یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا ضمن ابراز نگرانی فزاینده این کشور از روابط رو به رشد ایران، روسیه و سوریه در خاورمیانه گفت: آمریکا به منظور حفاظت از عبور و مرور کشتی‌ها در تنگه استراتژیک هرمز و پیشگیری از توقیف آن‌ها توسط ایران، تا چند روز آینده جنگنده‌های اف۱۶ به خلیج فارس اعزام خواهد کرد.

رؤیای بربادرفته توازن قدرت / قدس در گفت‌وگو با کارشناسان، اعزام جنگنده‌های اف۱۶ آمریکایی به خلیج فارس را بررسی کرد

به گزارش قدس آنلاین، دکتر محمدرضا محمدی، کارشناس روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با قدس درباره سیاست آمریکا در خلیج فارس و اعزام جنگنده به این منطقه، اظهار می‌کند: در سیاست خارجه ایالات متحده آمریکا توجه ویژه‌ای به منطقه خلیج فارس وجود دارد  و در طراحی‌های استراتژیک بلندمدت این هدف در چارچوپ مسائل امنیتی و اقتصادی به‌ویژه در مسئله ذخایر عمده انرژی و پتروشیمی و نیز حفظ امنیت همپیمانان خود به ویژه عراق، عربستان و قطر  بوده است.

وی درباره علت کاهش حضور مستقیم آمریکا در منطقه خلیج فارس در سال‌های اخیر می‌گوید: در اواخر دولت ترامپ تصمیم به کمرنگ‌تر شدن حضور آمریکا در منطقه خلیج فارس گرفته می‌شود، اما براساس رهبرد بلندمدت، این کشور سیاست موازنه خودش در خلیج فارس را حفظ کرد و توانست با حمایت از همپیمانان خود و فروش اسلحه در منطقه نفوذش را ادامه دهد.

او به حضور دو بازیگر جدید در منطقه خلیج فارس اشاره کرده و می‌افزاید: هر گاه ایالات متحده نگران از تغییر موازنه در خلیج فارس باشد، در  اقدامی نابه‌هنجار سعی به بازگشت دارد، به‌طوری‌که از هنگام حضور دوبازیگر جدید یعنی چین و روسیه در منطقه و قدرت روزافزون جمهوری اسلامی ایران، اقدام به اعزام جنگنده‌های اف۱۶ به خلیج فارس کرده است.

کارشناس روابط بین‌الملل درباره عدم توانایی جنگنده‌های ارسالی آمریکا در اسکورت نفتکش‌ها، اظهار می‌کند: جمهوری اسلامی ایران همواره پرقدرت در برابر آمریکایی‌ها در منطقه ایستاده و بر کشتی‌های متخلف در تنگه هرمز نظارت دارد و اگر کشتی متخلفی از سوی ایران متوقف شود، این جنگنده‌ها توان آزادسازی آن را نخواهند داشت؛ چرا که این اقدام منجر به اعلام جنگ با جمهوری اسلامی ایران بوده و برای آمریکایی‌ها هزینه‌بر  خواهد شد. 

اقدام تبلیغاتی آمریکا علیه ایران، روسیه و چین
دکتر علیرضا تقوی‌نیا، کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با قدس درباره عدم همراهی کشورهای منطقه و شکست آمریکا در ارسال جنگنده‌های اف۱۶ به خلیج فارس، گفت: در گذشته برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان و امارات از برنامه‌های نظامی آمریکا در منطقه حمایت می‌کردند، اما این دوکشور امروز امنیت و شکوفایی اقتصادی خود را در گسترش همکاری با جمهوری اسلامی ایران و نیز دو کشور روسیه و چین می‌دانند.

وی به قدرت پدافندی ایران در خلیج فارس اشاره می‌کند و می‌افزاید: جنگنده‌های ارسالی اف۱۶ آمریکا در منطقه  اگر بخواهند عملیاتی علیه ایران انجام  دهند با واکنش پدافند هوایی کشورمان مواجه خواهند شد،  امروز پدافند هوایی ایران در جزایر هرمز، قشم، هنگام، ابوموسی و تنب کوچک و بزرگ مستقر هستند و هرگونه اقدام باپاسخ شدیدی همراه خواهد شد.

او در ادامه تصریح می‌کند: جنگنده اف ۱۶ به راحتی توسط رادارهای ایران قابل رهگیری است و حتی جنگنده‌های اف ۲۲ آمریکایی که نسل ۵ و رادار گریزند همواره توسط رادارهای ایران  رهگیری و قفل شده‌اند. بنابراین حضور جنگنده‌ها تأثیر راهبردی نخواهد داشت.

کارشناس مسائل منطقه درباره قابلیت جنگنده‌های اف ۱۶ در مقابل قایق‌های تندرو سپاه پاسداران می‌گوید: ایران از طریق شناورهای کوچک عملیات توقیف نفکش‌ها را انجام می‌دهد و در مقابل جنگنده‌های اف ۱۶ قابلیت مقابله با این قایق‌های تندرو را  ندارند.
معمولاً برای مقابله با این قایق‌ها از بالگرد استفاده می‌شود که با توجه به موشک‌های دوش پرتاب در این شناورها درگیری سخت است. 

تقوی‌نیا در پایان اظهار می‌کند: در هر پنج دقیقه یک نفتکش از تنگه هرمز عبور می‌کند که آمریکا توان این را ندارد که به‌طور مؤثر در برابر شناورهای ایرانی، این کشتی‌ها را مصون بدارد. ارسال این جنگنده‌ها اقدامی تبلیغاتی از سوی آمریکا برای کشورهای منطقه است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.