«سید ستار هاشمی» امروز (شنبه) در نشست هم اندیشی با بانوان فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال که به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن انجام شد، تصریحکرد: نگرانی خود را نسبت به این عطش زیاد به هوش مصنوعی در جلسات هیات دولت هم مطرح کردهام. معتقدم که ابتدا باید تعریف و ترجمان درستی از هوش مصنوعی ارائه و همچنین از نگاه جزیره ای و سطحی در این موضوع اکیدا پرهیز کرد.
وزیر ارتباطات با اشاره به تجربه های پیشین در حوزه توسعه فناوری ها در کشور تاکید کرد: اگر دولت در بحث هوش مصنوعی وارد تصدی گری شود، نمی توان سرعت مطلوب و از نگاه من، عمق مناسب در رشد و توسعه اقتصاد دیجیتال را انتظار داشت. در همین زمینه، رئیس جمهوری محترم ماموریتی به وزارت ارتباطات داده اند که دو روز بعد از ابلاغ آن، طرح جامع و کلان مرتبط از سوی این وزارتخانه تقدیم شد؛ با این نگاه که باید از تصدی گری در هوش مصنوعی پرهیز کنیم.
پرهیز از تصمیم گیری پشت درهای بسته
هاشمی با بیان اینکه «باور ما در وزارت ارتباطات این است که در حوزه تصمیم گیری به سمتی نرویم که دستور العمل ها و آیین نامه ها پشت درهای بسته تدوین شوند و بخش خصوصی به عنوان ذی نفع و بهره بردار اصلی بی اطلاع باشد»، اظهار داشت: تصمیم گیری پشت درهای بسته منجر به آن خواهد شد که در مقام اجرا بخش خصوصی با موانع جدی روبرو شود؛ این اتفاق را نه یک بار بلکه بارها دیده ایم و امیدواریم که از آن درس گرفته باشیم.
وی ادامه داد: این مساله در وزارت ارتباطات مورد تاکید قرار گرفته که در جلسات تصمیم گیری و تصمیم سازی، ساز و کار تردد بخش خصوصی به سرعت تسهیل شود تا پشت درهای بسته دستورالعملی به تصویب نرسد و از مشارکت این بخش در تصمیم گیری ها و تدوین دستورالعمل ها استفاده شود.
رفع موانع موجود در اخذ مجوز «افتا»
وزیر ارتباطات در ادامه با انتقاد از موانع پیش روی بخش خصوصی در کسب مجوزها از مرکز افتا تاکید کرد که در بحث مجوز افتا نیز نیازمند سرعت در تاییدیه ها هستیم و این موضوع باید سامان پیدا کند.
وی در این رابطه به سازمان فناوری اطلاعات و پژوهشگاه فاوا مامویت داد که دراسرع وقت موانع موجود را شناسایی و اعلام کنند و گزارش کار دهند.
به حضور و فعالیت بانوان اعتقاد راسخ دارم
هاشمی در ادامه با تبریک فرا رسیدن روز تولد حضرت فاطمه (س) و روز زن، اظهار داشت: به دلایل مختلف، باور و اعتقاد راسخ به حضور بانوان در عرصه های مختلف دارم و معتقدم که حوزه کاری ارتباطات و فناوری اطلاعات هیچ تضادی با نقش مادری خانم ها ندارد.
هاشمی تصریح کرد: اینکه به حضور و فعالیت بانوان اعتقاد راسخ دارم دلایل مختلفی دارد؛ اما یکی از دلایل آن در بحث تولید محصول و ویژگی های زیبایی شناختی است که در حوزه نرم افزار، از آن به عنوان تجربه کاربری یاد می شود.
وزیر ارتباطات تاکید کرد که داشتن دقت نظر و نگاه تیزبین از ویژگی هایی است که حضور بانوان در عرصه های مختلف بهویژه ساحت ارتباطات و فناوری اطلاعات را خاص و ویژه و از نگاه من، «الهام بخش» میکند.
انتصاب رئیس جدید پژوهشگاه ارتباطات از میان بانوان
وزیر ارتباطات در بخش دیگری از سخنان خود در جمع نزدیک به ۵۰ تن از بانوان موفق و فعال در حوزه کسب و کارهای دیجیتال در پاسخ به دغدغه مطرح شده از سوی برخی از مدیران استارتاپی و بانوی حاضر در نشست در خصوص بهره گیری بیشتر از زنان متخصص در مجموعه مدیریتی وزارت ارتباطات اعلام کرد که از امروز خانم لیلا محمدی از چهره های کارآمد را برای نخستین بار در تاریخ پژوهشگاه به عنوان رئیس جدید پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات منصوب کرده است.
هاشمی در ادامه حکم انتصاب خانم محمدی را به وی اهدا کرد و بلافاصله به او ماموریت داد که دغدغه ها و مسائل مطرح شده در این نشست از سوی بانوان حوزه اقتصاد دیجیتال کشور را پیگیری و پل ارتباطی میان آنها و وزارت ارتباطات را ایجاد کند.
در ابتدای این جلسه که حدود سه ساعت به طول انجامید، جمعی از بانوان فعال در زیست بوم اقتصاد دیجیتال کشور به بیان نقطه نظرات، دیدگاه ها و دغدغه های خود پرداختند که «بهره گیری بیشتر از ظرفیت و توانمندی بانوان در اکوسیستم اقتصاد دیجیتال»، «کاهش شکاف جنسیتی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات»، «افزایش کیفیت اینترنت»، «ضرورت بازگرداندن مرجعیت سیاستگذاری حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به وزارت ارتباطات»، «حمایت از استارت آپ ها و کسب و کارهای اینترنتی»، «رفع موانع برای کسب مجوزها»، «اجرای دقیق قانون دوام (مدیریت داده ها و اطلاعات ملی)»، «جلوگیری از خروج سرمایه انسانی متخصص» و... از جمله مهمترین محورهای مطرح شده از سوی آنها در جلسه با وزیر ارتباطات بود.
نظر شما