تحولات منطقه

نماینده اردستان در مجلس تصریح کرد: سقف معافیت مالیاتی برای حقوق‌بگیران در بودجه ۱۴۰۴ با افزایش ۱۰۰ درصدی به ۲۴ میلیون در ماه افزایش یافت. مشاغل خرد نیز سقف معافیت مالیاتی‌شان از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون تومان رسید تا بتوانیم از قدرت خرید محافظت کنیم.

افزایش معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران و مشاغل خرد در بودجه ۱۴۰۴ با هدف تقویت قدرت خرید مردم
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

مالیات‌ستانی یکی از پرچالش‌ترین حوزه‌هایی است که حاکمیت با آن روبروست. در این بخش، از یک طرف باید تلاش کنیم که درآمدهای مالیاتی دولت وصول شود و از طرف دیگر، باید توجه داشته باشیم که به تولید ضربه نزنیم و از بخش‌های آسیب‌پذیر حمایت به عمل بیاوریم.

در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به نظر می‌رسد، حساسیت‌های مربوط به امور مالیاتی در نظر گرفته شده است. در همین راستا، معافیت مالیاتی مشاغل خرد و حقوق‌بگیران به میزان ۱۰۰ درصد افزایش یافت. تولید نیز از کاهش ۵ درصدی مالیات بهره‌مند شده است.

مالیات جزو منابع پایدار درآمدی دولت‌هاست. وصول درآمدهای مالیاتی بستری برای اداره کشور و پیشبرد پروژه‌های عمرانی و زیربنایی به وجود می‌آورد. به منظور افزایش ارتباط مودیان با سازمان امور مالیاتی، طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها به اجرا گذاشته شده است.

در طرح مورد بحث، مودیان به صورت برخط و مستقیم می‌توانند مشخص کنند که ۱ درصد از مالیات پرداختی‌شان کجا هزینه شود. در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوب شد که این طرح طی سال آتی نیز ادامه پیدا کند.

نظرات احمد بخشایش اردستانی، نماینده اردستان از استان اصفهان را در خصوص تصمیماتی که در لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش مالیات گرفته شده است، جویا شدیم که در ادامه می‌خوانید.

بخشایش در خصوص در نظر گرفتن معافیت مالیاتی ۱۰۰ درصدی از حقوق‌بگیران و مشاغل خرد در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تصریح کرد: ما باید به طرقی به افزایش قدرت خرید مردم کمک کنیم. قبلاً معافیت مالیاتی تا سقف ۱۲ میلیون تومان حقوق در ماه بود.

وی ادامه داد: سقف معافیت مالیاتی برای حقوق‌بگیران در بودجه ۱۴۰۴ با افزایش ۱۰۰ درصدی به ۲۴ میلیون در ماه افزایش یافت. مشاغل خرد نیز سقف معافیت مالیاتی‌شان از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون تومان رسید. دلیل افزایش سقف معافیت مالیاتی این بود که بتوانیم از معیشت مردم حمایت کنیم و به تقویت قدرت خرید مردم و به ویژه اقشاری که حقوق ثابت دارند، بپردازیم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: موتور محرکه اقتصاد کشور تولید است. از بخش واسطه‌گری و دلالی سودی عاید کشور نمی‌شود. به همین دلیل، باید حتی‌الامکان به تقویت بخش تولید بپردازیم. در همین راستا، کاهش ۵ درصدی مالیات تولید در مجلس در دستور کار قرار گرفت و در لایحه بودجه ۱۴۰۴ این پیش‌بینی را داشتیم.

بخشایش گفت: حوزه تولید با مشکلات جدی روبروست. در شرایط فعلی تولید به صرفه نیست. هزینه‌های کارگر، مواد اولیه و... به قدری بالاست که فعالیت تولیدی برای افراد صرفه اقتصادی ندارد. در این وضعیت، حداقل کاری که دولت می‌تواند انجام دهد این است که به کاهش مالیات بخش تولید بپردازد. با توجه به این واقعیات کاهش ۵ درصدی مالیات بخش تولید را در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوب کردیم.

وی ادامه داد: در مجلس تلاش کردیم از معافیت مالیاتی به عنوان ابزاری برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و حساس مانند حقوق و دستمزدبگیران، مشاغل خرد و بخش تولید استفاده کنیم. اگر می‌خواهیم رونق اقتصادی را در کشور تحریک کنیم، باید این طور اقدامات را مدنظر داشته باشیم.

این نماینده مجلس گفت: شاید کاهش مالیات بخش تولید و افزایش معافیت مالیاتی برخی مشاغل و کسب و کارها در وهله اول این تصور را به ذهن بیاورد که درآمدهای مالیاتی دولت کاهش پیدا کرده است، اما در نهایت این طور سیاست‌گذاری‌ها به نفع اقتصاد ملی است. زیرا زمینه را برای تحرک و پویایی اقتصاد کشور فراهم می‌کند. به ویژه حمایت از بخش تولید در این زمینه اثرگذاری بالایی دارد.

بخشایش گفت: شرکت‌هایی که در بخش تولید فعالیت می‌کنند، از معافیت مالیاتی بهره‌مند می‌شوند. به ویژه صنایع و تولیدکنندگانی که وارد بورس می‌شوند، از معافیت ۵ درصدی مالیاتی بهره می‌برند. زیرا بورس شفافیت ایجاد می‌کند و بهتر است شرکت‌ها و تولیدکنندگان را به این سمت سوق دهیم.

وی ادامه داد: شرکت‌هایی که وارد بورس می‌شوند، درآمدزا هستند و موجب رونق اقتصادی می‌شوند. به این نوع صنایع و شرکت‌ها که درآمدزایی برای کشور دارند، باید مشوق‌هایی بدهیم. معافیت مالیاتی ۵ درصدی که برای این دسته از صنایع و تولیدکنندگان در نظر گرفتیم، می‌تواند به عنوان یک مشوق عمل کند.

این نماینده مجلس گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ پیش‌بینی کردیم که طرح نشان‌دار کردن مالیات توسط مودیان طی سال آتی نیز اجرایی شود. این طرح در سال جاری توسط سازمان امور مالیاتی با هدف مشارکت دادن مردم در تعیین محل هزینه‌کرد مالیات‌ها اجرایی شد. با توجه به نتایج مثبتی که به دست آمد، پیش‌بینی کردیم که طرح سال آتی نیز اجرایی شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.