تحولات منطقه

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت‌حیدریه گفت: این شهرستان میزبان نخستین جشنواره فیلم زعفران با هدف معرفی ظرفیت‌های اقتصادی، شغلی و کشاورزی این منطقه به عنوان پایتخت زعفران جهان است.

تربت‌حیدریه میزبان نخستین جشنواره ملی فیلم زعفران است

 علی لایقیان جوان روز یکشنبه در نشست خبری افزود: جشنواره فیلم زعفران تربت حیدریه با هدف تقویت حس خودباوری و افزایش امید و نشاط فیلم سازان جوان کشور، شناسایی و معرفی استعدادهای فیلم‌سازان، گسترش و جذب مخاطبان فیلم کوتاه و نیز معرفی این منطقه به عنوان قطب تولید زعفران دنیا برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: جشنواره ملی فیلم زعفران در بخش‌های داستانی، مستند، موبایلی و فیلمنامه برگزار خواهد شد، مهلت ارسال آثار تا ۳۰ آذرماه و اختتامیه جشنواره ۱۱ دی ماه امسال است.

رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت حیدریه گفت: این جشنواره با همکاری دانشگاه دولتی تربت حیدریه برپا خواهد شد و طبق آیین نامه فیلم‌های ارسالی باید مطابق با موازین اخلاقی، اسلامی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تهیه شوند.

دبیر هنری جشنواره ملی فیلم زعفران نیز گفت: شرکت در جشنواره برای تمام علاقمندان آزاد و رایگان است و شرکت کننده به عنوان صاحب اثر شناخته می‌شود.

پیمان عوض‌پور افزود: فیلم‌های ارسالی با احتساب تیتراژ، باید حداکثر ۳۰ دقیقه باشند و هر فیلم‌ساز می تواند  چهار اثر را در سامانه ثبت کند.

وی ادامه داد: فیلم های ارسالی باید با فرمت MP۴ و کیفیت H.۲۶۴ ارسال شوند.

عوض‌پور گفت: فیلمسازان می‌توانند آثار خود را به نشانی ارسال و یا برای کسب اطلاعات بیشتر به دبیرخانه جشنواره در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت حیدریه مراجعه کنند.

رییس دانشگاه تربت حیدریه گفت: مرکزیت جهانی کشت زعفران در این شهرستان، موجب بروز فرهنگ رفتاری خاصی شده است و برپایی نخستین جشنواره ملی فیلم زعفران، می‌تواند معرف خوبی برای این فرهنگ رفتاری به مردم ایران و حتی اقصی نقاط جهان باشد.

عباس خاشعی سیوکی افزود: اگر قرار باشد در ایران و جهان حرکتی در خصوص زعفران انجام شود، باید نگاه نخست آن به سمت مردم این منطقه باشد.

وی ادامه داد: منطقه تربت‌حیدریه تنها نقطه جغرافیایی است که مردم آن از مرحله کاشت تا فرآوری و صادرات این محصول، دارای فرهنگ رفتاری خاص هستند.

رییس دانشگاه تربت حیدریه گفت: بعد از ایجاد پژوهشکده زعفران، امسال دبیرخانه ملی زعفران در این دانشگاه ایجاد شد و اکنون میزبان نخستین جشنواره ملی فیلم زعفران هستیم.

بر اساس داده‌های آماری سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از مجموع ۱۲۰ هزار هکتار کشتزار زعفران کشور، ۹۱ هزار هکتار یعنی ۷۶ درصد به استان خراسان رضوی اختصاص دارد و همچنین از مجموع ۹۱ هزار هکتار اراضی زیر کشت زعفران استان، شهرستان‌های تربت‌حیدریه و زاوه با داشتن بیش از ۲۰ هزار هکتار کشتزار زعفران، خود را به عنوان قطب زعفران ایران و پایتخت زعفران جهان مطرح کرده‌اند که البته سهم تربت‌حیدریه ۹ هزار و ۲۰۰ هکتار است.

در منطقه تربت‌حیدریه تا یک شعاع ۵۰ کیلومتری، یعنی تمام شهرستانی‌هایی که از این شهرستان جدا شدند در مجموع اکنون بالغ بر ۳۰ هزار هکتار مزارع زعفران دارند و به عبارت بهتر چیزی بیش از ۳۴ درصد از سطح زیرکشت زعفران خراسان رضوی به تربت‌حیدریه اختصاص دارد.

یکی از شاخص‌ترین محصولات این شهرستان که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده‌است، زعفران بوده که میانگین تولید آن چهار کیلوگرم در هکتار و با تولید سالانه ۱۲۰ تن است.

در سطح استان ۱۱۷ هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین ۱۴ تا ۱۵ هزار خانوار به زعفران‌کاران تربت‌حیدریه اختصاص دارد.

به ازای هر هکتار زمین زعفران، ۲۱۸ نفر شغل ایجاد می‌کند که در کل ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و ۲ تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می‌آید.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه با مزیت‌های مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.