وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آخرین روزهای اردیبهشت امسال در پاسخ به پرسشی درباره موضوع تبدیل قراردادهای موقت پس از چهار سال به دائمی گفته بود: امیدواریم دغدغه‌ها در زمینه قراردادهای موقت برطرف شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت‌وگو با قدس: ما مدافع امنیت شغلی کارگران هستیم

وی گفته بود: در این راستا لایحه‌هایی در کمیسیون‌های هیئت دولت در دست بررسی است که پس از انجام مراحل، تقدیم مجلس خواهد شد.البته مستحضر هستید که قانون کار فعلی هم به‌ بهترین صورت از حقوق کارگران حمایت می‌کند، اما معتقدیم این قراردادهای موقت باید جمع شوند. در طرح حداقل سقف مجاز برای قراردادهای موقت چهار سال تعیین شده و پس از آن باید تبدیل به قرارداد دائم شوند.

این در حالی است که فعالان حوزه کارگری معتقدند پس از رأی دیوان عدالت اداری در سال 75 هیچ کارگری با قرارداد دائم کار نکرده و بنابراین می‌توان ادعا کرد بخش قابل‌توجهی از کارگران کشور قرارداد موقت هستند.

ما مدافع امنیت شغلی کارگران هستیم

سید صولت مرتضوی در پاسخ به اینکه آیا این موضوع یعنی ادامه عقد قراردادهای موقت، امنیت شغلی کارگران را مختل نمی‌کند، به قدس می‌گوید: اساس کار ما بر ایجاد امنیت شغلی برای کارگران است. ما مدافع امنیت شغلی کارگران هستیم ولی هر چه قانون‌گذار تأمین کرده باید دقیق و گام‌به‌گام و واو به واو اجرا شود . ما مکلف به اجرای قانون هستیم و تلاش می‌کنیم امنیت و ثبات شغلی کارگران هم حفظ شود.

سخن از تأمین امنیت شغلی کارگران در حالی از سوی مرتضوی تکرار می‌شود که طرح استادشاگردی نیز که به عنوان یکی از طرح‌های چالش‌برانگیز در برنامه هفتم توسعه مطرح شده به عنوان یکی از موضوعاتی است که امنیت شغلی کارگران را به چالش کشیده است.

چنان‌که پیش از این، علی حیدری، کارشناس رفاه و تأمین اجتماعی در گفت‌وگو با قدس با بیان اینکه موضوع استادشاگردی با توجه به اینکه آموزش‌های آکادمیک، مهارتی و آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و همچنین مجازی مطرح شده، یک طرح کاملاً منسوخ شده است، گفته بود: طرح استادشاگردی بیشتر برای دور زدن قانون کار و تأمین اجتماعی است نه نیاز بازار کار، به‌گونه‌ای که این موضوع درحال حاضر مستمسکی برای عده‌ای شده که بخواهند تأثیر قوانین کار و تأمین اجتماعی را کاهش دهند و یک‌سری احکام را از بین ببرند.

سید صولت مرتضوی به انتقادهای فعالان حوزه کارگری به طرح استادشاگردی در برنامه هفتم توسعه و اینکه آن‌ها معتقدند این موضوع دور زدن قانون کار و تأمین اجتماعی است نیز پاسخ می‌دهد و در خصوص چرایی آوردن این طرح در برنامه هفتم  و آیا این طرح به زیان کارگران نبوده و به مخدوش کردن امنیت شغلی آن‌ها منجر نمی‌شود، می‌گوید: اظهارنظر افراد در مورد این طرح آزاد است ما نمی‌توانیم به آن‌ها ایراد بگیریم؛ اگر طرح تبدیل به قانون شود ما هم ملزم به اجرای آن هستیم.

این  طرح به هیچ عنوان امنیت شغلی کارگران را مختل نمی‌کند و باور ندارم دور زدن قانون کار است.

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه می‌دهد: طرح استادشاگردی  به آن دسته از افرادی برمی‌گردد که به هر دلیل نمی‌خواهند ادامه تحصیل بدهند و می‌خواهند مثلاً در کنار و در مغازه پدر خود آموزش ببینند و کار کنند یا در کنار یک دوست و آشنا آموزش حرفه‌ای ببینند و کار یاد بگیرند و رابطه کاری رسمی نداشته باشند.

نمی‌خواهیم قانون کار را مخدوش کنیم

وی اضافه می کند: هدف این نیست ما با این طرح بخواهیم قانون کار را مخدوش کنیم و چنین اراده‌ای وجود ندارد. اصل بر اجرای دقیق و کامل قانون کار و تأمین منافع بلندمدت کارگران است اما با این طرح قرار است انعطافی هم به وجود آید که اگر کسی گفت من می‌خواهم با اختیار خودم در کارگاه آشنایی یا غریبه‌ای آموزش ببینم، بستر آن فراهم باشد، صاحبان مشاغل هم بدون نگرانی از مسائل حقوقی، بیمه‌ای و... بتوانند این خدمات را به متقاضیان ارائه دهند.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.