«سید عمار حکیم»، رهبر جریان حکمت ملی عراق در پیامی رای اعتماد پارلمان به کابینه عراق را تبریک گفت و بر ضرورت برقراری پل‌های ارتباطی با کشورهای همسایه، منطقه و جهان توسط دولت وی تاکید کرد.

تاکید بر ایجاد پل‌های ارتباطی با منطقه و جهان

به گزارش قدس آنلاین از دفتر رسانه ای جریان حکمت ملی عراق، در پیام عمار حکیم آمده است: به برادرمان آقای نخست‌وزیر «محمد شیاع السودانی» بابت کسب اعتماد مجلس برای خود و تیم وزارتی‌اش و برنامه دولت تبریک می‌گوییم.

در ادامه این پیام آمده است: اینکه وی و تیم مذاکره‌کننده‌اش توانسته‌اند ظرف دو هفته پرونده تشکیل دولت را ببندند دستاورد بزرگ و بی سابقه‌ای است.

حکیم همچنین با اشاره به تشکیل دولت و پایان انسداد سیاسی در عراق نکاتی را یادآور شد و گفت: همه نیروهای سیاسی باید منافع میهن و ملت را پیش چشم خود قرار دهند و آن را بر منافع حزبی و گروهی اولویت دهند و از روال‌های اصلاحی و مبارزه با فساد و خدمت به شهروندان حمایت کنند.

وی با تاکید بر حمایت از دولت سودانی افزود: از این دولت می‌خواهیم که حلقه اتصالی میان نظام سیاسی و توده مردم باشند و برای بازیابی اعتماد و برقراری روابط و ادامه گفت‌وگو و ارتباط با نیروهای معترض تلاش کنند.

رهبر جریان حکمت ملی همچنین عنوان کرد: هر تأیید یا اعتراضی برآمده از نگاهی ملی برای خدمت به ملت و میهن است.

حکیم از نخست‌وزیر خواست که با کشورهای همسایه و منطقه و جهان نیز پل‌های ارتباط را برقرار کند و در این مسیر اصول ثابت و منافع ملی و حاکمیت کشور را مبنا قرار دهد.

وی همچنین تاکید کرد که مطالبه جدی از دولت مبارزه با فساد و برخورد با مهره‌های اصلی و خشک کردن ریشه‌های آن و تقویت نهادهای نظارتی و قانون‌گذاری و رسانه‌ها برای بازپس‌گیری اموال غارت شده بر اساس قانون و به دور از رفتارهای انتقام‌جویانی و تخریب است.

رهبر جریان حکمت ملی عراق بر ضرورت هم‌افزایی قوای مقننه و مجریه در عرصه‌های سیاسی و امنیتی و اقتصادی و توسعه‌ای و تلاش برای فراهم آوردن زمینه مناسب برای تصویب قوانینی که با معیشت مردم سروکار دارد تأکید کرد.

حکیم با تاکید بر تعیین تکلیف قوانینی که به علل سیاسی و علل نامعلوم دیگر مدت‌هاست بلاتکلیف مانده، برای دولت سودانی آرزوی توفیق و موفقیت و تحقق آنچه خواست ملت عراق است، کرد.

نمایندگان پارلمان عراق پنجشنبه شب در جلسه‌ای به دولت «محمد شیاع السودانی» رأی اعتماد دادند.

بر اساس این گزارش، نمایندگان پارلمان عراق به «فواد محمد حسین» به عنوان معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه رای اعتماد دادند.

بر این اساس «محمد علی تمیم» معاون نخست وزیر و وزیر برنامه ریزی و «حیان عبدالغنی عبدالزهره السواد» معاون نخست وزیر و وزیر نفت عراق شده است.

اسامی سایر اعضای کابینه محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق به شرح ذیل است:

وزیر دارایی: طیف سامی، وزیر دفاع: ثابت محمد، وزیر کشور: عبدالامیر الشمری، وزیر بهداشت: صالح مهدی، وزیر مهاجرت: ایفان فائق، وزیر حمل و نقل: رزاق محیبس، وزیر منابع آبی: عون ذیاب، وزیر کار: احمد الاسدی، وزیر جوانان: احمد المبرقع، وزیر آموزش و پرورش: ابراهیم نامس، وزیر تجارت: اثیر داود سلمان، وزیر دادگستری: خالد شوانی، وزیر برق: زیاد علی فاضل الزریج، وزیر ارتباطات: هیام عبود، وزیر کشاورزی: عباس جبر، وزیر آموزش عالی: نعیم العبودی، وزیر صنایع: خالد بتال نجم و وزیر فرهنگ: احمد فکاک احمد.

در جلسه امشب پارلمان عراق عبداللطیف رشید رئیس جمهور عراق، محمد شیاع السودانی نخست وزیر، فائق زیدان رئیس شورای عالی قضایی عراق، جنین هنیس پلاسخرت نماینده دبیرکل سازمان ملل در عراق، هادی العامری رئیس ائتلاف فتح، نوری المالکی رئیس ائتلاف دولت قانون و فالح الفیاض رئیس الحشد الشعبی نیز در پارلمان حضور داشتند.

به گزارش الفرات نیوز، در این جلسه همچنین محسن المندلاوی نائب رئیس اول پارلمان عراق و شاخوان عبدالله نائب رئیس دوم پارلمان عراق نیز حضور داشتند.

محمد شیاع السودانی سوم مهرماه اولویت‌های دولت خود را اعلام کرد. به نوشته سایت المعلومه عراق، السودانی سوم مهرماه در حاشیه دیدار با تعدادی از کارشناسان، نویسندگان و روزنامه نگاران گفت: برنامه دولت آینده شامل ۲۳ محور است ولی محورهای مربوط به برق، بهداشت و درمان، خدمات شهری و مسیرها و مبارزه با فساد در اولویت قرار خواهد داشت.

وی همچنین افزود که دولتش برای تأمین خدمات، بهبود وضعیت معیشت و ایجاد فرصت شغلی تلاش خواهد کرد و تأکید کرد که باید بخش‌های اقتصادی مانند صنعت، کشاورزی و گردشگری فعال شود.

السودانی همچنین با بیان اینکه برنامه‌های وی شامل طرح‌های کوتاه‌ مدت، میان ‌مدت و بلند مدت خواهد بود، گفت که مسیر دولت را تصحیح و در صورت فساد وزرا آنان را مجازات خواهد کرد.

محمد شیاع السودانی چند روز قبل از آن نیز در سالن پارلمان عراق با جمعی از نمایندگان دیدار کرده و در این جلسه غیررسمی برنامه دولت خود را برای نمایندگان حاضر تشریح کرده بود. انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شد، اما گروه‌ها و احزاب سیاسی و فراکسیون‌های حاضر در پارلمان با وجود گذشت ۱۲ ماه از برگزاری این رویداد، به دلیل اختلاف‌های سیاسی نتوانسته‌ بودند دولت جدید را تشکیل دهند.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.