علی محمد مودب

  • لذات تمدن‌ساز     

    لذات تمدن‌ساز     

    اگر می‌خواهیم همه چیزمان درست بشود باید اول از همه یاد بگیریم هر کاری را چطور با لذت یاد بگیریم و با لذت یاد بدهیم. مدارس و آزمایشگاه‌ها و آموزشگاه‌های آزاد باید شادترین مراکز تمدنی ما باشند. هر فرایندی باید برای همه نیروهای درگیر در آن فرایند فرح بخش باشد.

  • درباره راه رفتن 

    درباره راه رفتن 

    هوش و خلاقیت ما مهم‌ترین ابزار قدرت ماست ولی به خاطر بی‌توجهی، در مرحله شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات کم می‌گذاریم و در نتیجه در نهایت هم کم می‌آوریم و بازی را به کسی که بیشتر توجه کرده است می‌بازیم.

  • ویرایش تصویرهای ذهنی 

    ویرایش تصویرهای ذهنی 

    متأسفانه تصویرهای ذهنی مردم ما از یک رابطه عاشقانه موفق، قابل جست‌وجو نیستند ولی می‌توانید با یک جست‌وجو در اینترنت به خیلی چیزها برسید، دختر و پسری که لب دریا، دست در دست هم ایستاده‌اند و به غروبی زیبا می‌نگرند یا درقایقی کنار هم نشسته‌اند و مبهوت گلی کوچکند.

  • عاقبت یا آینده؟

    عاقبت یا آینده؟

    عاقبت اندیشی ما را چنان بار می‌آورد که آینده در تسخیر ما خواهد بود و هیچ هراسی نمی‌تواند ما را منفعل کند، اما آنچه به عنوان آینده‌نگری می‌شناسیم می‌تواند ما را بترساند یا به طمع بیندازد. 

  • بودن تا آخرین لحظه 

    بودن تا آخرین لحظه 

    شاعری که شعرش به مهم‌ترین ویژگی هویتی او تبدیل شده باشد حتماً اختلال هویتی دارد!‌ همین طور فوتبالیستی که در خواب هم خودش را فقط در حال شوت زدن می‌بیند، قدری از مرحله پرت است.

  • توجه... توجه!   

    توجه... توجه!   

    خنده دار است که پس از این انقلاب‌ها و حوادث، یک شبکه تلویزیونی سعودی-فارسی، موفق می‌شود به ضرب توپخانه نوستالژی و «یادش بخیر»ها به علاوه اندکی قر و غمزه، نام رضاخان را در دهان بخشی از جوانان ما بیندازد.

  • در ستایش جشن‌های کوچک خانوادگی 

    در ستایش جشن‌های کوچک خانوادگی 

    هیچ چیز جایگزین معجزه‌های طبیعت نمی‌تواند باشد. ما باید در همین شهرها تا می‌توانیم گلدان و بوته نگهداری کنیم و همین آپارتمان‌های اجاره‌ای را سبز نگه داریم و جمعه‌ها به در و دشت برویم.

  • در مذمت استادان شاگرد پرور! 

    در مذمت استادان شاگرد پرور! 

    قطعاً منت استاد بودن و یاددادن از آن منت‌های مزخرف است. برای آموختن در عالم ده‌ها دکان هست و هر بنده خدایی از یک بنده خدایی چیز یاد می‌گیرد.

  • خانم دکتر! هشتگ METOO را دنبال کنید 

    خانم دکتر! هشتگ METOO را دنبال کنید 

    کفریات را در حریر مشاوره می‌پیچید و به ضرب چماق رسمیت آنتن ملی در حلق این مردم فرو می‌کنید. حذف دین و حذف معنای حلال و حرام از روابط بین دو جنس و تعریف انواع دوستی‌های حلال بین دو جنس خیانت به این خاک است.

  • خوبی و بدی در رسانه  

    خوبی و بدی در رسانه  

    بدی‌ها و ذکر بدی‌ها اگر غالب فضاهای سرگرمی را در اختیار بگیرند و رنگ غالب سرگرمی‌ها باشند عاقبت خوبی در انتظار جامعه ما نخواهد بود.

  • آزاد کردن خود 

    آزاد کردن خود 

    پذیرفتن آنچه تغییرش در توان ما نیست قدرت است و کم قدرتی هم نیست. وقتی این اتفاق بیفتد توان ما آزاد می‌شود و همت ما صرف چیزی می‌شود که در توان ماست.

  • همین حالا شروع کنید!  

    همین حالا شروع کنید!  

    درست نیست که یک آدم پیر کودکانه رفتار کند اما باید همیشه ساعتی را برای کودکانه‌هایش بگذارد، ساعتی را برای نوجوانانه‌ها و ساعتی را هم برای دغدغه‌های بزرگ‌ترش.

  • نبرد با لشکرهای خیال

    نبرد با لشکرهای خیال

    لازم نیست مراحل عبور از پل صراط را برای بچه‌ها شرح بدهیم بلکه همین که فرشته‌ها در دنیا هستند و روی شانه‌های ما نشسته‌اند، اگر با دقت‌های مناسب به بچه‌ها ارائه شود خیلی کارآمد است.

  • ایفل‌های ناشناخته ما! 

    ایفل‌های ناشناخته ما! 

    چند روز پیش در لایو اینستای نویسنده‌ای، خیابان شانزه لیزه را دیدم و آن بنده خدا با بهت می‌گفت که شانزه لیزه شانزه لیزه که می‌گویند همین بود!؟ تکرار و تکرار و تکرار معجزه می‌کند.

  • انقراض الگوی مادری   

    انقراض الگوی مادری   

    طراحی‌های کلان اجتماع ما بسیار وحشیانه و نسنجیده در حال مدرن شدن هستند و این وضعیت، بسیاری بحران‌ها را برای ما به میراث گذاشته است. اما در سطح خُرد مسئله، سیمای مادر می‌تواند در نظام آموزشی و رسانه‌ای بازسازی شود.

  • عقد اخوت برای ادبیات ایران

    عقد اخوت برای ادبیات ایران

    گفت‌وگوهای روزمره او همواره برای من الهام‌بخش است. دقت‌های او در مسائل مختلف کم‌نظیر است و به قول معروف باید باشی و ببینی!

  • حاضرم برای معرفی کتاب وقت بگذارم

    علی‌محمد مودب در «شابک»

    حاضرم برای معرفی کتاب وقت بگذارم

    شاعر مجموعه «سِفر بمباران» در برنامه «شابک» گفت: به عنوان یک فرد ادبی حاضرم در محفل‌ها برای گفتمان معرفی کتاب و توضیح آن وقت بگذارم، اصل ماجرا این هست که مردم باید متوجه داخل محتوای کتاب بشوند و من حاضرم این کار را انجام دهم.

  • حمایت از شعر واجب است

    مؤدب:

    حمایت از شعر واجب است

    مدیرعامل مؤسسه شهرستان ادب، گفت: فرض است مدیران اجرایی در دستگاه‌های فرهنگی حمایت جدی‌تر از حوزه شعر به خصوص تربیت نیرو که مورد تأیید رهبر معظم انقلاب نیز بوده داشته باشند.

  • ما نیامدیم مچ کسی را بخوابانیم

    در مراسم افتتاحیه پنجمین دوره آفتابگردان‌ها عنوان شد

    ما نیامدیم مچ کسی را بخوابانیم

    علی‌محمد مودب در نشست افتتاحیه پنجمین دوره آموزشی شعر جوان انقلاب اسلامی ضمن بیان اینکه نباید شاعری را با هیچ چیز دیگری اشتباه گرفت، بر لزوم دوری از نگاه ادیبانه تاکید کرد و گفت: ما نیامدیم که مچ کسی را بخوابانیم؛ ما آمده‌ایم که شعر بگوییم.

  • تو مجبور تنی! این کربلا میدان مختار است

    تازه‌ترین سروده علی‌محمد مودب

    تو مجبور تنی! این کربلا میدان مختار است

    تازه‌ترین سروده علی‌محمد مودب پیرامون مسائل روز منتشر شد.