تحولات منطقه

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: استفاده از غذای ناسالم زمینه ساز بسیار از بیماریها و مرگ و میرهاست که هزینه های جبران ناپذیری را به جامعه تحمیل می کند.

نشست تخصصی ایمنی مواد غذایی میوه، سبزی وفرواردهای آن در مشهد برگزار شد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین «نشست تخصصی ایمنی مواد غذایی میوه، سبزی و فراورده های آن» با حضور اساتید سمشناس و متخصصان مبارزه با سموم کشاورزی در محل پارک علم و فناوری برگزار شد.

در همین رابطه دکتر قدیر رجب زاده رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی هدف از برگزاری این نشست را  بررسی راهکارها و مسائل مربوط به ایمنی مواد غذایی اعلام کرد و گفت: امروزه بحث یکپارچگی غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است و در همین راستا همیشه بجز بحث کیفیت مواد غذایی بحث سلامت مواد غذایی و همچین اصالت مواد غذایی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. از طرفی هم ما در دین مبین اسلام بحث تغذیه سالم هم مورد تاکید است.

دکتر قدیر رجب زاده افزود: باید به دغدغه روحی و روانی موجود در جامعه در خصوص سلامت و ایمنی مواد غذایی توجه داشت تا فعالیتهای تحقیقاتی و تولیداتی مثبت در این زمینه افزایش یابد.

وی گفت: افزایش آلاینده های زیست محیطی و آلودگی مواد غذایی به سموم مختلف از جمله دغدغه ها و نگرانیهای جامعه و تهدیدی برای سلامت محسوب می شود.

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: میوه ها و سبزیجات یکی از مهمترین بخشهای سبد غذایی محسوب می شود و می بایست به صورت استاندارد ۵۸۰ گرم از این مواد غذایی در سبد غذایی مصرفی هر فرد قرار گیرد. این در حالی است که استفاده از غذای ناسالم زمینه ساز بسیار از بیماریها و مرگ و میرهاست که هزینه های جبران ناپذیری را به جامعه تحمیل می کند.

وی ادامه داد: به همین دلیل مصرف کنندگان نسبت به سلامت و ایمنی مواد غذایی حساسیت و دغدغه دارند بنابراین یکی از مسائل مهم پژوهشی و تحقیقاتی در زمینه استاندارسازی و سلامت مواد غذایی است.

دکتر رجب زاده گفت: روند توسعه و حرکت انسان به سمت رشد موجب آثار نامطلوبی بر وضعیت سلامت محیط زیست شده است. غذای سالم و ایمنی غذایی از مواردی می باشد که در موسسه پژوهشی مورد توجه جدی متخصصان و پژوهشگران قرار گرفته است.

وی افزود: در مورد غذای سالم، عنوان اصلی «غذای طیب» در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مورد پیگیری است. نتیجه این فعالیتها در زمینه غذای طیب، فعال شدن موسسه کیفیت رضوی در آستان قدس رضوی است که در فعالیت آن شاخصهای غذای طیب در قالب چهار پروژه در محصولات برنج، خرما، عسل و گوشت مد نظر قرار دارد.

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: در چارچوب این طرحهای پژوهشی تلاش می شود «برند طیب» راه اندازی گردد تا یک بازار خاص و جدید برای محصولات غذایی ایجاد شود.

نشست تخصصی ایمنی مواد غذایی در میوه ها و سبزیجات و فرآورده های آن، با هدف آگاهی بخشی در زمینه منابع آلاینده و باقیمانده سموم در میوه ها و سبزیجات، بررسی وضعیت باقیمانده سموم آلی، باقیمانده فلزات سنگین و آلودگیهای میکروبی در میوه و سبزی و فرآورده های آن در سطح کشور از سوی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برنامه ریزی برپا شده است.

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.