معاون فرهنگی وزارت علوم،گفت: هیچ منعی برای دعوت از مهمان‌ها در دانشگاه‌ها وجود ندارد و هیچ خط قرمزی برای حضور حتی فعالان سیاسی در دانشگاه‌ها نداریم؛ مگر آنکه کسانی دست به خودتحریمی زده‌ باشند.

هیچ خط قرمزی برای حضور نامزدهای انتخاباتی در دانشگاه‌ها وجود ندارد

 کلانتری افزود: از ابتدای سال که مقام معظم رهبری بحث انتخابات را مطرح کردند و این مساله در مجموعه وزارت علوم در اولویت قرار گرفت، در این راستا وزارت علوم برنامه‌هایی را در دانشگاه‌ها در دستور کار قرار داد.

وی با بیان اینکه این برنامه‌ها سیاست‌های کلان دانشگاه‌ها در امر انتخابات را مشخص می‌کند، افزود: همچنین ابلاغیه‌ها را در زمینه فعالیت دانشگاه‌ها در زمینه انتخابات به دانشگاه ارسال شد. روح حاکم بر این ابلاغیه‌ها بر افزایش مشارکت دانشجویان و دانشگاهیان در انتخابات است.

*دانشگاهیان گروه مرجع در حوزه انتخابات هستند

کلانتری ادامه داد: تحقیقات مختلف نشان می‌دهد که دانشگاهیان گروه مرجع در حوزه انتخابات به شمار می‌رود. برهمین اساس مسئولیت اجتماعی دانشگاهیان ایجاب می‌کند که فعالانه‌تر و خردمندانه‌تر به این حوزه ورود کنند. براین اساس سیاست‌هایی که ابلاغ شد، بر اجرای برنامه‌های انتخاباتی در ایجاد شور و اشتیاق متمرکز است.

وی تاکید کرد: برنامه‌های انتخاباتی دانشگاه‌ها با محوریت بدنه دانشجویی و تشکل‌های دانشجویی است و تاکنون نقش اصلی در اجرای برنامه‌های انتخاباتی در دانشگاه‌ها به تشکل‌های دانشجویی سپرده شده است تا فضایی را با حضور نامزدهای انتخاباتی برای ارائه برنامه‌هایشان فراهم کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم ادامه داد: ارائه مطالبه دانشجویان و نامزدها و صورت‌بندی به مطالبات دانشجویان از جمله وظایفی است که برعهده تشکل‌های دانشجویی گذاشته شد و تاکنون عملکرد خوبی در این حوزه‌ها داشته‌اند.

وی ادامه داد: در کنار فعالیت‌های تشکل‌ها، کانون‌ها و انجمن‌های دانشجویی هم گفت‌وگوهای تخصصی در حوزه‌های تخصصی خودشان برگزار کردند؛ به عنوان نمونه انجمن محیط زیست چالش‌های زیست محیطی را در این نشست‌ها مطرح کردند. همچنین مجموعه‌های تریبون‌های آزاد و کرسی‌های آزاداندیشی از دیگر برنامه‌های خلاقانه‌ دانشگاه‌ها در زمینه انتخابات بوده است.

کلانتری با بیان این‌که این نشست‌ها در دانشگاه‌های کشور برگزار شده است، افزود: چارچوب‌های کلی این نشست‌ها در ستاد وزارت علوم تعیین شده است و در ابلاغیه‌ها تاکید بر این بوده است که فضای عادلانه در اختیار همه کاندیداها با هر سلیقه‌ای قرار گیرد و این امر هم از سوی مقام عالی وزارت علوم و هم در اجلاس روسای اندیشکده‌ها و همچنین ابلاغیه‌ها تاکید شده است.

وی ادامه داد: در جلسه‌ای که با روسای دانشگاه‌ها داشتیم، این امر مورد تاکید مجدد قرار گرفته است که به هیچ وجه روسای دانشگاه‌ها در برگزاری این نشست‌ها سوگیری خاصی نداشته باشند و فضا برای حضور همه احزاب قانونی در کشور فراهم شود.

*امکان حضور همه نامزدها در دانشگاه‌ها

کلانتری با بیان اینکه با این برنامه‌ها همه نامزدها امکان حضور در دانشگاه‌ها را خواهند داشت، خاطرنشان کرد: این برنامه‌ها در اکثر دانشگاه‌های کشور ما برگزار شده است و فضای دانشگاه فضای پررونقی شده است؛ البته عمده این فضاها در فضای مجازی است و در این فضاها بحث‌های زیادی در مورد برنامه‌های کاندیداها صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: کاری که تشکل‌های دانشگاهی در این حوزه شروع کرده‌اند و دانشگاه‌ها وظیفه خود می‌دانند که در این حوزه گام بردارند، منجر به این شده است که دانشگاه‌ها وارد فضاهای شهری شوند؛ به گونه‌ای که شاهد هستیم در تهران برخی از تشکل‌ها در میادین شهر و چهارراه‌ها حاضر شدند و کرسی‌های آزاداندیشی و گفت‌وگوهای انتقادی را شکل دادند. از این طریق فضای انتخابات از دانشگاه‌ها به شهر گسترده شده است.

به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم حضور تشکل‌ها در میادین شهر علاوه بر تهران در کرمان، یزد، شیراز، مشهد بوده است و تا ۱۰ روز باقی‌مانده به انتخابات این برنامه ادامه دارد.

کلانتری ادامه داد: این اقدامات در جهت افزایش مشارکت در انتخابات و افزایش عقلانیت انتخاباتی موثر است.

وی اضافه کرد: برای اجرای این برنامه‌ها هماهنگی‌هایی با سایر دستگاه‌ها مانند وزارت کشور، معاونان فرهنگی سراسر کشور بوده است تا در جهت رونق انتخابات گام برداشته شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم افزود: با این برنامه‌ها می‌توان اعلام کرد که منتظر ایجاد فضای باز در دانشگاه‌ها هستیم که با سلایق مختلف می‌توانند در آن حضور یابند و در کنار آن تنوعی از فعالیت‌های نوآورانه و خلاقانه در حوزه انتخابات را داریم که منجر به انتخابات پرشور خواهد شد.

وی تاکید کرد: هیچ منعی برای دعوت از مهمان‌ها در دانشگاه‌ها وجود ندارد و ما هیچ خط قرمزی برای حضور هیچ نامزدی در دانشگاه‌ها و حتی فعالان سیاسی در دانشگاه‌ها نداریم؛ مگر آنکه کسانی دست به خودتحریمی زده‌ باشند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.