دومین جشنواره ملی گویندگی، اجرا و سخنوری مولانا در سه بخش اصلی، جنبی، و کودک و نوجوان برگزار می شود.

نقطه عطف جشنواره ملی مولانا، شکوفایی استعدادهای عامه مردم است

به گزارش قدس آنلاین، بخش اصلی این جشنواره شامل فرآیند آموزش، رقابت و جایزه است و گویندگی (دکلمه، نریشن تیزر، خبر، روایت داستان)، دوبله (فیلم و انیمیشن) و همچنین اجرا و سخنوری (اجرای صحنه‌ای و تلویزیونی و سخنرانی) را شامل می‌شود. مهلت ثبت‌نام در فراخوان تا بیستم مرداد ۱۴۰۲ می‌باشد و آیین اختتامیه این جشنواره، در پاییز ۱۴۰۲ به میزبانی جزیره کیش برگزار خواهد شد. اعضای جشنواره بر این باورند از آنجا که ما موجوداتی اجتماعی هستیم برای داشتن ارتباط انسانی خوب و انتقال درست تفکر و اندیشه خود ناگزیر از داشتن بیانی خوب هستیم و این ابزاری برای پیشبرد اهداف در زندگی خانوادگی و حرفه ای ماست و همچنین برقراری ارتباط تاثیرگذار یکی از مهمترین مهارتهای زندگی است که باید آموخته شود. گفت‌وگویی با مریم حسین‌پور، دبیر نخستین جشنواره ملی گویندگی، دوبله، سخنوری و اجرا مولانا داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

حسین‌پور با اشاره به محوریت جشنواره مولانا که در حوزه گویندگی، اجرا و سخنوری است، افزود: این جشنواره با هدف ارتقاء و افزایش سطح کیفی آموزش در کشور و کمک به پیشرفت علاقه‌مندان به این حوزه فعالیت خود را آغاز کرده است. ما احساس کردیم جشنواره‌ایی که حوزه‌های مختلف را همراه با آموزش، داوری مناسب و همچنین منتورینگ(مربی) خوب پوشش دهد، وجود نداشته و تصمیم به تولید آن گرفتیم. همچنین جشنواره مولانا آغازگر مسیر جدیدی جهت یافتن استعداد ها و شکوفایی آن خواهد بود و ما علی‌رغم محدودیت ها و مشکلات، با رویکردهای تازه، به ساختن این مسیر ادامه خواهیم داد.

مریم حسین‌پور
مریم حسین‌پور

آشنایی نسل جوان با ادبیات اصیل ایرانی

وی علت اضافه شدن بخش کودک و نوجوان به سایر بخش ها را رشد و پیشرفت آنها در عرصه های گویندگی، اجرا و دوبله دانست و گفت: در سال‌های اخیر خوشبختانه در این عرصه‌ها کودکان و نوجوانان علاقه بیشتری نسبت به آموزش دیدن خصوصا در فضای اینستاگرام از خود نشان دادند اما متاسفانه بستر مناسبی برای آنها فراهم نبود. این جشنواره در راستای توانمند سازی نسل جوان بخش شاهنامه خوانی و مولانا خوانی را نیز اضافه کرده تا آنها با شعر و ادبیات اصیل ایرانی آشنایی و دوستی بیشتر پیدا کنند. سال گذشته بخش کودک و نوجوان را به صورت ناگهانی به دیگر بخش ها اضافه کردیم اما با وجود این شرایط برگزیده این بخش(ساینا شیخی) در برنامه عصر جدید شرکت کرد و جزء چهار فینالیست این برنامه شد.

وی ادامه داد: افراد مختلف در زمینه های متفاوت در این دوره آموزش دیدند و توانمند شدند و همچنین افرادی که نیاز به کسب اطلاعات و رزومه بیشتری داشتند، با قرار گرفتن در کنار مربیان و داوران توانستند به سطح کیفی مورد انتظار خود دست یابند. ما سعی می‌کنیم با گروه‌های دولباژ مختلف آن ها را آشنا کنیم تا بتوانند به آسانی وارد بازار کار شوند و همچنین شرایطی را مهیا می‌کنیم تا در کنار کسانی که تجربه بیشتری دارند و هم فرکانس هستند اطلاعات لازم را کسب کنند. امسال استعدادیاب های بیشتری در برنامه حضور دارند و داورهایی را انتخاب کردیم که هرکدام به تنهایی برنامه ساز هستند و به پیشرفت شرکت‌کنندگان کمک زیادی می‌کنند.

دبیر جشنواره ملی گویندگی مولانا یکی از مزیت های این جشنواره را فعالیت پرقدرت در سه حوزه گویندگی اجرا و سخنوری دانست و بیان کرد: امسال نسبت به پارسال جشنواره با توان بیشتری فعالیت خود را آغاز کرده و من معتقدم هرکسی در هر حوزه‌ای مشغول به کار هست، بهتر است که در جشنواره‌های مختلف شرکت کند زیرا حتی شکست خوردن در یک جشنواره می‌تواند به منزله یک بُرد و تجربه باشد.

وی در پایان از علت انتخاب اسم مولانا برای این جشنواره گفت و اظهار کرد: مولانا در سخن، استاد و در گفتار و شعر، عاشق و عارف است. ایشان نماد یک انسان کامل هستند. در گذشته تمرین کلاسیکی وجود داشت و آن هم این بود که به شاگردان تاکید داشتند کتاب های شُعرایی مانند حافظ، سعدی،مولانا و... را بخوانند. کسانی که در مرحله آخر به خواندن مولانا مشغول می‌شدند، بیان بسیار فوق‌العاده ایی داشتند. بر همین اساس ما قصد داشتیم فرهنگ مولانا خوانی را مجدد به جامعه بازگردانیم تا ثابت کنیم مولانا برای ایران و ایرانی است. این جشنواره به دلیل حجم زیاد کار و فعالیت هایی که اعضای تیم برای بهتر شدن کیفیت آن انجام می دهند، دو سالانه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.