یک تحقیق جدید نشان می دهد که جهان در دو دهه آینده به دلیل تغییرات آب و هوایی در معرض کمبود قابل ملاحظه محصولات غذایی قرار می گیرد.<BR>

 تغییرات آب و هوایی خطر کمبود محصولات غذایی را در 20 سال آینده افزایش می دهد

به گزارش ایرنا از ساینس دیلی، نویسندگان این مطالعه از دانشگاه استنفورد و مرکز ملی تحقیقات جوی (NCAR)، می گویند: با این وجود احتمال کاهش تولید عمده گندم و ذرت حتی با وجود گرم شدن آب و هوای بسیار زیاد نیست؛ اما این خطر حدود 20 برابر بیشتر از زمانی است که مسئله گرم شدن کره زمین مطرح نبود و بنابراین لازم است سازمان هایی که تحت تاثیر قیمت بین المللی مواد غذایی قرار می گیرند در این خصوص برنامه ریزی کنند.

«کلودیا تیبالدی» یکی از نویسندگان این مطالعه می گوید: تغییرات آب و هوا به طور قابل توجهی این چشم انداز را که تولید محصولات غذایی در 20 سال آینده کاهش خواهد، افزایش می دهد.

«دیوید لابل» استاد دانشگاه استنفورد گفت: در این مطالعه محققان تاثیر بالقوه تغییرات آب و هوا بر کشاورزی در دو دهه آینده را مورد بررسی قرار دادند.

لابل و تیبالدی در این مطالعه با استفاده از مدل های کامپیوتری آب و هوای جهان و نیز اطلاعات در مورد آب و هوا و محصولات کشاورزی این احتمالات را که آیا روندهای آب و هوایی، یک اثر منفی 10 درصدی بر تولید محصولات ذرت و گندم در 20 سال آینده می گذارد یا خیر را بررسی کردند.

این کاهش اثر عمده ای بر تامین مواد غذایی خواهد گذاشت.

این مطالعه نشان داد: احتمال اینکه تغییرات طبیعی آب و هوایی باعث بروز چنین کاهش در تولید محصولات گندم و ذرت در 20 سال آینده شود تنها نیم درصد است اما زمانی که محققان گرم شدن کره زمین بر اثر فعالیت های انسانی را نیز مد نظر قرار دادند این احتمال به 10 درصد برای محصول ذرت و 20 درصد برای محصول گندم افزایش یافت.

این مطالعه در مجله Environmental Research Letters منتشر شد.

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.