عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: فضای حاکم بر سازمان برنامه و بودجه کشور به گونه‌ای است که همواره به بخش فرهنگ نگاه ثانویه می‌شود.

سازمان برنامه به بخش فرهنگ نگاه ثانویه دارد

به گزارش قدس آنلاین، «امیرحسین بانکی‌پور» عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت بودجه فرهنگی کشور، اظهار کرد: چندی پیش شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای را به تصویب رساند مبنی بر اینکه در طول اجرای قانون برنامه هفتم توسعه باید هر سال ۲۵ درصد به سهم بخش فرهنگ کشور از کل لایحه بودجه سنواتی نسبت به سال قبل اضافه شود.

وی بیان کرد: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی لازم‌الاجراست، سازمان برنامه و بودجه به عنوان متولی اصلی بخش بودجه کشور باید این مصوبه را لحاظ کند، اما متأسفانه سازمان برنامه و بودجه کشور آن طور که باید و شاید اعتقادی به مسائل فرهنگی ندارد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فضای حاکم بر سازمان برنامه و بودجه کشور به گونه‌ای است که همواره به بخش فرهنگ نگاه ثانویه و در حاشیه دیگر مسائل می‌شود، این در حالی است که رهبر معظم انقلاب بارها تاکید کردند که فرهنگ باید در اولویت و به عنوان اصل دیده شود و مسائل دیگر در حاشیه فرهنگ دیده شوند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه این نگاه بی‌توجهی یا کم توجهی به بخش فرهنگ از قدیم در سازمان برنامه و بودجه بوده و هنوز هم این نگاه در این سازمان حاکم است. بی توجهی به بخش فرهنگ در تخصیص بودجه هم دیده می‌شود و زمانی که به بخش فرهنگ می‌رسند، تخصیص بودجه هم کمتر می‌شود.

بانکی‌پور افزود: در چند سال اخیر در سازمان برنامه و بودجه این موضوع روال شده که اول باید هزینه بخش‌های اجتناب‌ناپذیر داده شود و بعد بودجه سایر بخش‌ها داده شود. از نظر آنان بخش فرهنگ جزو بخش‌های اجتناب ناپذیر نیست، لذا ما همیشه این معضل را با سازمان برنامه و بودجه داشتیم و مدیران جدیدی هم که به این سازمان آمده‌اند، نتوانستند بدنه کارشناسی و روال حاکم بر سازمان برنامه و بودجه را در این زمینه تغییر دهند و سازمان برنامه و بودجه، بخش فرهنگ را یک بخش ثانویه و در حاشیه قلمداد می‌کند.

وی تاکید کرد: دست مجلس برای تغییر در لایحه بودجه آنقدر باز نیست و تا حدی می‌تواند در لایحه بودجه ارائه شده از سوی دولت تغییر ایجاد کند، چرا که اگر تغییرات زیاد باشد با ایراداتی مانند ایجاد بار مالی برای دولت روبرو می‌شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت بودجه بخش فرهنگ کشور در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، گفت: احکام بودجه سال آینده در صحن مجلس رد شد و دولت اصلاحیه بودجه سال ۱۴۰۳ را به مجلس ارائه داد و باید مجدداً بررسی شود. جداول بودجه ۱۴۰۳ هم در مرحله بعدی به مجلس ارائه می‌شود و بر این اساس هنوز به جزئیات این لایحه واقف نیستیم. امیدواریم که بودجه بخش فرهنگ کشور برای سال آینده بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد و سهم آن از کل بودجه کشور نسبت به سال قبل ۲۵ درصد افزایش یابد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس هم باید از ابزارهای نظارتی خود برای تقویت بودجه بخش فرهنگی کشور استفاده کند و رسانه‌ها هم باید بر لزوم اجرای مصوبه افزایش ۲۵ درصدی سهم بودجه بخش فرهنگ کشور نسبت به سال قبل تاکید کنند تا اگر دولت و سازمان برنامه و بودجه این مهم را در لایحه بودجه سال آینده نیاوردند، با اعمال اصلاحاتی در لایحه بودجه به آن اهتمام داشته باشند.

وی در تشریح جزئیات مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش سهم فرهنگ از بودجه کشور، اظهار کرد: هر سال برش و بخشی از کل لایحه بودجه کشور به بخش فرهنگ اختصاص می‌یابد. در حال حاضر سهم بخش فرهنگ از کل بودجه کشور حدود ۵/‏۲‬ درصد از کل بودجه است که مطابق با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید ۲۵ درصد به این میزان اضافه شود و برای سال آینده سهم فرهنگ از کل بودجه کشور به حدود ۲/‏۳‬ درصد افزایش یابد و هر سال این افزایش ۲۵ درصدی در لایحه بودجه کشور اعمال شود.

بانکی‌پور بیان کرد: در شرایطی سهم فرهنگ از کل بودجه کشور حدود ۵/‏۲‬ درصد است که بخش فرهنگ فقط سه وزارتخانه «میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی»، «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» و «وزارت ورزش و جوانان» و سازمان‌های مهمی مانند «سازمان صدا و سیما» و حوزه زنان و جمعیت را شامل می‌شود و این بودجه برای این همه دستگاه عریض و طویل فرهنگی کافی نیست.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: در سال‌های پیش بودجه بخش جمعیت هم به خوبی تخصیص نیافت که امیدوارم برای سال ۱۴۰۳ بودجه بخش حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تقویت و به خوبی هم تخصیص داده شود. البته شنیدم که در لایحه بودجه سال آینده، بودجه جمعیت را افزایش خوبی دادند و به این بخش توجه ویژه‌ای شده است که امیدوارم اینگونه باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.