در حالی که دولت میانمار نسبت به تامین امنیت آوارگان روهینگیا در صورت بازگشت به این کشور اطمینان داده ولی بسیاری از مسلمانان روهینگیا هنوز نسبت به این مساله شک و تردید دارند.

شک و تردید آوارگان روهینگیا برای بازگشت به میانمار

به گزارش قدس آنلاین، با وجود اینکه دولت میانمار اطمینان داده است که افرادی را که به عنوان پناهجو تایید شوند، قبول کرده و نسبت به حفظ امنیت آنها تضمین داده است ولی مسلمانان روهینگیا هنوز نسبت به بازگشت به این کشور پس از خشونت های مرگبار اخیر شک و تردید دارند.

وین میات وزیر اتحادیه میانمار در سخنانی در کمیته اجرایی آژانس پناهندگان سازمان ملل در شهر ژنو تاکید کرد: اولویت فوری و بعدی ما بازگرداندن آوارگانی است که به بنگلادش گریخته اند. روند بازگشت آوارگان روهینگیا می تواند هر زمانی برای کسانی که مایل به بازگشت به میانمار باشند، آغاز شود. روند راستی آزمایی آوارگان بر اساس توافقنامه دولت های میانمار و بنگلادش در سال ۱۹۹۳ میلادی خواهد بود.

وی در ادامه تصریح کرد: هر کسی که به عنوان یک پناهجو در میانمار تایید شود، می تواند بدون هیچ مشکلی وارد کشور شود و با اطمینان کامل امنیت وی تضمین خواهد شد.

یک پناهجوی روهینگیا در این باره گفت: همه چیز سوخته است، حتی مردم هم سوخته اند.

گرچه دولت میانمار حاضر نیست حقوق شهروندی را به مسلمانان روهینگیا بدهد ولی اعلام کرده است؛ به آوارگانی که بتوانند اثبات کنند در میانمار اقامت داشته اند، اجازه بازگشت خواهد داد.

پیش از آغاز موج جدید خشونت ها در استان راخین هم بیش از ۳۰۰ هزار مسلمان روهینگیا در بنگلادش اقامت داشتند.

به گفته مقام های دولت میانمار، بر اساس پیمان ۱۹۹۳ تنها یک گواهی بیمارستانی نیز برای اثبات اقامت در میانمار کافی است ولی این تنها میانمار است که می تواند اقامت و شهروندی مسلمانان روهینگیا را تایید کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.