مسوول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) اصفهان گفت: اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی در این استان در نیمه نخست امسال به ۵۹ بیمار فرصت زندگی دوباره بخشید.

اهدای عضو در اصفهان به ۵۹ بیمار فرصت زندگی دوباره بخشید

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، مریم خلیفه‌سلطانی افزود: در ۶ ماه نخست امسال ۲۱ مورد مرگ مغزی در استان اصفهان به اهدای عضو منجر و در مجموع ۵۹ عضو به بیماران نیازمند پیوند زده شد.

وی ادامه داد: اعضای بدن اهدا شده از بیماران مرگ مغزی در استان اصفهان شامل چهار قلب، سه پانکراس، ۱۹ کبد و ۳۳ کلیه بود.

وی با بیان اینکه تعداد موارد اهدای عضو از افراد مرگ مغزی در استان اصفهان در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است، اظهار داشت: کاهش همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ در افزایش موارد اهدای عضو از مرگ مغزی تاثیر داشته است.

خلیفه سلطانی با اشاره به اینکه در ۶ ماه نخست امسال ۳۸ مورد مرگ مغزی با قابلیت اهدای عضو در استان اصفهان وجود داشت اما ۲۱ مورد (معادل ۵۵ درصد) به برداشت و اهدای عضو منجر شد، اضافه کرد: از جمله دلایلی که موارد مرگ مغزی به اهدای عضو منجر نشد می‌توان به رضایت ندادن خانواده ها و مناسب نبودن اعضای بدن برای پیوند از نظر پزشکی اشاره کرد.

وی با بیان اینکه دلیل عمده مرگ مغزی این افراد، حادثه ترافیکی بود، اضافه کرد: بیماران مرگ مغزی که اهدای عضو از آنها صورت گرفت از ۱۷ ماه تا ۵۲ سال سن داشتند و بیشتر آنها در رده سنی ۱۵ تا ۴۰ سال بودند.

وی با اشاره به اینکه میزان رضایت خانواده ها در استان اصفهان برای اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی بطور میانگین حدود ۶۰ درصد است، تصریح کرد: در زمان حاضر طولانی ترین فهرست انتظار برای پیوند عضو در اصفهان مربوط به کُلیه با حدود ۶۰۰ بیمار است.

مسوول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) اصفهان خاطرنشان کرد: از موارد اهدای عضو از افراد مرگ مغزی در نیمه نخست امسال، ۳۲ عضو در داخل استان به بیماران پیوند زده شد و ۲۷ عضو به شهرهای دیگر انتقال یافت.

خلیفه‌سلطانی با اشاره به اینکه در ۶ ماه نخست امسال ۲۴ پیوند کُلیه از افراد زنده در استان اصفهان انجام شد، افزود: در این مدت در مجموع ۵۶ مورد عمل پیوند عضو در استان انجام گرفت که ۳۲ عضو از اهدایی مرگ مغزی و ۲۴ عضو از افراد زنده بود.

اعضای قابل اهدای از فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریه‌ها، کبد، روده‌ها، لوزالمعده(پانکراس) و کُلیه‌هاست؛ علاوه براین، برخی از بافت‌های بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غُضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.

سال ۱۴۰۱ امکان برداشت و اهدای عضو از ۳۰ فرد مبتلا به مرگ مغزی پس از اخذ رضایت از خانواده های آنها در استان اصفهان فراهم شد درحالیکه این شاخص در سال ۱۴۰۰ معادل ۲۵ نفر بود.

سالانه حدود سه هزار مرگ مغزی قابل اهدا در کشور رُخ می‌دهد، از این تعداد تنها یک هزار مرگ مغزی به مرحله اهدا رسیده و اعضای قابل اهدای ۲ هزار بیمار مرگ مغزی به خاک سپرده می‌شود. چنانچه از هر بیمار مرگ مغزی سه عضو اهدا شود، حدود ۶ هزار عضو قابل پیوند، به مرحله اهدا می‌رسد.

حدود ۲۵ هزار بیمار در کشور در فهرست پیوند اعضا قرار دارند و بطور متوسط روزانه هفت تا ۱۰ بیمار نیازمند عضو، جان خود را از دست می‌دهند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.