رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا جواهر و نقره مشهد گفت: صادرات طلای ساخته شده به شدت می‌تواند کمبود ارز در کشور را جبران کند، واردات شمش طلا، نقره و پلاتین گمرک، عوارض و مالیات ندارد و طرح واردات آزاد به صورت یک سال آزمایشی در حال انجام است اما در صادرات محدودیت داریم. 

ترمز صادرات جواهرات، توقف رونق تولید 

یوسف تقی‌زادگان در گفتگو با قدس خراسان اظهار کرد: سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی با هم تفاوت دارند که سنگ‌های قیمتی مانند زمرد، الماس، یاقوت و سنگ‌های نیمه قیمتی مانند فیروزه وانواع عقیق است.

وی افزود: کانی‌های سخت مانند الماس از جنس کربن است و تراش آن نیازمند دستگاه و تکنیک است، تراش سنگ‌های قیمتی در کشورهایی مثل هند و پاکستان انجام می شود، دستگاه های تراش سنگ های قیمتی خیلی حساس است و ما به دلیل تحریم نتوانستیم این دستگاه‌ها را وارد کنیم و ما کم کم در حال حرکت به این سمت هستیم که اتفاقات خوبی را رقم بزنیم و ایجاد رشته‌های دانشگاهی از جمله این اقدامات در این زمینه است.

وی اظهار کرد: در پیگیری‌های شهر جهانی گوهرسنک‌ها، پیشنهاد شده که تراش سنگ‌های قیمتی در خود ایران انجام شود و اگر این اتفاق بیفتد، بازخورد خیلی خوبی دارد و رونق تولید اشتغال زایی ایجاد می کند.

رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا جواهر و نقره مشهد گفت: تراش سنگ‌های نیمه قیمتی مانند فیروزه، عقیق، دُرّ، در کل ایران از جمله مشهد انجام می‌شود و در کل ایران، مشهد در زمینه تراش‌سنگ‌های نیمه قیمتی اول است و فیروزه به صورت عمده در مشهد تراش می‌خورد.

تقی‌زادگان افزود: در مرحله‌ای هستیم که سنگ‌هایی نیمه قیمتی از کشورهای اطراف به صورت کیسه‌ای وارد می‌شود و تراش آن در مشهد انجام می‌شود و خود این اتفاق یک فرصت عالی است که می‌توان برای سودآور بودن آن در دراز مدت هم برنامه داشت.

تقی‌زادگان عنوان کرد: با توجه به افرایش قیمت طلا، مصرف نقره در مشهد رو به افزایش است و بازار طلا به شدت راکد شده و بسیاری از مردم برای سرمایه‌گذاری اقدام به خرید طلای مستعمل می‌کنند.

رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا جواهر و نقره مشهد گفت: با خیلی از مسئولان نشست داشتیم و درباره بحث سودآوری صادرات طلا و جواهرات توضیح داده ایم الان بهترین زمان برای صادرات است.

وی در ادامه عنوان کرد: از اول شهریور امسال واردات شمش طلا و نقره و پلاتین به ایران آزاد شد و با توجه به آزاد بودن واردات ما زیان نمی‌کنیم اگر جواهرات ساخته شده به کشورهای حوزه خلیج فارس و منطقه صادر کنیم.

تقی زادگان متذکر شد: اگر واردات و صادرات همزمان اتفاق بیفتد با توجه به راکد بودن بازار داخلی خرید و فروش طلا و جواهرات، تولید در بحث صادرات رونق می گیرد و این کار باعث می‌شود چرخ تولید داخلی بچرخد و از سوی دیگر هر میزان خروجی طلا و نقره و پلاتین با توجه به آزاد بودن واردات این فلزات قیمتی به کشور جبران شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا جواهر و نقره مشهد گفت: صادرات طلای ساخته شده به شدت می‌تواند کمبود ارز در کشور را جبران کند، واردات شمش طلا، نقره و پلاتین گمرک، عوارض و مالیات ندارد و این طرح به صورت یک سال آزمایشی در حال انجام است.

وی افزود: به صورت چمدانی صادرات نقره تا سه کیلوگرم آزاد است و این اتفاق در صورتی می‌افتد که توسط صادرکننده ایرانی صورت نگیرد. تمامی ایرادات این طرح در جلسات متفاوت به مسئولان ارائه شده است اما متاسفانه آثاری ندیدیم.

تقی زادگان عنوان کرد: مشهد هم شهر جهانی گوهرسنگ‌ها است و هم اینکه بیشترین میزان تولید نقره کشور در مشهد اتفاق می‌افتد و در دنیا چین این مقام را دارد. ما می‌خواهیم برای تایلند و هند در زمینه تراش گوهرسنگ‌ها رقیب باشیم. وقتی صحبت از گوهر می کنیم یعنی جواهرات، الماس، برلیان، زمرد، زبرجد که بالاترین ارزش را دارند، در زمینه طراحی جواهرات پیشرفت خوبی داشته ایم و از کل کشور و جهان هم پیشنهاد شرکت در طراحی ها را داشته‌ایم.

رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا جواهر و نقره مشهد گفت: اتحادیه طلا و جواهر مشهد به دنبال ایجاد شهرکی است که برای آن چند نقطه را هم در نظر داریم، در سال ٨۶ و ٨۴ وعده این شهرک را به ما دادند اما جز حرف اتفاقی نیفتاد. مهمترین بحث در ایجاد این شهرک توجه به موارد زیست محیطی و امنیتی است چون در ساخت جواهرات از سینانور و آبکاری استفاده می شود و هر محلی که در نظر گرفته شود الزام به رعایت موارد زیست محیطی داریم.

تقی زادگان تصریح کرد: سنگ هایی به اسم سی وی دی در حال وارد شدن است که تولید این سنگ ها به صورت آزمایشگاهی است و تشخیص آنها با دستگاه هایی صورت می گیرد که به شدت حساس هستند به دلیل گرانی و تحریم این دستگاه های تشخیصی را نداریم اگر چند دستگاه وارد کشور بشود از ضرر مردم در این زمینه جلوگیری می شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا جواهر و نقره مشهد در پایان عنوان کرد: در یک نشست پیشنهاد استفاده از شرکت‌های دانش بنیان داده شد تا نیازهای حوزه طلا و جواهر را برطرف کنند ولی هنوز به مرحله دریافت مجوز نرسیده اند که بتوانند کاری شروع کنند تمام اروپا این تکنولوژی را دارد و استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان جزء اولویت های ما است.

گفتگو از: طاهره فجرداودلی

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.