مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: فناوری «دستیار هوشمند خودمراقبتی» با استفاده از هوش مصنوعی به کاهش هزینه‌ مراکز درمانی کمک می‌کند.

کمک دستیار هوشمند خودمراقبتی به کاهش هزینه‌ درمانی

بتول مهرشاد مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره پیشرفت‌های هوش مصنوعی در صنعت پزشکی اظهار کرد: حدود ۲۰ سال است که اطلاعات سلامت بیماران در دانشگاه‌های علوم پزشکی، بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها و آزمایشگاه‌ها ثبت می‌شود. هوش مصنوعی می‌تواند در تکمیل و به‌روزرسانی این اطلاعات یا حتی در واردکردن اطلاعات جدید به مجموعه‌های درمانی کمک کند.
وی افزود: برای استفاده از این فناوری که موجب سرعت بخشیدن به کارها در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها می‌شود باید از ظرفیت‌های بخش خصوصی و دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای استفاده کنیم.
مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: «دستیار هوشمند خودمراقبتی» فناوری جدیدی است که با استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند در حوزه‌های بهداشت، درمان و دارو به پزشک، پرستار و حتی بیمار کمک کند و ازسوی دیگر این فناوری می‌تواند در راستای کاهش هزینه‌های مراکز درمانی استفاده شود.

مهرشاد گفت: «دستیار هوشمند خودمراقبتی» به کمک هوش مصنوعی و از روی تصاویر ثبت‌شده در سیستم، بیماری‌های مختلف ازجمله سرطان را که وابسته به نظر پزشک است، تشخیص می‌دهد.
وی به تولید تجهیزات پزشکی با استفاده از هوش مصنوعی اشاره و اضافه کرد: بخش رباتیک این فناوری می‌تواند در دستگاه نوار قلب مفید و قابل استفاده باشد و علاوه بر آن می‌توان در تشخیص تداخلات دارویی که امروزه مشکلات بسیاری را برای بیماران و حتی پزشکان به وجود آورده، استفاده و ازعوارض احتمالی آن پیشگیری کند.
مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: ثبت گزارش‌های جراحی و پرستاری که درج آن‌ها در سیستم زمان‌بر است، یکی دیگر از کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت پزشکی است که می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.
مهرشاد با تأکید بر اینکه تمام این قابلیت‌ها در راستای کاهش هزینه‌های مالی و تحقق جامعه‌ای سالم‌تر کاربرد دارد، مطرح کرد: مرکز ملی فضای مجازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نیز وزارت بهداشت با انجام حمایت‌های مالی از دانشگاه‌ها و تولیدکنندگان چنین کسب و کارهایی حمایت می‌کند تا آن‌ها بتوانند با ارائه محصولات خود به مراکز درمانی و اجرایی کردن‌شان به حل مشکلات و چالش‌های فعلی و پیش روی مراکز درمانی کمک کنند.
وی گفت: تعامل سازنده و مستمر دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای با دانشگاه‌های علوم پزشکی به کاربردی‌سازی محصولات تولیدشده در زمینه هوش مصنوعی که فعلاً در سراسر کشور در مرحله تست و آزمایش قرار دارند، کمک خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.