دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار برای بررسی وضعیت پدیده غبارخیزی و اختصاص اعتبار برای مقابله با آن به خراسان جنوبی سفر می کند.

«غبارخیزترین استان» کشور مقامات پایتخت را به خراسان جنوبی می کشاند

به گزارش قدس آنلاین، ۱۳ اردیبهشت ماه امسال علی محمد طهماسبی، دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار در جمع رسانه ها اعلام کرد که  ۲۳ استان کشور دارای کانون گرد و غبار است و ۶ استان کشور به ترتیب خراسان جنوبی، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خوزستان و هرمزگان ۸۵ درصد غبارخیزی کشور را دارند.

وی همچنین گفت: ۳۵ کانون گرد و غبار در خراسان جنوبی وجود دارد.

با شروع بادهای ۱۲۰ روزه یا بهتر بگوییم ۱۸۰ تا ۱۹۰ روزه و ورود خراسان جنوبی به بیست و دومین سال خشکسالی پدیده گرد و غبار نیز در این استان شدت و حدت یافته است و کمتر روزی ست که آسمان خراسان جنوبی تیره و تار نباشد.

همین غبار خیزی و در وضعیت خطرناک و ناسالم قرار گرفتن خراسان جنوبی و آثار مخرب گردو غبار مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی را بر آن داشت تا راهی پایتخت شده دست به دامان دبیر ستاد ملی گرد و غبار برای مقابله با این پدیده شود.

دیدار با دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار

 اسدلله حاتمی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی امروز با دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت گرد و غبار دیدار و گفت و گو کرد.

وی با ارائه گزارشی از وضعیت گرد و غبار در خراسان جنوبی، اقدامات و برنامه‌های استان همچنین وضعیت تالاب کجی نمکزار نهبندان افزود: متاسفانه خراسان جنوبی در صدر استان‌های غبار خیز کشور قرار گرفته و بیش از یک سوم مساحت استان جزو کانون‌های داخلی گرد و غبار است

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به این که گرد و غبار و ماسه‌های روان یکی از چالش‌ها و بحران‌های زیست‌محیطی است گفت: گرد و غبار سبب تاثیرات نامطلوب زیست‌محیطی در حوزه‌های مختلف می‌شود.

وی بیان کرد: آلوده شدن آب‌های سطحی، گسترش بیابان‌ها و نواحی خشک، ایجاد مشکلات رفت و آمد به خاطر کاهش دید افقی، بروز تصادفات و برخورد وسایل نقلیه با یکدیگر، ایجاد مانع در مسیر ریل‌ها و جاده‌های ارتباطی، اختلال در ناوگان حمل و نقل هوایی، بروز و تشدید بیماری‌ها از آثار ریزگردهاست.

در ادامه این دیدار با توجه به حساسیت موضوع از دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت گرد و غبار دعوت شد با حضور در خراسان جنوبی درخصوص اختصاص اعتبارات ویژه برای مدیریت گرد و غبار در استان برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری شود.

علی‌محمد طهماسبی، دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار هم با اشاره به وضعیت گرد و غبار در خراسان جنوبی، از اقدامات انجام شده توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان قدردانی کرد.

 وی درخصوص پیگیری موضوع گرد و غبار و حضور در استان قول مساعد داد.

«غبارخیزترین استان» کشور مقامات پایتخت را به خراسان جنوبی می کشاند

روزهای تیره‌وتار سال ۱۴۰۱ 

سال گذشته در ماه‌های تیر و مهر آسمان خراسان جنوبی روزهای غبارآلود بسیاری را پشت سر گذاشت و روزهای با وضعیت نامطلوب آن به ۸۷ روز در سال رسید یعنی ۳ ماه از سال در خراسان جنوبی تیره‌وتار بود.

اما آمار سه ماهه امسال و سال قبل نیز به این صورت است که سال ١۴٠١ در این مدت ٣٨ روز وضعیت کیفیت هوا خراسان جنوبی ناسالم بوده اما امسال در همین بازه زمانی ٢٠ روز هوای خراسان جنوبی کیفیت لازم را نداشته است.

هرچند این آمار روند کاهشی را نشان می‌دهد اما هنوز به زمان اوج بادهای از ١٢٠ روزه که همان تیر و مرداد طی سال‌های گذشته است نرسیده‌ایم تا بتوان آمار قابل‌قبولی از روند وضعیت کیفیت هوای خراسان جنوبی ارائه داد اما همین روزهای تیر و تار و باکیفیت ناسالم ابتدای تیرماه حکایت از این دارد که به طور حتم روزهای چندان روشنی در انتظار استان نیست.

۳ ماه ابتدای سال ۱۴۰۲

آن طور که سید هادی هاشم آبادی، رئیس اداره پایش و آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان جنوبی ۶ تیر ماه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: مقایسه وضعیت کیفیت هوا در سه ماه اول سال ١۴٠١ با ١۴٠٢ حکایت از این دارد که در سه ماهه اول سال ١۴٠١، ٣٨ روز و در سه ماهه اول امسال ٢٠ روز باکیفیت هوا نامطلوب در شهرهای دارای ایستگاه پایش هوای فعال ثبت شد.

همچنین در روزهای نخست تیرماه سال‌جاری شاهد افزایش تعداد روز باکیفیت نامطلوب نسبت به سال گذشته هستیم.

به گفته وی با توجه به این که فقط سه ایستگاه فعال پایش هوای در خراسان جنوبی داریم براساس داده استخراج شده در ایستگاه حاجی آباد زیرکوه طی سه ماه ابتدای امسال بیشتر از دو شهرستان بیرجند و نهبندان شاهد وضعیت ناسالم هوا در این شهرستان بوده‌ایم.

وی ادامه داد: اما سال گذشته در این مدت شهرستان نهبندان در صدر شهرستان‌های استان از این لحاظ قرار داشت.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.