به گزارش قدس آنلاین به نقل از فراهان خبر؛ پرورش بلدرچین به عنوان یکی از صدها طرح زودبازده و اشتغال زا در عرصه اقتصاد مقاومتی است که مورد استقبال جوانان خنجینی قرار گرفته است. یک جوان فعال در عرصه اقتصاد مقاومتی توانسته است با راه اندازی یک واحد پرورش بلدرچین در شهرستان فراهان، درآمد زایی کند.
رضا متولی، پرورش دهنده بلدرچین .گفت: قبل از شروع کار مشغول گچ بری بودم اما به دلیل نبود درآمد کافی این شغل در شهر خنجین، به پرورش بلدرچین روی آوردم. وی افزود: به پرورش پرندگان، از کودکی علاقه داشتم و قبل هم در منزل مرغ و خروس پرورش می دادم، در ابتدا بدون سرمایه اولیه با قرض از دوستان و با یک دستگاه ۳۰۰ تایی جوجه کشی بلدرچین شروع کردم و به صورت سنتی، مدت ۲ سال با این دستگاه کار کردم، در حال حاضر دستگاه ۱۷ هزار تایی جوجه کشی بلدرچین دارم.
متولی اظهار کرد: بلدرچین در دو نوع مولد و گوشتی وجود داردو به همین دلیل باید فضای کار به چند قسمت تقسیم شود، بخشی را برای پرورش بلدرچین های تخم گذار، بخشی را برای بلدرچین های گوشتی و قسمتی هم برای جوجه ها اختصاص یابد. پرورش دهنده بلدرچین گفت: در حال حاضر به دلیل نداشتن مکان مناسب در ۴ مکان مجزا کار پرورش بلدرچین را انجام می دهم، در یک سالن ۴ هزار بلدرچین تخم گذار دارم، ۸ هزار جوجه در یک سالن و ۴ هزار جوجه ۴۵ روزه برای کشتار در سالن دیگری دارم و دستگاه جوجه کشی هم در حیاط منزل گذاشته ام، روزانه باید در بین این مکان های استیجاری در حال رفت و آمد باشم و به هریک از این مکان ها سرکشی کنم و کارهای هریک از سالن ها را انجام دهم.
حمایت مسئولین از تولید کننده ضعیف است وی با اشاره به عدم دریافت تسهیلات گفت: مشکل دوم من تسهیلات برای توسعه کار است که معمولاً با سود بالا و بازپرداخت کوتاه است که تولید کنندگان نوپایی مثل ما توانایی دریافت آن را ندارند، متاسفانه حمایت مسئولین از تولید کننده ضعیف است.
وی افزود: این پرنده در ۳۵ روزگی بالغ می شود و تخم می گذارد، این در حالی است که هیچ کدام از طیور به این سرعت به بلوغ نمی رسند. کارآفرین خنجینی با اشاره به درآمدزایی این کار، اظهار کرد: طول دوره جوجه کشی بلدرچین هم فقط ۱۷ روز است که همین موضوع، سبب شده تا پرورش بلدرچین توجیه اقتصادی و سودآوری بالا داشته باشد.
وی سویا، ذرت و پودرماهی را مواد تغذیهای بلدرچین اعلام کرد و گفت: این پرنده بسیار کم توقع و دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر بیماری هاست که در طول دوره پرورش به هیچ واکسنی نیاز ندارد.
متولی گفت: در این طرح در یک بازه زمانی ۴۵ روزه پرنده های گوشتی ها را باید کشتار کنیم و به بازار ارسال می کنیم اما متاسفانه کشتارگاه و بسته بندی در شهرستان وجود ندارد و تولید خود را برای کشتار باید به مرکز استان یا استانهای دیگر انتقال دهیم. پرورش دهنده بلدرچین افزود: تخم ها را نیز برای فروش جمع آوری می کنیم و در دستگاه های جوجه کشی می گذاریم و مازاد را هم برای تولید کنندگان دیگر برای دستگاه جوجه کشی به فروش می رسانیم.
جوان خنجینی اظهار کرد: عدم آشنایی مردم از خواص گوشت و تخم این پرنده نیز بازار فروش را دچار نوسان کرده است. متولی خاطر نشان کرد: علاقه مهم ترین بخش کار است و سپس آشنایی با کار، اگر علاقه باشد در حین برخورد به کوچکترین مشکل کار را رها نخواهید کرد.
نظر شما