رییس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان می‌گوید: پس از سه سال متوالی، صدای شکسته شدن یخ‌های رکود بخش مسکن شنیده می‌شود.

صدای شکستن یخ‌های رکود مسکن شنیده می‌شود

مجتبی بیگدلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: خوشبختانه از سویی صدای شکسته شدن یخ‌های رکود مسکن پس از سه سال متوالی به گوش می‌رسد و متاسفانه از سوی دیگر باید گفت سونامی افزایش قیمت به زودی در این بخش رخ می‌دهد.

وی با اشاره به رکود حاکم بر صنعت ساختمان افزود: اگر می‌خواهیم صنعت ساختمان شکوفا شود باید هزینه‌های ساخت را پایین بیاوریم. یکی از هزینه‌ها مربوط به صدور پروانه است که رقم آن از بسیاری کشورهای اروپایی بالاتر است. در حال حاضر هزینه اداره شهر از کارآفرین و انبوه‌ساز گرفته می‌شود که عقلایی و علمی نیست.

بیگدلی ادامه داد: هزینه‌هایی همچون پروانه ساختمانی، سود سرسام‌آور تسهیلات بانکی، گران شدن مصالح، تامین اجتماعی کارگران، بالا رفتن ارزش دفترچه تقویم املاک از جمله هزینه‌هایی است که بر دوش تولیدکنندگان بخش ساخت و ساز سنگینی می‌کنند.

به گفته وی، هر وقت بخش مسکن به محاق می‌رود اقتصاد را هم به محاق می‌کشاند. 1200 گروه شغلی با یک بدنه 70 درصدی از اشتغال کشور در بخش مسکن وجود دارد. از هر خانواده دو عضو به طور مستقیم و غیرمستقیم با این بخش در ارتباط هستند. لذا هر وقت بخش مسکن رونق داشته اقتصاد هم شکوفا شده و هر وقت رکود داشته اقتصاد هم به رکود رفته است.

این استاد دانشگاه با بیان این‌که اقتصاد دچار تورم با شاخص‌های اقتصادی پویا، بهتر از اقتصاد دچار رکود است، تاکید کرد: امروزه اقتصاددانان دنیا به این مساله تصریح دارند که اقتصاد متورم اما دارای رونق، بسیار بهتر از اقتصاد در حال رکود و مرگ است.

بیگدلی ادامه داد: برزیل، شیلی، هند، آرژانتین، ترکیه و حتی آمریکا این تجربه‌ها را داشته اند. اقتصاد ترکیه به رکود رفته بود و پس از آن ارزش دلار را از حدود 2.4 لیر به 3.6 لیر رساندند. با این اقدام ارزش پولشان را پایین آوردند؛ چرا که نمی‌خواستند به قیمت پایین بودن تورم، اقتصاد کشورشان را به نابودی بکشانند.

وی اظهار کرد: مسوولان این‌قدر نگویند که ما تورم را پایین آوردیم؛ پایین آمدن تورم دارد به قیمت نابودی اقتصاد، تعطیلی کارخانجات و ورشکستگی کارآفرینان و سوق یافتن آنها به سمت دلالی‌های سیاه تمام می‌شود. بسیاری از چک‌ها دارند برگشت می‌خورند. لذا این‌که ما به بهانه‌ی جلوگیری از تصادف اقدام به بستن بزرگراه‌ها کنیم منطقی نیست. بله تورم در دولت تدبیر و امید پایین آمده اما بدهی بانک‌ها را ندادند. از طرف دیگر سود 14 درصد بانکی در دولت قبل را با جرایم دیرکرد و محاسبات دیگر به بالای 40 درصد رساندند، پس رکود دستاوردی نداشته و باید به سمت رونق، ولو به قیمت افزایش تورم برویم.

این کارشناس اقتصاد مسکن با بیان این‌که به زودی شاهد سونامی افزایش قیمت در بخش مسکن خواهیم بود در اثبات این ادعا گفت: در دو سال پایانی دولت قبل و دو سال ابتدایی دولت فعلی، کار محسوسی در زمینه صنعت ساختمان انجام نشد. وام مسکن و ارایه زمین ارزان قیمت تعطیل شد، لذا هزینه‌های تولید افزایش یافت. در این شرایط کسی مسکن نمی‌سازد و وقتی مسکن ساخته نشود سبد تقاضا روز به روز افزایش می‌یابد.

بیگدلی افزود: درست است که مردم قدرت خرید ندارند اما وقتی سبد تقاضا بالا می‌رود، تقاضا به سمت اجاره سوق می‌یابد تا این‌که به یکباره دیواره سد تقاضا شکسته می‌شود که اگر این اتفاق رخ دهد خیلی چیزها را با خودش می‌برد.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایران آباد IR ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۷
    4 7
    کارشناس محترم بخش مسکن به نکات بسیار مهمی اشاره کرده اند اگر بخش مسکن رونق گیرند کارخانجات صنایع فولاد ونورد فعال می شوند کارخانجات تولیدات ساختمانی ومعادن فعال می شوند کارخانجات صنایع رنگ وچوب وصنایع الکتریک وبرق فعال می شوند حمل ونقل رونق می گیرند خلاصه هر چه مشاغل در ایران وجود دارند همه در خدمت بخش مسکن وساختمان دوباره جان می گیرند صنعت ساختمان مادر تمام مشاغل است باید هر سریعتر بخش مسکن دوباره فعال شود تا مشکلات اقتصادی برطرف شوند
  • ناشناس IR ۲۲:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۷
    6 0
    اصلا یکی از گران بودن مسکن شهداریه هستند ولی کو گوش شنوا از در شهرداری بری بیرون برگردی یک چیزی باید بدهی
  • 1.2 IR ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۷
    9 1
    واقعیت ندارد بازار که خبری نیست مگر اینکه شایعه سازی ها به داد بازار مسکن برسد
  • ساسان IR ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۸
    3 0
    آقایان مافیای مسکن به همین خیالات باطل باشید که تجارت مسکن تکان بخورد و شما زالوهای مسکن خانه های روی دست مانده اتات را به مردم بیچاره بیندازید.مردم دیگر گول شما را نخواهند خورد چون مسکن دیگر کالای سرمایه ای و تجارتی نیست
  • نیلس IR ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۸
    2 0
    دقت کنین چه کسی این داستانا رو داره میگه. بله "رییس انجمن انبوه‌سازان". ایشون باید جو راه بندازن تا خریدو فروش زیاد شه.به هزاران دلیل مسکن دیگه رفت واسه خودش. دیگه دوران بساز بنداز تموم شده. دیگه جامعه داره از بحران جمعیت دهه شصتیا که با بزرگ شدنشون دانشگاه، شغل، مسکن و.. میخواستن عبور میکنه و تقاضا شدیدا افت میکنه. همه فهمیدن مسکن یک اقتصاد غیر مولده. اتفاقا خیلی خونه خالی ساخته شده داریم که محتکرها انداختن تا گرون بشه. اما با مالیات به خونه های خالی مجبورن بفروشنشون و این یعنی سیل عرضه مسکن های نو ساخت. خیلی از بساز بندازا الان حلوا حلوا میکنن خونه هاشونو. همه این جوها الکیه.
  • آرش IR ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۸
    6 0
    بازار مسکن با رکود کامل به خواب زمستانی می رود و با این گرانی ها کسی توان خرید مسکن را ندارد ، با این وضعیت و این همه خانه ساخته شده خالی گرانی !!!!!!
  • کارشناس مسکن IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۸
    5 0
    ایشان تاحالا سودهای سرشار ومفت میخورده والان شانتاژمیکنه اینقدر مسکن زیاده که هرچی تقاضا بیاد توش گم میشه ومطمئنا تا 3سال هیچ خبری نیست
  • ماهان IR ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۸
    4 0
    آقاي ايران آباد ! مسكن رونق بگيرد با مسكن گران بشود فرق دارد سازندگان سود معقول طلب كنند (نه دوبرابر) خريد و فروش و اقتصاد رونق مي يابد. من هم موافقم مسكن ارزانتر مي شود .
  • اشکان IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۸
    2 0
    ای برو بمیر همه منتظرن که ارزون بشه می فهمی ارزوووووووووووووووون.. تودر همین خیال باطل بپوس............