دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران با اشاره به اینکه روزانه ۱۰ میلیارد تومان هزینه صرف خرید و فروش سیگار در کشور می‌شود، گفت: متاسفانه کشور ما دستخوش ۵۲ بیماری نوظهور و مهلک به خاطر استعمال سیگار است.

 روزی ۱۰ میلیارد تومان سیگار در کشور دود می‌شود/سیگار یعنی ۵۲ بیماری!

به گزارش قدس انلاین و به نقل از تسنیم،محمد رضا مسجدی در نشست «بررسی نحوه تعامل سازمانهای مردمی با دولت برای اجرای کنوانسیون» که با حضور اعضای اصلی سازمان بهداشت جهانی (WHO) و بهزاد ولی زاده کارشناس ارشد ستاد ملی کنترل و مبارزه با دخانیات و خدیجه محصلی، مسئول دبیرخانه کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت، در ساختمان جمعیت برگزار شد، اظهار داشت: متاسفانه کشور ما دستخوش 52 بیماری نوظهور و مهلک به خاطر استعمال سیگار است و این درحالی است که سرمایه گذاری در بخش سیگار و قلیان اولین هدف کشورهای صنعتی و پیشرفته جهت سرمایه گذاری در ایران است.

وی تصریح کرد: روزانه 10 میلیارد تومان هزینه صرف خرید و فروش سیگار در کشور می‌شود؛ یعنی رقمی معادل سه هزار میلیارد تومان در سال که عوارض ناشی از آن تبدیل به تهدید و هشداری جدی بر نظام بهداشت و درمان کشورمان شده است. به گونه‌ای که هم اکنون بخش عظیمی از بودجه بهداشت و درمان کشورمان صرف درمان بیماری‌های ناشی از استعمال سیگار و قلیان شده است.

وی با بیان این مطلب که هنوز آماری در خصوص بیماری‌های ناشی از مصرف قلیان در کشور در دسترس نیست، افزود: در صورت جمع بندی چنین آماری قطعا‌ً میزان مصرف قلیان و بیماری‌های ناشی از آن تا سه برابر آمارهای کنونی در رابطه با استعمال سیگار و قلیان است.

دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران در ادامه گفت: متأسفانه مالیات مربوط به استعمال دخانیات و در کشور کمتر از سایر کشورهای جهان است. به گونه‌ای که مالیات بر دخانیات در ایران فقط 15 درصد؛ ولی در کشوری‌هایی همچون پاکستان میزان این مالیات 84 درصد، اردن 82 درصد، همسایه مرزی ایران یعنی ترکیه 80 درصد و در امارات 75 درصد می‌باشد.

وی عنوان کرد: جای تأسف است،  زمانی صحبت از افزایش نرخ مالیات بر دخانیات می‌شود بسیاری از مسئولان تصور می‌کنند، شاید این افزایش شامل رقمی کاملاً‌ مجزا از قیمت اصلی سیگار است. در حالیکه این مالیات باید از کل قیمت تمام شده کسر شود. تا مابه‌التفاوت آن برای ارتقاء بودجه سلامت و سرمایه‌گذاری‌ در بخش سلامت کشور صرف شود.

مسجدی در خاتمه عنوان کرد: فقط 15 درصد از جمعیت کل کشور سیگار و قلیان می‌کشند و این درحالیست که باید هزینه‌های گزاف بیماری‌های ناشی از استعمال سیگار علاوه بر دولت و نظام بهداشت و درمان کشور، بر 75 درصد باقی‌مانده از افراد غیر سیگاری نیز تحمیل می‌شود‌ که این مغایر با اصول اخلاقی و اقتصادی است.

دیگر وقت فشار آوردن در بخش‌های اجرایی رسیده است

واسیلوا رئیس دبیرخانه کنوانسیون کنترل دخانیات WHO نیز در ادامه این نشست بیان داشت: با اینکه قوانین بسیار ارزشمند و مهمی برای جلوگیری از استعمال دخانیات و حتی ترک آن در همه کشورها علی‌الخصوص ایران وضع شده است ولی هنوز در اجرا کمی ضعیف عمل می‌کنیم. دیگر وقت آن رسیده که مسئولان مربوطه و نهادهای مرتبط به واسطه ایجاد فشار در بخش‌های اجرایی تمام مواد قانونی در خصوص منع مصرف دخانیات در کشور را اجرایی کنند.

رئیس دبیرخانه کنوانسیون کنترل دخانیات WHO در ادامه افزود: البته بدون تمرکز صرف در پایتخت، توجه به استعمال سیگار و مبارزه و کنترل با آن باید به صورت سراسری در کل کشور اجرا شود.

وی همچنین با تاکید بر اینکه کنوانسیون‌های سازمان بهداشت جهانی هیچگونه گرایش‌ سیاسی ندارد، گفت: درحال حاضر بیماری‌های ناشی از استعمال دخانیات به ویژه سیگار و قلیان در سراسر جهان رو به افزایش است، به همین منظور تنها نباید تبلیغات صرف در زمینه مبارزه انجام داد، بلکه باید راه حل‌هایی مناسبی جهت ترک و جایگزینی برای آن ارائه کرد.

رئیس دبیرخانه‌ کنواسیون کنترل دخانیات WHO در ادامه خاطرنشان کرد: متاسفانه به‌وسیله تبلیغات زرد قلیان نیز همانند سیگار در بین مصرف کنندگان به عنوان امری عادی استعمال می‌شود، در حالیکه در این میان مادران باردار و خانواده‌هایی که دارای فرزندان کوچک هستند، به طور جدی در تیررس عوارض ناشی از استعمال مواد دخانی هستند. این مهم نیازمند تدبیر و ساز و کاری جدی از سوی مقامات مسئول تمامی کشورها و علی‌الخصوص فشارها و حمایت‌های مسئولان بهداشت کشورها است.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.