رئیس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی از تولید ۲۱۱ هزار و ۴۴۷ متر مربع فرش دستباف از ابتدای سال جاری تاکنون در این استان خبر داد.

تولید بیش از ۲۰۰ هزار متر مربع فرش دستباف در خراسان رضوی طی امسال

به گزارش قدس خراسان، شادی قاسمی در رابطه با مهمترین اقدامات اداره کل صمت در زمینه صنعت فرش دستباف اظهار کرد: پرداخت تسهیلات در قالب مشاغل خانگی (مستقل و پشتیبان)، پرداخت تسهیلات در قالب صندوق کارآفرینی امید، برگزاری نمایشگاه بین‌المللی، برپایی غرفه درمحل اداره صمت در روز بزرگداشت صنعت و معدن، تشکیل اتاق فکر، برگزاری جلسات با حضور فعالین و تولیدکنندگان فرش دستباف، بازدیدهای مستمر از واحدهای تولید فرش دستباف، انعکاس مشکلات به مرکز صنایع خلاق و فرش ایران و درخواست تشکیل کمیته فرش با حضور مسئولان استانی از جمله اقدامات اداره کل صمت در زمینه صنعت فرش دستباف است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در حوزه فرش دستباف در استان بیش از ۴۹۳۰ نفر بر اساس ارائه قرارداد برای دریافت مجوز پروانه بهره‌برداری در قالب متمرکز و غیرمتمرکز فعالیت دارند، گفت: جواز تاسیس ۱۴۴ واحد زنجیره فرش دستباف در سامانه هماهنگ ثبت شده است.

رئیس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تصریح کرد: ۶۷ هزار و ۶۴۱ نفر نیز تحت پوشش اتحادیه فرش دستباف و لوازم مصرفی که جواز کسب‌وکار قالیبافی دریافت کرده‌اند و دارای کارت‌های شناسایی قالیبافی اتحادیه شرکت تعاونی تولید فرش دستباف روستایی خراسان رضوی هستند، به عنوان افراد فعال در حوزه تولید فرش در استان به شمار می‌روند.

قاسمی عنوان کرد: تعداد ۱۴۴ کارگاه قالیبافی در استان دایر است که دارای مجوز ثبت شده در سامانه هماهنگ هستند.

وی از پرداخت مبلغ ۱۰ میلیارد و ۵۳۷ میلیون تومان درقالب مشاغل خانگی در حوزه فرش دستباف به ۷۵ نفر از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و تصریح کرد: با توجه به میزان اشتغال بالا درحوزه تولید فرش دستباف از کلیه فرمانداران شهرستان‌ها درخواست شده که در اعتبار تخصیص داده شده به مشاغل خانگی سهم بیشتری برای فرش دستباف در نظر گرفته شود.

رئیس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه فرش دستباف در زمره مهمترین صنایع دستی به شمار می‌رود که بیانگر تمدن، فرهنگ، هنر و تاریخ سرزمینمان است، اضافه کرد: برای بهبود وضعیت رکود صنعت فرش در استان برنامه‌ریزی‌هایی شده است. تشکیل اتاق فکر و استفاده از نظرات فعالین حوزه فرش دستباف، برگزاری جلسات با رئیس مرکز ملی فرش ایران، برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی فرش دستباف، استفاده از یارانه حضور در نمایشگاه از طریق شرکت شهرک صنعتی، انجام بازدیدهای دوره‌ای، پیگیری و ابلاغ معافیت برگشت ارز حاصل از صادرات فرش دستباف که تنها به مواد اولیه تعلق می‌گیرد، از جمله برنامه‌ریزی‌های انجام شده است.

قاسمی ادامه داد: مهمترین مشکلات پیش روی صنعت فرش در استان در زمینه بیمه تامین اجتماعی، عدم دستیابی به بازارهای هدف و وجود بازارهای سنتی و تولیدات تقلبی است. 

وی بیان کرد: تخصیص اعتبار از سوی دولت جهت بیمه تامین اجتماعی قالیبافان، دستیابی به بازارهای هدف از طریق اعزام و پذیرش هیات‌های تجاری و بازدید آنها از مراکز فروش و تولید فرش دستباف و تسریع و تسهیل صادرات فرش می‌تواند به رونق این صنعت کمک کند.

رئیس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی خاطرنشان‌ کرد: انجام تبلیغات در سطح ملی و بین‌المللی، سوق دادن تولیدکنندگان فرش به استفاده از فضای مجازی و خروج از بازارهای فروش سنتی، شناسنامه‌دار کردن فرش برای جلوگیری از تولیدات تقلبی، نظارت و کنترل بر واحدهای فروشگاهی و برخورد با تولیداتی که به اسم فرش دستباف عرضه می‌گردد، می‌تواند منجر به حفظ و صیانت از صنعت فرش دستباف شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.