ساخت بزرگترین سردخانه پلاسمای خون کشور با حضور مدیرعامل سازمان انتقال خون در اراک آغاز شد.

آغاز ساخت بزرگترین سردخانه پلاسمای کشور در اراک

به گزارش قدس آنلاین، مصطفی جمالی مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور ۱۸ تیرماه ۱۴۰۲ در جریان سفر به استان مرکزی، در حاشیه آیین آغاز عملیات اجرایی احداث اولین سردخانه استراتژیک پلاسما در غرب و جنوب غرب کشور با ظرفیت ۶۰ هزار لیتر پلاسما با بیان اینکه یک سوم پلاسما در مراکز درمانی مصرف می شود و دو سوم آن نیز قابلیت تبدیل به داروهای مشتق پلاسما را دارد، اظهار کرد: در واقع این پلاسما به مانند طلاست و با گذشت زمان می توان داروهای بیشتری را از آن تولید کرد.

وی افزود: متاسفانه امروز پلاسما برای تولید دارو به خارج از کشور ارسال می شود و تنها یک کارخانه با ظرفیت حدود ۵۰ هزار لیتری در کشور در این حوزه فعالیت دارد و عمده آن ارسال می شود.

جمالی اضافه کرد: یکی از معضلات همیشگی در کشور نگهداری پلاسما در دمای کمتر از منفی ۲۵ درجه است. در حال حاضر سردخانه های پلاسمای کشور ظرفیت پایینی دارند و برای حفظ این پلاسما که در واقع یک سرمایه ملی است، همواره دچار بحران بودیم در حالی که اگر این دما مهیا باشد، پلاسما تا حدود ۸ سال سالم خواهد بود. به عنوان مثال ظرفیت سردخانه پلاسمای تهران تنها ۸ هزار لیتر است و سردخانه پلاسمای استان مرکزی با ظرفیت ۶۰ هزار لیتر که بودجه آن به صورت کامل تامین شده است، اتفاقی بزرگ و موثر است و می تواند ضمن ذخیره پلاسمای مازاد، با توجه به موقعیت جغرافیایی اراک که در شاهراه مواصلاتی کشور قرار دارد، کمبودهای استان های مجاور را نیز جبران کند.

وی با بیان اینکه سردخانه پلاسمای اراک با این حجم اولین سردخانه بزرگ کشور است، افزود: امسال به این پروژه ۱۵ میلیارد تومان اعتبار اختصاص می یابد و پیش بینی می شود که تا زمان افتتاح ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشته باشد. امیدواریم با حمایت مجموعه استان و سازمان انتقال خون، تا پایان سال آینده این پروژه مورد بهره برداری قرار گیرد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون، مساحت زمین این سردخانه را ۲۰۷۰ مترمربع و مساحت سردخانه را ۹۴۵ متر مربع عنوان کرد و گفت: در این فضا، چند سردخانه ۱۰ هزار لیتری احداث می شود تا در صورت بروز مشکل در یک سردخانه، باقی سردخانه ها بتوانند فعال باشند.

 استاندار مرکزی نیز در این آیین بیان کرد: امروز با آغاز عملیات اجرایی اولین سردخانه پلاسما با ظرفیت ۶۰ هزار لیتر در استان مرکزی، اتفاقی بزرگ در حوزه سلامت استان و کشور رقم خورد.

دکتر فرزاد مخلص الائمه گفت: امیدواریم که یکی از حلقه های مهم زنجیره سلامت استان مرکزی با احداث این سردخانه تکمیل شود تا از اتلاف پلاسمای خون که سرمایه ای ملی است، جلوگیری شود و همچنین به تکمیل ظرفیت شبکه درمانی کشور کمک شود.

وی تصریح کرد: بخشی از منابع ساخت این سردخانه، از محل مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان مرکزی تامین می شود و در ادامه نیز امیدواریم با کمک خیرین، منابع ملی، استانی و سازمان انتقال خون، بتوانیم آنرا همپای دیگر پروژه های استان، به موقع به بهره برداری برسانیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.