به گزارش قدس آنلاین، بازی ساعت۱۷:۴۵ امروز بین بارسا و رئالمادرید برای اولینبار در ورزشگاه منتجوییک برگزار میشود؛ جایی در حومه شهر بارسلون و میزبان موقت بازیهای بارسا در دوران نوسازی و بازسازی ورزشگاه نوکمپ. وضعیت بارسلونا برای این بازی از لحاظ تعداد بازیکنان مصدوم چندان خوب نیست. آنها ۶مصدوم دارند شامل لواندوفسکی، فرنکی دییونگ، رافینیا، سرخی روبرتو، ژول کنده و پدری که بهنظر میرسد ۳نفر اول شانس حضور در این مسابقه را داشته باشند. در این میان ۲فرضیه مطرح است؛ اول اینکه ژاوی در حال پنهانکاری و فریب تیم حریف است و دوم اینکه هنوز تا روز بازی چیزی مشخص نیست. با وجود این احتمال میرود رافینیا و با ضریب پایینتر لواندوفسکی و دییونگ شرایط حضور در این مسابقه را دریافت کنند. ژائو فلیکس پرتغالی هم در بازی با شاختار مصدوم و از بازی خارج شد اما او قطعا به این بازی میرسد و دلیل تعویض او کبودی ران بوده. روز گذشته ویدئویی از تمرینات بارسا منتشر شد که نشان میداد اکثر مصدومان با تیم در حال تمرین هستند و شانس خوبی برای رسیدن به تقابل با رئال دارند.
در اردوی رئال همچنان کورتوا و میلیتائو بهدلیل جراحی تا هفتههای پایانی فصل در دسترس نخواهند بود. آردا گولر هم که بهتازگی از بند آسیبدیدگی رهایی یافته، از فهرست خط خواهد خورد چون آنچلوتی نمیخواهد روی او ریسک کند و دوباره این بازیکن جوان ترک را به بیمارستان بفرستد. سبایوس هم به بازی نخواهد رسید.
الکلاسیکوی شماره۲۵۵ (بدون شمارش ۴۲بازی دوستانه و غیررسمی) یک ویژگی خاص دیگر هم دارد؛ اینکه رئال بدون شماره۹ و بارسلونا بدون هیچ بازیکنی با شماره۱۰ وارد مسابقه میشوند. آنچلوتی احتمالا تیمش را با ۵هافبک به زمین میفرستد.
بارسا ۱۰۰برد در الکلاسیکوهای رسمی دارد و رئال مادرید ۱۰۲پیروزی. آمار آنچلوتی و ژاوی در الکلاسیکوی لالیگا؛ آنچلوتی (۸بازی، ۳پیروزی، ۱۴گل زده، ۱۷گل خورده و ۴۳.۷درصد مالکیتتوپ) و ژاوی (۳بازی، ۲برد، ۷گل زده، ۴گل خورده، ۵۳.۸درصد مالکیت توپ).
در ۵رویارویی اخیر تنها یکبار رئال توانسته به برتری برسد که به نیمهنهایی فصل پیش جام حذفی برمیگردد که رئال با نتیجه ۴ بر صفر به پیروزی رسید. هر ۴دیدار دیگر را ژاوی از کارلتو برده است.کارلو آنچلوتی مقابل بارسا به دویستوپنجاهمین بازی بهعنوان سرمربی رئال میرسد؛ ۱۷۹برد، ۳۸باخت، ۳۲مساوی، ۵۹۵گل، ۲۲۵گل خورده، ۱۰عنوان قهرمانی با رئالمادرید و میانگین هر ۲۵بازی یکجام.
هر دو تیم در این هفته سومین پیروزی پیاپی خود را در مرحله گروهی لیگ قهرمانان جشن گرفتند. هر دو تیم حالا تنها یکامتیاز برای صعود به مرحله بعدی نیاز دارند و این نخستین باری خواهد بود که ژاوی در ۳فصل اخیر میتواند رنگ دور حذفی این رقابتها را ببیند.
بارسا با برد شاختار به دویستمین برد خود در تاریخ چمپیونزلیگ رسید. بارسلونا برای اولینبار بدون مسی از سال۲۰۰۳، لیگ قهرمانان اروپا را با ۳برد آغاز کرد.در حالت عادی در بازیهای لالیگا از ۲۵دوربین استفاده میشود اما برای این بازی ۳۸دوربین درنظر گرفته شده است.
به دنیای جدید خوش آمدید/ حالا سرنوشت الکلاسیکو دست بچههای ۲۰ساله است
برخلاف پیشبینیهای قدیمی، دنیا پس از ورود به سال۲۰۰۰ تمام نشد اما آن سال، یک اتفاق بسیار مهم رخ داد و آن، تمامشدن دوران بازی لوئیس فیگو در بارسلونا بود. فیگو برای ترک این تیم، نه گذاشت و نه برداشت و مستقیما به تیم رقیب همیشگی بارسا رفت؛ انتقالی که هنوز هم با برچسب جنجالیترین جابهجایی تاریخ فوتبال شناخته میشود. بین رئال و بارسا، ریشههای ایدئولوژیکی برای دشمنی وجود دارد و همیشه هم این رشتهها محکم سر جایشان بودهاند اما انتقال فیگو انگار آتش تازهای را بین این دو تیم روشن کرد. سرهای جداشده خوکی که در نخستین کلاسیکوی لوئیس در لباس رئال به طرف او پرتاب میشدند، بالاترین سطح از تنش را بین ۲باشگاه بهوجود آوردند. وقتی آن جنجال بزرگ ساخته میشد و به کلاسیکوها مسیر جدیدی میداد، ۲ستاره تعیینکننده بازی امروز اصلا به دنیا نیامده بودند! ۲ستارهای که حالا، رهبر تیمشان در یک نبرد مثالزدنی هستند.
عصر فیگو و دشمنی بر سر او تمام شد. دوران کهکشانیهای اول رئال هم به پایان رسید، عصر رونالدینیو هم به تاریخ پیوست. تلخ است اما حتی دوران سلطنت مسی و رونالدو در الکلاسیکو به آخر رسید و بهنظر میرسد حالا یک دوران تازه برای این بازی از راه رسیده باشد؛ وقتی که تمرکز ۲تیم، روی چند بازیکن کمسنوسال است. ترکیب امروز رئال و بارسا بهخصوص در خط میانی و خط حمله، از همیشه جوانتر خواهد بود. مادریدیها برای بردن بازی در زمین حریف، روی درخشش ادامهدار جود بلینگام حساب میکنند. آنها دیوانه این هستند که شادی معروف جود را روبهروی هواداران بارسا ببینند. شاید در مادرید، هنوز کسی نپذیرفته اما بلینگام در این تیم، یک مهاجم مرکزی است؛ با این تفاوت که کمی عقبتر بازی میکند. به محض شکلگرفتن هر حمله اما، او درون محوطه جریمه حریف دیده میشود. بارسلوناییها اما برای نتیجهگرفتن در این بازی بزرگ و رفتن به صدر جدول لالیگا، منتظر یک نمایش درخشان دیگر از گاوی هستند؛ ستارهای که در غیاب پدری و دییونگ، نبض خط میانی تیم را در دست خواهد داشت. در بارسا، او را بهعنوان یک جنگجو میشناسند؛ یک برنده؛ کسی که همیشه سرش را جلوی توپ قرار میدهد. او سابقه بازکردن دروازه مادرید را دارد اما در این بازی، همهچیز فرق خواهد داشت؛ چراکه همه مشغول نگاهکردن به این ستاره جوان خواهند بود.
گاوی یا بلینگام؟ پاسخ این سؤال تا غروب امروز از راه خواهد رسید. برای بینندههای بیطرف این بازی اما فقط یک جواب وجود دارد: «هر دو نفر!». اینکه ۲بازیکن ۲۰ساله اینچنین در معرض توجه هواداران این بازی هستند، فقط یک مفهوم دارد؛ اینکه دوران تازهای در فوتبال از راه رسیده است.
لاماسیا یا لافابریکا؟/ رقابت شدید آکادمی رئال با بارسلونا
ژاوی برای بازی با شاختار دونتسک در هفته سوم لیگ قهرمانان اروپا که به پیروزی ۲بر یک بارسلونا منتهی شد، نام ۱۲بازیکن را که سابقه حضور در آکادمی باشگاه یا همان لاماسیا را دارند، در فهرست قرار داد. سرمربی بارسا برای بازیدادن به جوانان واهمهای ندارد. او بالده را به مدافع چپ فیکس تیم تبدیل کرده و در این فصل به ۳بازیکن به نامهای فرمین لوپس که در الکلاسیکوی پیشفصل و بازی با شاختار گل زد، گویو که نخستین شوت عمرش را در لالیگا در بازی با بیلبائو به گل تبدیل کرد و از همه مهمتر لمینه یامال که پدیده این فصل لالیگاست، بازی میدهد. او پیش از این گاوی و پدری را نیز به بازیکنان بدون جانشین تبدیل کرده بود.
در اردوی رئالمادرید وضعیت برعکس است. این درست است که آنچلوتی همواره بازیکنان را به بهترین ورژن خودشان تبدیل میکند، اما کارلتو کسی نیست که به بازیکن گمنام بازی بدهد. فصل پیش در مقطعی از آلوارو رودریگس در خط حمله بازی گرفت و این بازیکن عملکرد خوبی هم از خود به نمایش گذاشت اما خیلی زود به نیمکت و سکو تبعید شد. سرمربی ایتالیایی استعدادهای دیگر باشگاه نظیر بورخا مایورال، کوبو، میگل گوتیرس، آریباس و خیلیهای دیگر را هم از تیم فراری داده و مقدمات خروج آنها از تیم را فراهم کرده است. با اینحال نمیشود گفت رئالمادرید ترکیب پیری دارد. برعکس، ستارههای این تیم غیر از مودریچ و کروس، عمدتا جوان هستند و یک دهه آینده را بیمه خواهند کرد؛ بازیکنانی نظیر بلینگام، رودریگو، وینیسیوس، کاماوینگا، شوامنی، آردا گولر و...
فرق رئال و بارسا این است که رسانههای باشگاه کاتالونیایی بهتر از رقیب عمل میکنند و روی محصولات آکادمی مانور زیادی میدهند. مربیان نیز وادار به استفاده از آنها میشوند. موج رسانهای قبلی را که برای استعدادهایی مثل آنسو فاتی، ریکی پوچ، نیکو و دیگران به راه افتاد، بهخاطر بیاورید. تفاوت اینجاست که هواداران رئال کمتر صبر دارند و بیشتر میل به تماشای ستارگان بزرگ و کهکشانی را به باشگاه تزریق میکنند. در همین حین مرکز تحقیقات سایس در گزارش جدید خود اعلام کرده است که رئالمادرید صاحب بهترین آکادمی در اروپاست و بارسلونا در رده دوم قرار دارد. این برخلاف تصوری است که عامه از تفاوت کیفیت میان لاماسیا و لافابریکا دارند. این ارزیابی با درنظرگرفتن تعداد محصولات آکادمی هر باشگاه در ۵لیگ بزرگ یعنی انگلیس، آلمان، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا انجام شده است. برای این ارزیابی بازیکنانی که بین ۱۵ تا ۲۱سالگی بهمدت حداقل ۳سال در یک باشگاه بودهاند، بهعنوان محصول آکادمی مورد ارزیابی قرار گرفتهاند. رئال مادرید با ۴۴بازیکن در ۵لیگ بزرگ رکورددار است و بارسلونا با ۴۰بازیکن در رده بعدی قرار گرفته است. اگر کل لیگهای اروپایی شامل ۴۸کشور را درنظر بگیریم، آژاکس با تقسیمکردن ۸۶بازیکن رکورددار است و بنفیکا با ۸۵ و اسپورتینگ لیسبون با ۸۳بازیکن در ردههای بعدی هستند. بارسلونا با ۷۷بازیکن هشتم است و رئالمادرید نیز ۶۷بازیکن تقسیم کرده است.
۱۰آکادمی برتر باشگاههای اروپایی از لحاظ میزان صادرات بازیکن:
فران تورس در ۸بازی برای بارسلونا در لیگ قهرمانان اروپا موفق به زدن ۵گل شده است. به این ترتیب تورس پس از لوییس انریکه که در ۷بازی موفق به زدن این تعداد گل شد، دومین شروع برتر یک بازیکن اسپانیایی در لیگ قهرمانان را به نام خود ثبت کرد.
رودریگو با گلزنی در مقابل براگا به رکورد ۱۶گل با پیراهن رئال در جام باشگاههای اروپا رسید و از این حیث با روبرتو کارلوس و وینیسیوس با ۱۶گل برابری و از رونالدو نازاریو با ۱۵گل عبور کرد؛ ۱۶گل در ۴۲مسابقه لیگ قهرمانان و ۱۷گل در ۱۱۸بازی لالیگایی.
نظر شما