رئیس‌جمهور گفت: در کشورمان فقط یک مجلس به‌عنوان مجلس قانون‌گذاری وجود دارد و هرکسی که تریبونی در اختیار می‌گیرد، نمی‌تواند قانون‌گذاری کند.

هر صاحب تریبونی، نمی‌تواند قانون‌گذاری کند / ادامه طرح تحول سلامت

به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور روز دوشنبه در مراسم بزرگداشت روز پزشک با تجلیل از تلاش‌های شبانه‌روزی همه پزشکان و تلاشگران عرصه سلامت کشور، ‌گفت: شما پزشکان و متخصصان علاوه بر کار درمان و سلامت جامعه، در علم و دانش و ارتقای جایگاه علمی ایران در دنیا، گام‌های بسیار بزرگی برداشته‌اید و موجب عزت ایرانی‌ها در سراسر جهان هستید.

رئیس‌‌جمهور طرح تحول نظام سلامت را اقدامی بسیار  ارزشمند دانست و با تقدیر از همه دست‌اندرکاران این طرح، اظهار داشت: دولت اجرای طرح تحول سلامت را از سال 93 آغاز کرده و این مسیر و طرح را با قوت ادامه خواهد داد.

روحانی افزود: سال 94 از لحاظ اقتصادی سال بسیار سختی بود و به‌واسطه کاهش قیمت نفت بسیاری از کشورهای ثروتمند و نفت‌خیز منطقه دچار مشکلات فراوانی شدند و یکی از کشورهای ثروتمند حاشیه خلیج فارس مجبور شد حدود 100 میلیارد دلار از ذخایر خود را برای اداره کشورش استفاده کند و یکی دیگر از همسایگان برای پرداخت حقوق کارکنان خود از صندوق بین‌المللی پول وام دریافت کرد و بیشتر کشورهای منطقه با تورم و رشد منفی مواجه شدند، اما در کشورمان توانستیم به‌رغم تحریم و کاهش قیمت نفت همچنان روند کاهش تورم را ادامه داده و رشد منفی نداشته باشیم و امیدواریم در سال جاری شرایط اقتصادی کشور هرچه بیشتر بهبود یافته و شاهد رشد 5درصدی باشیم.

رئیس‌‌جمهور با قدردانی از همه پزشکان، متخصصان و مدیران حوزه سلامت کشور که توانستند به‌رغم همه سختی‌ها، ‌اجرای طرح تحول سلامت را ادامه دهند، گفت: دولت در این روند در حد توان خود از تلاش‌ها و اقدامات حوزه سلامت حمایت و پشتیبانی خواهد کرد.

روحانی با بیان اینکه خدمات حوزه پزشکی و درمان با پول قابل ارزش‌گذاری نیست، تصریح کرد: ادامه و تکمیل طرح تحول سلامت، بیش از آنچه به پول نیاز داشته باشد، نیازمند ایثار، اخلاق، حضور و هنرمندی پزشکان و تلاشگران حوزه سلامت کشور است و بی‌تردید با همین روند هم به سرانجام خواهد رسید؛ اجر و پاداشی که پزشکان ما دریافت می‌کنند، رضای خداوند و لبخند بیمار است و این دو با هیچ پاداشی قابل مقایسه نیست.

رئیس‌‌جمهور حفظ عزت و شأن بیماران را بزرگترین دستاورد طرح تحول نظام سلامت کشور دانست و اظهار داشت: اجرای این طرح در کنار کاهش هزینه‌های مالی، عزت نفس بیمار و خانواده وی را حفظ کرده است و توانسته در حوزه بهداشت و سلامت، عدالت به‌وجود آورد.

روحانی با بیان اینکه سلامتی و امنیت دو نعمت بزرگ محسوب می‌شوند، گفت: بخش بزرگی از نعمت امنیت هم در گروی سلامت است و جامعه پزشکی کشورمان، آورنده صحت و سلامت و بخش بزرگی از امنیت روانی جامعه هستند.

رئیس‌‌جمهور پزشکان را مایه آرامش و امنیت جامعه دانست و اظهار داشت: برخی تصور می‌کنند که پزشکان فقط درمانگر بیماری جسم هستند در صورتی که آنها پناهگاه و ملجأ مردم محسوب می‌شوند. پزشکان قبل از اینکه درمان کنند، به بیمار و خانواده وی، آرامش و اطمینان می‌دهند.

روحانی افزود: چه‌بسا نوع نگاه و کلام پزشک به بیمار شفا و اطمینان می‌دهد و بسیار مهم است که پزشک در برابر بیمار خود، کار خود را با نام و توکل به خدا آغاز می‌کند.

رئیس‌‌جمهور خاطرنشان کرد: عالم و متخصص بودن با توکل به حق و اعتقاد به اینکه شفا دهنده حقیقی خدای متعال است، منافاتی ندارد  لذا پزشکی در کنار علم نیازمند ایمان هم هست و پزشکی که به کار خود ایمان نداشته باشد، تأثیرگذار نخواهد بود و ازاین‌رو پزشک علاوه بر اینکه هنرمند است به‌معنای واقعی کلمه حکیم محسوب می‌شود.

روحانی حل مشکلات موجود در همه عرصه‌ها را نیازمند، مشارکت و همکاری جمعی دانست و گفت: در عرصه سلامت جامعه نیز همه باید دست به دست هم داده تا بتوان، شفا و سلامت را به جامعه بازگرداند.

رئیس‌‌جمهور با بیان اینکه سلامت جامعه از مسایل اجتماعی تفکیک پذیر نیست، اظهار داشت: بی‌تردید آسیب‌های اجتماعی و نبود سرمایه اجتماعی می‌تواند در حوزه سلامت جامعه نیز مشکل‌آفرین باشد.

روحانی تصریح کرد: وجود اعتماد بین مردم و کلّیت نظام، مردم و دولت، مردم و وزارتخانه‌ها و بین مردم و دانشگاه‌های علوم پزشکی و اساتید دانشگاه، سرمایه اجتماعی بزرگی است که باید قدردان آن بود و برای تقویت آن تلاش کرد، لذا سرمایه اجتماعی یک سرمایه اساسی برای جامعه به‌ویژه در بخش سلامت محسوب می‌شود.

رئیس‌‌جمهور با تأکید بر اینکه از انجام بعضی از امور در جامعه بسیار متأسف می‌شود، گفت: دولت از نقد منصفانه استقبال و آن را تحمل می‌کند و معتقدیم که آنچه اهمیت دارد این است که وجداناً به کار و اقدامات خود راضی باشیم اما در جامعه بزرگ ایران اقشار قابل احترامی حضور دارند که اگر جایگاه آنان خدشه‌دار شود، چه‌بسا زندگی خود مردم خدشه‌دار می‌شود.

روحانی خاطرنشان کرد: مگر می‌شود برای دیپلمات‌های دلسوزی که 30 ماه شبانه‌روزی و مخلصانه برای کشور، تلاش کردند، از هر لفظ و لغتی استفاده کرد؟ و مگر خدوم‌تر از جامعه پزشکی داریم که با نهایت مهربانی و اخلاص در کنار تخت بیماران حضور می‌یابند؟ باید از اخلاق و فرهنگ متعالی ایرانی و اسلامی خود صیانت کرده و به کسانی که خادم جامعه هستند، احترام گزارد.

رئیس‌‌جمهور اضافه کرد: ما غیر از برخورداری از فرهنگ اسلام که فرهنگ، اخلاق، مودت و اعتدال است و به ما می‌آموزد که قبل از سخن گفتن اندیشه کنید، ایرانی هستیم و از تمدن بزرگ و اخلاق والا برخورداریم.

روحانی گفت: فضای مجازی ضمن برخورداری از نکات مثبتی که دارد و دولت یازدهم نیز بیشترین تلاش را به‌کار برده، تا این فضا با آرامش در اختیار مردم قرار گرفته و بتوانند از آن برای برقراری ارتباط، پیام‌رسانی و پیوند با جهان، استفاده کنند، متأسفانه آفاتی نیز دارد و برخی‌ها زمانی که در این فضا قرار می‌گیرند، از واژه‌های ناصحیح علیه اقشار مورد احترام جامعه از جمله پزشکان و هنرمندان استفاده می‌کنند.

رئیس‌‌جمهور لزوم احترام به قانون را مورد تأکید قرار داد و با اشاره به مخالفت‌ انجام شده در برگزاری کنسرت، اظهار داشت: در کشورمان فقط یک مجلس شورای اسلامی به‌عنوان مجلس قانون‌گذاری وجود دارد و هر کسی که تریبونی در اختیار می‌گیرد، نمی‌تواند قانون‌گذاری کند. وزیر هم نمی‌تواند از این خواسته تبعیت کند، بلکه وزیر باید تنها تابع قانون باشد.

روحانی تصریح کرد: هیچ وزیری در برابر هیچ‌گونه فشاری نباید کوتاه آمده و عقب‌نشینی کند. زمانی که موضوعی در مجلس شورای اسلامی تصویب می‌شود و به تأیید شورای نگهبان می‌رسد به قانون تبدیل شده و همه موظف هستیم از آن تبعیت کنیم؛ لذا قبل از سیر مراحل قانونی، بی‌قانونی مناسب نیست.

رئیس‌‌جمهور تأکید کرد: بی‌قانونی به نام دلسوزی از دین، اقدام بدتری است و همه افتخار ما این است که کشور ما، کشور قانون است و در بیانات امام(ره)، صدها بار تأکید شده که جمهوری اسلامی ایران، حکومت قانون است.

روحانی افزود: اگر بنا باشد قانون زیر پا گذاشته شود و هر کسی تصمیم‌گیر باشد در چنین صورتی سنگ روی سنگ نمی‌ماند و افتخار ما این است که دارای مجلس شورای اسلامی بوده و در چارچوب قانون حرکت می‌کنیم.

رئیس‌‌جمهور گفت: باید به هنرمندان، پزشکان، اساتید دانشگاه و دیپلمات‌های کشورمان، احترام بگزاریم و نباید از هر واژه‌ای در رسانه‌ها علیه اقشار مورد احترام مردم، استفاده شود.

روحانی با گلایه‌مندی از کسانی که مطرح می‌کنند، دولت تنها به فکر مذاکرات هسته‌ای است، اظهار داشت: دولت در کنار سایر امور، به فکر مذاکرات هسته‌ای هم بوده و به آن افتخار می‌کند و حداقل شما دست‌اندرکاران بخش سلامت کشور می‌توانید قضاوت کنید که وضعیت دسترسی به تجهیزات پزشکی و داروهای مورد نیاز بیماران، قبل و پس از برجام چقدر تفاوت کرده است.

رئیس‌‌جمهور خاطرنشان کرد: قطعنامه‌های سازمان ملل را نمی‌شود اینجا پاره‌ کرد، بلکه آنها باید در خود شورای امنیت و با ابزار حقوقی لغو می‌شد، ازاین‌رو دولت یازدهم قدم به قدم این راه را پیمود تا اینکه در سازمان ملل، 7 قطعنامه فصل هفتمی موجود علیه کشورمان، لغو شدند و این بند که ایران تهدیدکننده صلح و امنیت محسوب می‌شد، ایران به کشوری که سایر کشورها با آن همکاری می‌کنند، تغییر یافت.

روحانی اضافه کرد: در همه افتخارات مربوط به برجام یکی هم به حوزه سلامت، ارتباط دارد و باید از این فرصت برای برآورده کردن نیازهای مردم استفاده کرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم در سخنانی با قدردانی از حمایت‌های رییس‌ جمهوری از جامعه پزشکی و اقدامات آنان در حوزه سلامت و بهداشت جامعه، گزارشی از اقدامات و دستاوردهای نظام سلامت کشور ارایه کرد.

در این مراسم همچنین رییس نظام پزشکی تهران بزرگ، رییس سازمان نظام پزشکی و دبیر انجمن صنفی بیمارستان‌های خصوصی در سخنان جداگانه‌ای، دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود را به‌منظور تقویت هرچه بیشتر بخش بهداشت و سلامت کشور با رییس‌ جمهوری در میان گذاشتند.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.