• اقتصاد مقاومتی راه حل مقابله با ترامپ

    اقتصاد مقاومتی راه حل مقابله با ترامپ

    در ماه‌های پیش رو قطعاً فشارهای سیاسی و اقتصادی پیش روی ملت ایران خواهد بود و آمریکا این امر را توسط ستون پنجم خود در داخل کشور پیگیری خواهد کرد.

  • راهکار هایی برای مقابله با تحریم ها

    راهکار هایی برای مقابله با تحریم ها

    تاریخ اقتصادی ایران نشان داده است در اوج سختی‌ها و تحریم‌ها استعداد ملت و دولت شکوفا شده و مسیر تعالی اقتصادی باز شده است.

  • کارکردهای ضد تحریمی پیمان های پولی

    کارکردهای ضد تحریمی پیمان های پولی

    در ایران تلا شهای زیادی برای عقد پیما نهای پولی دو جانبه نشده است، در واقع بانک مرکزی در سا لهای پسا برجام چندان رغبتی به این کار نداشته است، بعد از آن که تلا شهای زیاد و روشنگری های مداوم منجر به این شد که پیمانهای پولی دو جانبه توسط بانک مرکزی جدی تر گرفته شود به خاطر سخت تر شدن فضای تحریمی با فاصله گرفتن از زمان برجام، سنگ اندازی ها در مقابل این موضوع از بیرون بیشتر شد، ولی به هر حال این مسیری است که باید طی کنیم.

  • بی مهری متولیان تعلیم و تربیت به سند تحول آموزش و پرورش

    بی مهری متولیان تعلیم و تربیت به سند تحول آموزش و پرورش

    «طرح تغییر بنیادی نظام آموزش و پرورش» نخستین سندی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به منظور تحول و نوسازی آموزش وپرورش پس از چند سال تدوین، در سال ۱۳۶۷به تصویب رسید، اما به دلایلی اجرایی نشد.

  • سیاه‌ چاله‌ای به نام ثبت سفارش

    سیاه‌ چاله‌ای به نام ثبت سفارش

    پیربابایی، نایب‌رئیس کمیسیون واردات اتاق ایران معتقد است: در شرایطی که فرآیند تامین ارز واردات از طریق سیستم بانکی کشور، انجام می‌شود و بانک‌ها به‌صورت شبکه‌ای، اطلاعات واردات را ثبت می‌کنند، دولت‌ها از حذف ثبت سفارش نترسند. حذف آن می‌تواند یکی از راه‌های مؤثر برای بازگرداندن اعتماد به صحنه تجارت خارجی باشد.

  • قطار زندگی کارگران با این دست
فرمان به جایی نمی رسد

    قطار زندگی کارگران با این دست فرمان به جایی نمی رسد

    رئیس جمهور در روز کارگر از تلاش دولت برای بهبود وضعیت کارگران سخن گفت ولی به صورت تلویحی تأیید کرد که امنیت شــغلی و معیشت کارگران با وضعیت مطلوب فاصله دارد.

  • مسئله پیچیده بحران ارزی و ناکارآمدی راه حل‌های بسیط

    مسئله پیچیده بحران ارزی و ناکارآمدی راه حل‌های بسیط

    ،هر مســئله پیچیده ای یک راه حل ساده» روشــن و آشــنا دارد و البته همیشه آن راه حل غلط است».

  • مأموریت های ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی درباره گرانی ارز

    مأموریت های ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی درباره گرانی ارز

    از اواخر سال ۱۳۹۰ با تحریم فروش نفت و بانک مرکزی، کشورمان به بهانه برنامه هسته‌ای تحت شدیدترین تحریم‌ها در طول تاریخ قرار گرفت و به سبب کاهش درآمدهای ارزی از یک سو و ولنگاری‌های دولت سابق در حوزه واردات از سوی دیگر، اقتصاد با کمبود ارز مواجه شد.

  • حمایت از تولید، مهمترین شرط سودمندی افزایش قیمت دلار

    حمایت از تولید، مهمترین شرط سودمندی افزایش قیمت دلار

    اولین پیش نیاز این است که باید دلار ارزان را به واردات کالاهای اساسی اختصاص داد. کالاهایی مثل دارو و مواد اولیه غیر قابل دسترسی در داخل. به همین نسبت با دلار ارزان باید به تولیدکنندگان کمک شود تا بتوانند کالای ارزان و مورد رقابت و جایگزین ایجاد کنند.

  • پدران ما و اولین وارداتها به ایران

    پدران ما و اولین وارداتها به ایران

    تا صد سال پیش ما ایرانیها مردمی بودیم که جنس خارجی را حرام می دانستیم! ما حتی در برابر قند و شکر و گوجه می ایستادیم!

  • کالبدشکافی شعار سال ۹۷

    کالبدشکافی شعار سال ۹۷

    شعار امسال مانند شعارهای چند سال اخیر متمرکز بر «اقتصاد» است و دال مرکزی آن (یعنی کلمه کالا) اقتصادی است. اما اگر درست ریشه‌یابی شود ابعاد «اجتماعی» و «فرهنگی» مهمی نیز دارد. اگر حرف اضافه «از» را در شعار امسال نادیده بگیریم این شعار از سه کلمه کلیدی تشکیل خواهد شد. در این یادداشت با موشکافی این سه لغت اصلی سعی خواهیم کرد ابعاد مختلف و رویکردهای اصلی این عنوان که بر پیشانی سال جدید نشسته است را تحلیل و بررسی کنیم. 

  • سال سخت اقتصاد

    سال سخت اقتصاد

    ادامه روند موجود بی‌شک به سقوط نظام بانکی و به تبع آن سقوط اقتصاد ایران در سال‌های آینده منجر خواهد شد. پرداخت سودهای قطعی بدون رعایت عقود شرعی که مبتنی بر آن سپرده‌گذاری و... انجام می‌شود اما عملیاتی نمی‌شود، کار را به جایی خواهد رساند که بانک‌ها بزودی دستمال سفیدی به نشانه تسلیم و قبول ورشکستگی به دست خواهند گرفت. تنها راه‌حل این موضوع بازگشت به اجرای قانون بانکداری بدون ربا مصوب سال ۶۲ و به روزرسانی قانون پولی و بانکی مصوب سال ۵۱ است.

  • جای خالی فاینانس ریالی در توسعه صادرات

    جای خالی فاینانس ریالی در توسعه صادرات

    آمــار مقدماتی تجارت خارجی کشــور در ده ماهه امسال نشان می دهد در برابر ۳۷ میلیون دلار کالای ۴۱۰ غیرنفتی که به فرانسه صادر شده، یک میلیارد و .میلیون دلار از مبدأ فرانسه، واردات انجام شده است

  • شما برای آینده چه کرده‌اید؟

    شما برای آینده چه کرده‌اید؟

    حالا که حال دهه شصتی‌ها خوب نیست و با سخنان و کنایه‌های مسؤولان دولتی روز به روز در حال بدتر شدن است،‌ ای کاش دولت محترم حداقل به فکر آینده دهه شصتی‌ها باشد.

  • چرخه باطل و ناکارآمد سود سپرده‌های بانکی

    چرخه باطل و ناکارآمد سود سپرده‌های بانکی

    آشــفتگی بــازار ارز در ماه هــای اخیر که نشــانه ای از بی ثباتی وضعیــت اقتصادی کشور است،.

  • ۱۰ هزار میلیارد تومان برای بیکارسازی؟

    ۱۰ هزار میلیارد تومان برای بیکارسازی؟

    صدور مجوز فروش کالای قاچاق، نشان دهنده این است که پیشنهاددهنده و رأی دهندگان محترم، اساساً با فلسفه مبارزه با قاچاق کالا آشنایی کافی ندارند. گویا در نگاه این دوستان، قاچاق صرفاً به این دلیل که امری غیراخلاقی است، مذموم است و جرم قاچاقچی این است که عوارض ورود کالا به کشور را پرداخت نکرده است. در چارچوب چنین نگاهی، قاچاقچی را باید با ضبط و تملیک کالای قاچاق مجازات کرد و در سوی دیگر، با مقررات‌زدایی و کاهش تعرفه‌های گمرکی، قاچاقچی را تشویق کرد که کالایش را به صورت رسمی وارد کشور کرده و در بازار عرضه کند.

  • یارانه انرژی
به نام فقرا به کام اغنیا

    یارانه انرژی به نام فقرا به کام اغنیا

    سؤال اساسی اینجاست که چه گروهی از مردم نفع بیشتری از این یارانه هنگفت و به تعبیر بهتر رانت تخفیفی در قیمت تمام شده حامل های انرژی برده و می برند و سیاستگذاران ما در مجلس و دولت چقدر در تلاشند تا عدالت اجتماعی را در این منبع عظیم مالی و جریان پنهان، پیاده سازی کنند؟

  • عدو شود سبب خیر؟

    عدو شود سبب خیر؟

    بانک به عنوان واسطه‌ای میان دارندگان منابع مازاد (سپرده گذاران) و افراد نیازمند به منابع مالی (دریافت کنندگان تسهیلات) نقش مهمی در تمام اقتصادهای دنیا ایفا می‌کند.

  • درس‌های بودجه‌ای از دولتی که «روابط عمومی» ندارد

    درس‌های بودجه‌ای از دولتی که «روابط عمومی» ندارد

    البته چنین وضعیتی برای دولت (اعم از آنکه از چه جناح و سلیقه‌ای باشد) و هر دلسوزی گوارا و خوشحال کننده نیست، زیرا از بعد اجتماعی دلزدگی از دولت تازه، در افکار عمومی به سود نظام و هیچ کسی نیست، شعاع عاطفی و فکری دلزدگی از انتخابات، جامعه را دچار افسردگی و در نهایت به سمت راه‌هایی خارج از چارچوب نظام می‌برد و هزینه‌های بلند مدتی دارد.

  • تشنج اقتصادی و ضعف مدیریت

    تشنج اقتصادی و ضعف مدیریت

    بی‌ مبالاتی و ضعف مدیریت دولت مشهود است. کمتر کسی است که از آثار این بی‌ثباتی آگاه نبوده و نگران آیندۀ اقتصاد کشور نشده باشد. به این بی‌ثباتی اقتصادی که برخی نشانه‌های آن بتدریج در حال آشکار شدن است، باید تعیین نرخ غیرواقعی دلار در لایحه بودجه را هم اضافه کرد. این نرخ برای دولت تولید درآمدی خواهد کرد که دولت و تیم اقتصادی آن ـ بویژه رئیس‌کل بانک مرکزی ـ باید نسبت به پیامدهای آن برای ارزش پول کشور پاسخگو باشند.

  • نکاتی درباب بی مهری ها به مسکن مهر

    نکاتی درباب بی مهری ها به مسکن مهر

    زلزله ۷.۳ ریشتری در کرمانشاه و برخی مناطق غربی کشور، ایران را در ماتم از دست دادن عزیزانش سیاه‌پوش کرد؛ اتفاقی که به واسطه قرار گرفتن ایران در منطقه‌ای لرزه‌خیز از دنیا نه اولین بلای طبیعی بود و نه آخرین آن خواهد بود. در این میان بعد از وقوع زلزله شدید در برخی نقاط ایران و عراق و پیش‌بینی‌های موجود مبنی‌بر افزایش تلفات انسانی این حادثه، برخی رسانه‌های همسو با دولت با انتشار تصاویری از ویرانی‌های حاصل از زلزله سعی داشتند خسارات وارده به این مناطق را مختص طرح مسکن مهر دانسته و در وضعیتی که کشور نیازمند حضور همه‌جانبه تمامی نهادها و مردم در یاری زلزله‌زدگان و همدلی با بازماندگان این حادثه است با طرح یک موضوع حاشیه‌ای ذهن‌ها را منحرف کنند.

  • اوضاع تراز تجاری بدتر از آمارهاست!

    اوضاع تراز تجاری بدتر از آمارهاست!

    بر اساس گزارش گمرک ایران در ۷ ماه اول سال‌جاری حدود ۲۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار کالا وارد کشور شده است که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود ۱۵ درصد افزایش یافته است. بر اساس این گزارش صادرات غیرنفتی ایران در ۷ ماه سال‌جاری نیز به ۲۴ میلیارد و ۷۱۰ میلیون دلار رسیده که این رقم نیز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود ۵/۲ درصد کاهش نشان می‌دهد. کاهش صادرات غیرنفتی ایران در این بازه زمانی در حالی است که متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی ایران به خارج از کشور چیزی حدود ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

  • فلسفه وجودی بانک توسعه تعاون حمایت از اشتغال در بخش تعاونی است

    وزیر تعاون:

    فلسفه وجودی بانک توسعه تعاون حمایت از اشتغال در بخش تعاونی است

    وزیر تعاون در جمع اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از کمبود سرمایه بانک توسعه تعاون انتقاد کرد و گفت: این بانک با هدف توسعه بخش تعاون تشکیل شده است.

  • فاینانس ها؛ زاییده نافرجامی برجام

    فاینانس ها؛ زاییده نافرجامی برجام

    آیا واقعا قراردادهای فاینانس را که در هفته‌های گذشته نقل محافل و جلسات رسانه‌ای و کارشناسی کشور شده، می‌توان میوه برجام دانست؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا باید دانست فاینانس یک خط اعتباری است که کشور دریافت‌کننده آن، با استفاده از تامین مالی کشور یا بانک خارجی تجهیزات و خدمات مورد نیاز خود را از کشور هدف وارد کرده و به جهت اینکه نقدینگی لازم را برای پرداخت منابع این واردات ندارد از قراردادی تحت عنوان فاینانس (تامین اعتبار) استفاده می‌کند. در واقع گشایش این خط اعتباری مشروط بر خرید از آن کشور و در راستای توسعه صادرات همان کشورها و نوعی واردات برای کشور پذیرنده فاینانس است.

  • دولت نباید متکی به سرمایه‌گذاری‌ خارجی‌ها باشد

    دولت نباید متکی به سرمایه‌گذاری‌ خارجی‌ها باشد

    بدون تردید رونق اقتصادی کشور، بدون مقاوم سازی و مصونیت بخشی در برابر تکانه‌های اقتصادی بیگانگان محقق نخواهد شد. در وهله نخست این مهم زمانی تحقق خواهد یافت که جلوی واردات بی رویه محصولات و کالاهایی که امکان تولید آن‌ها در کشور وجود دارد گرفته شود، زیرا ورود بی رویه کالاهای خارجی به کشور به منزله ایجاد اشتغال برای بیگانگان است. دلیل اصلی این میزان کالای قاچاق، نبود نظارت‌ صحیح و مدیریت‌های منفعت‌گرایانه است. این دو معضل و چالش، واردات بی رویه و قاچاق کالا، باید مورد توجه اصلی دولت دوازدهم قرار گیرد.

  • حرف‌های بودار آقای بانکدار

    حرف‌های بودار آقای بانکدار

    بیش از ۳ دهه از تصویب و اجرای قانون بانکداری بدون ربا در ایران می‌گذرد. قانونی که به‌رغم تمام فرازونشیب‌های موجود در طول این سال‌ها و به رغم اثبات ناکارآمدی‌اش همچنان بدون کوچک‌ترین تغییر، به‌روزرسانی یا اصلاح با همان روال گذشته در حال اجراست.

  • خداحافظی با نفت گران

    خداحافظی با نفت گران

    برخی از کارشناســان تخمین زده اند که قیمت نفت در بودجه سال ۹۷ بین ۵۰تا۵۵ دلارتعیین شود،رقمی که به واقعیت نزدیک است و ظاهراً افزایش قیمت نفــت در بازارهای جهانی دیگر رقم های بالا راتجربه نخواهد کرد.

  • مثلث نگران کننده!

    مثلث نگران کننده!

    سال ۹۲ پس از انتصاب ولی‌الله سیف به ریاست بانک مرکزی، از وی به عنوان مهره مورد تایید محمد نهاوندیان به عنوان رئیس دفتر رئیس‌جمهور نام برده می‌شد. انتصابی که خیلی زود نقش پشت‌پرده محمد نهاوندیان در آن و رفاقت دیرینه‌اش با سیف آشکار شد. نهاوندیان چندی بعد مسعود نیلی را نیز به ریاست موسسه نیاوران، مهم‌ترین موسسه فکری و تصمیم‌سازی لیبرال‌ها گمارد تا با این کار بهتر و راحت‌تر بتواند منویات خود برای اقتصاد ایران را به مرحله اجرا نزدیک کند.

  • معاونت اقتصادی 
وزارت خارجه؛ ‌بیم‌ها و امیدها

    معاونت اقتصادی وزارت خارجه؛ ‌بیم‌ها و امیدها

    احیای معاونت اقتصادی وزارت خارجه در دولت دوازدهم، یکی از رویدادهای امیدبخشی است که خبر آن چندی پیش از سوی دکتر ظریف اعلام شد.

  • کدام فقر مطلق قرار است ریشه‌کن شود؟

    کدام فقر مطلق قرار است ریشه‌کن شود؟

    ریشه‌کنی فقر حداقل در قالب و تعریف فقر مطلق نیز نیازمند اقداماتی پایه‌ای و اصلاح ساختارهای موجود و بسترهای لازم است. اقدامی که حداقل در ۴ سال گذشته در دولت یازدهم هیچ نشانه‌ای از تحقق آن در رفتار و اعمال دولتمردان مشاهده نشده است.