• دینداران واقعی، قربانی ویژه‌خواران فرصت طلب

    دینداران واقعی، قربانی ویژه‌خواران فرصت طلب

    برخی طی سال‌ها نردبان پیشرفت و ویژه‌خواری ساخته‌اند و با تأسف، تاوان خطای استراتژیک این فرصت طلبان را دینداران واقعی نظیر همان طلبه مشهدی می‌پردازند.

  • محرم، ماه ترویج امر به معروف و نهی از منکر

    فریضه‌ای برای اصلاح امور جامعه

    محرم، ماه ترویج امر به معروف و نهی از منکر

    شکی نیست که هرگاه مردم با آثار عمیق اجتماعی این فریضه که یک نمونه آن جلوگیری از فسادهای بزرگ اقتصادی و اختلاس‌ها و... است آشنا شوند از اقامه امر به معروف و نهی از منکر استقبال می‌کنند.

  • چرایی عزاداری برای سیدالشهدا (ع)  از روز اول ماه محرم 

    چرایی عزاداری برای سیدالشهدا (ع)  از روز اول ماه محرم 

    همه امامان(ع) در حکم یک انسان‌اند و نور واحدند، بنابراین سیره اهل‌بیت(ع) سوگواری و عزاداری از آغاز ماه محرم تا روز عاشورا بوده است و پیروان اهل‌بیت(ع) در عزاداری در دهه اول ماه محرم از ایشان پیروی می‌کنند. 

  • قدر هم را در روزهای سخت بدانیم

    قدر هم را در روزهای سخت بدانیم

    جواب همه گرفتاری‌های ما مسئولان نیستند. پاسخ همه نارسایی‌ها دولت نیست، اگر می‌بینیم زندگی سخت‌تر شده، پس سعی کنیم بیشتر به هم کمک کنیم نه آنکه در این بزنگاه‌ها از کمترین فرصت برای فرصت طلبی بهره ببریم

  • خوب و بد طرح سراسری حساب یکپارچه مدارس

    خوب و بد طرح سراسری حساب یکپارچه مدارس

    براساس اصل 30 قانون اساسی جمهوری اسلامی، آموزش عمومی تا پایان دوره متوسطه دوم برای تمام دانش‌آموزان رایگان است، اما در قوانین آموزش و پرورش جلب مشارکت‌های مردمی نیز پیش بینی شده است، ولی متأسفانه میزان تخلفات در مدارس دولتی و غیردولتی زیاد بوده و نحوه جذب و هزینه کرد کمک‌های مردمی سلیقه‌ای است که در برخی موارد باعث دلزدگی والدین شده است. در این برهه که بودجه‌های دولتی (اعم از سرانه، تملک دارایی، کیفیت بخشی و...) کفاف هزینه‌های مدارس را نمی‌دهد، می‌توان با مدیریت هوشمند بر کمک‌های مردمی، اداره مدرسه را سهل‌تر نمود.

  • حراست از رسانه ملی تا کابل!

    حراست از رسانه ملی تا کابل!

    خواهران منصوریان از ورزشکاران بسیار موفق، خوش اخلاق و مهم‌تر از آن با حجب و حیای این کشور هستند که دست بر قضا بخشی از شهرتشان در کنار پیروزی‌های تحسین برانگیز در میادین جهانی را مدیون رعایت شأن و هنجارهای اسلامی و حجاب خویشند. همان طور که حتماً تا این زمان شما هم مطلع شده‌اید، ‌آن‌ها را دعوت کرده‌اند به رادیو ورزش، اما پوشش ایشان، با وجود پوشیدگی و مشروعیت کامل، مورد پسند یکی از عوامل حراست قرار نگرفته، به طوری که برخورد بدی با آن‌ها شده، راهشان نداده‌اند و حتی طرف نگذاشته در اتاقک ورودی در انتظار نتیجه پیگیری بنشینند و از آن جا هم آن‌ها را بیرون انداخته و بقیه ماجرا...

  • تفاوت حقوق بشر اسلامی و غربی در انسان‌شناسی است

    تفاوت حقوق بشر اسلامی و غربی در انسان‌شناسی است

    بین حقوق بشر اسلامی و حقوق بشر غربی تشابهات و تفاوت‌هایی وجود دارد. مهمترین این تفاوت‌ها، انسان‌شناسی و معرفت‌شناسی است. حقوق بشر غربی برای انسان مبدأ و خاستگاه و اهدافی خاص طراحی کرده و بر اساس آن حقوقی نیز تعریف می‌کند. اما دین اسلام برای انسان ویژگی‌ها و ممیزاتی تعریف کرده است. او مبدأیی دارد که اراده لایزال خداوند است. برای انسان مقصدی تعریف کرده که آخرت است. خالق انسان، علم، نیازهای انسان و... همه نگاهی صِرف مادی و متمایز است.

  •  از «شیفتگان خدمت» تا «تشنگان قدرت»!

     از «شیفتگان خدمت» تا «تشنگان قدرت»!

    آنچه امروز با آن مواجهیم، حتی قطره‌ای از آن مصایب نیست، چه بر این سرزمین رفته است که از جوان و پیر و زن و مردش  چنین حالی پیدا کرده‌اند؟ چرا همه تا این حد از همه چیز ناراضی و عصبانی و گرفته و درهمند؟

  • درمان نوکیسگی؛ شفافیت یا افشاگری؟!

    درمان نوکیسگی؛ شفافیت یا افشاگری؟!

    آقازادگی اتفاق جدیدی نیست که در طی سالیان اخیر رخ داده باشد. پدیده‌ای است که در طی ده‎ها و حتی سده‌های گذشته هم در سیستم حاکمیتی ایران وجود داشته است. به عبارت دیگر فرهنگ سنتی ایران که در آن شبکه‌های ارتباطی مبتنی بر خون و خاندان و ایل و تبار اهمیت زیادی داشت در دوران مدرن در شکل خویشاوند سالاری باز تولید شد و حضور داشت و پس از انقلاب اسلامی بخصوص پس از دوران جنگ آقازادگی مجدد ظهور کرد. به همین خاطر بود که در دهه ۷۰ رهبری در دیدارهایی که با دولت وقت داشتند به پدیده آقازادگی و نوکیسگی اشاره‌های زیادی می‌کردند. در مقابل همیشه واکنش‌هایی به این مقوله نیز وجود داشته است.

  • اعتراض مردم به اشرافیت است

    اعتراض مردم به اشرافیت است

    انقلاب اجتماعی بر اساس عدالت شکل گرفته بود اما در انقلاب فرهنگی اثری از عدالت دیده نمی‌شد. زمانی پس از آن و در سال ۱۳۶۸ اشرافیت توسط آقای هاشمی رفسنجانی در کشور شکل گرفت. اشرافی‌ری‌هایی که سبب شد انقلاب فرهنگی جایگزین انقلاب اجتماعی شود و مردم به بحث‌های جزئی مشغول و از عدالت و تقوا دور شوند، زیرا خوب می‌دانستند جامعه بدون عدالت، زکات دادن و... هرگز به امر به معروف و نهی از منکر و تقوا و... نخواهد رسید. جامعه نابهنجار امروز نتیجه جامعه بی‌عدالت آن دوران است، زیرا در سایه نبود عدالت، اشرافیت به شدت اوج می‌گیرد.

  • آشفتگی نرخ ارز و آش شور خودروسازان داخلی

    آشفتگی نرخ ارز و آش شور خودروسازان داخلی

    از پاییز گذشته تا امروز نرخ دلار در مملکت بیشتر از سه برابر شده، حیرتا که با این نرخ هنوز صنایع خودروسازی ما قابلیت صادرات ندارند! متوجه معنای این واقعه هستید؟

  • طلبه اینستاگرام، اشرافی‌گری و دیگران

    آیا «مهدی صدرالساداتی» به افشاگری‌هایش ادامه می‌دهد

    طلبه اینستاگرام، اشرافی‌گری و دیگران

    شاید خیلی هم پدیده غریبی نباشد... «صدرالساداتی» را می‌گویم که این روزها به تعبیر بعضی‌ها، نسخه آپدیت شده « آخوندهای رسانه ای» است و با «استوری» و « لایو» هایش، فضای مجازی و حقیقی را ترکانده است! پدیده طلبه‌ها و روحانیانی که خوب متوجه شدند، در کنار منبر و موعظه‌های سنتی، به منبرهای امروزی و رسانه‌ای محتاجند تا موعظه هایشان را، آن طور که باید، به گوش و چشم جوانان قرن 21 برسانند، حرف امروز نیست.

  • مداخله در خانواده به بهانه حمایت از کودک

    قوه قضائیه لایحه‌ای با عنوان حمایت از کودکان و نوجوانان در ۲۲ اردیبهشت ۸۸ در قالب ۵۴ ماده تقدیم دولت کرد، حمایت از اطفال و نوجوانان در صورت بروز آسیب و توجه به محیط رشد و بالندگی آنان از جمله اهداف مهم و قابل توجه در سیاستگذاری و قانونگذاری است. لذا تدوین لایحه مذکور در راستای این هدف مهم انجام شده است اما برخی از ایرادات لایحه می تواند مانع از تحقق این هدف مهم شود.

  • حجاب و بی حجابی؛ جدال دو تمدن

    حجاب و بی حجابی؛ جدال دو تمدن

    جامعه:نگاه اجمالی به تاریخ و عمومیت وجود پوشش در ادوار تاریخ ایران و جهان، نشان می‎دهد حجاب، یک پدیده طبیعی برای زن بوده است؛ اما چرا در زمانه کنونی، مسئله می‎شود؟

  •  اکنون نوبت دانه‌درشت‌هاست

     اکنون نوبت دانه‌درشت‌هاست

    نگاه زمانی، این برهه بهترین زمان برای مبارزه با سرطان فساد در کلیت نظام و اخراج فرصت طلبان و رانت خواران از بدنه حاکمیت است...

  • نهروانیان نتیجه گرایی و جمل تجملگرایی

    نهروانیان نتیجه گرایی و جمل تجملگرایی

    بهترین نظام‌ها نیز به خودی خود در یک سرزمین کاری را از پیش نمی‌برند، مگر اینکه آن جامعه خودش بخواهد و اراده کند که آن نظریه‌ها را پیاده کند. گفتمان انقلاب بین دو پدیده ماند و خیلی وقت‌ها پرس شد

  • حاشیه‌ای بر یک قانون عجیب و غریب

    حاشیه‌ای بر یک قانون عجیب و غریب

    تمام آن شعارها فقط حرف است. در عمل هیچ‌کس دلش نمی‌آید جایش را به یک نیروی جوان‌تر و کارآمدتر و به روزتر بدهد، به طوری که باید با توسل به زور قانون آن‌ها را از میزهایشان جدا کرد.

  • جای نق زدن باید مصرف را مدیریت کرد

    جای نق زدن باید مصرف را مدیریت کرد

    جامعه: بارش‌های اخیر در ذخیره آب پشت سدها و مشکلات پیش رو در حوزه تأمین انرژی تأثیر بسزایی داشت. ضمن اینکه صنعت برق بر روی تولید نیروگاه‌های برق‌آبی به میزان ۹۰۰۰ مگاوات برنامه‌ریزی کرده بود، اما با کاهش بارش و کم شدن آب پشت سدها این میزان محقق نشد و حالا حدود ۵۰۰۰ مگاوات کمبود وجود دارد.

  • برخی از مسئولان اعتقادی به اصلاح الگوی مصرف ندارند

    برخی از مسئولان اعتقادی به اصلاح الگوی مصرف ندارند

    جامعه:با اینکه بیشتر از هفت سال است قانونی برای مقابله با این مشکلات وضع شده، اما مشکلات موجود در کشور نشان می‌دهد، هنوز نتوانسته‌ایم به معنای واقعی اصلاح الگوی مصرف را تجربه کنیم.

  • قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی داریم، به آن عمل نمی‌کنیم

    قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی داریم، به آن عمل نمی‌کنیم

    جامعه:معضل مصرف بی‌رویه انرژی ارتباطی با نبود یا کمبود قانون ندارد. بزرگ‌ترین مشکل در این راه، نبود فرهنگ‌سازی مناسب در این زمینه است. باید بدانیم که مبالغ مصرف شده برای فرهنگ‌سازی هزینه نیست.

  • مسئله حجاب و خلأ نگاه اجتماعی و هویتی

    مسئله حجاب و خلأ نگاه اجتماعی و هویتی

    جامعه:مسئله حجاب و بویژه جنبه اجتماعی و الزامی بودن آن امروزه مرکز بحث‌های متعددی در فضای رسانه‌ای قرار گرفته است. شاید یکی از مهم‌ترین ایرادهای اغلب این مباحث نگاه تقلیل گرایانه به موضوع حجاب به عنوان مسئله‌ای فردی و صرفاً به عنوان مانعی برای محرک‌های جنسی در جامعه است.

  • مدعیان طاغوتی نتیجه گرایی

    مدعیان طاغوتی نتیجه گرایی

    شاید به این راحتی قبول نکنیم که این بلبشوی مسائل معیشتی و اقتصادی نتیجه همین نتیجه گرایی‌های افراطی بوده است! شاید باورتان نشود که همین نتیجه گرایی چطور می‌تواند هنجارهای فرهنگی جامعه ما را تا حد یک ویرانی کامل مضمحل کرده و نابود کند!

  • ۸۰ درصد تحریم‌ها مربوط به داخل کشور است

    معاون کمیته امداد امام خمینی(ره):

    ۸۰ درصد تحریم‌ها مربوط به داخل کشور است

    معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه تحریم‌های خارجی فقط ۲۰ اقتصاد ایران را متاثرمی‌کند؛ از تحریم‌های داخلی که علیه یکدیگر وجود دارد به عنوان یک بحران نام برد.

  • در برزخ همه کاره و هیچ کارگی

    در برزخ همه کاره و هیچ کارگی

    یک چیزهایی هست که در برابرشان کاری از دست آدم بر می‌آید. مثل عوض کردن واشر شیر آب آشپزخانه، وقتی که چکه می‌کند.  یک چیزهایی هست که کاری از دست ما ساخته نیست. مثل «کل نفس ذائقة الموت». و یک چیزهایی که تا حدودی می‌توانیم کاری کنیم و تا حدودی نه؛ مثل زندگی... مشکل وجود مفاسد اقتصادی از کدام دسته است؟ و آیا حرف زدن و پرسشگری در این مورد فایده ای دارد؟

  • خود انتقادی غرب از کالایی شدن زنان

    یادداشت شفاهی

    خود انتقادی غرب از کالایی شدن زنان

    پژوهشگر حوزه توسعه در بیستمین گفتار عصر، نظرات و دیدگاه‌های مختلف جامعه غرب درباره زنان را مورد بررسی قرار داد و بر این مسئله تأکید کرد که برخلاف تصور خود غربی‌ها نظریات انتقادی زیادی درباره کلیشه‌های حاکم بر حوزه زنان دارند.

  • حزب‌الله «بی‌مرز»؛ برنامه‌ریز، یادآور، مردمی، رو به آینده و زبردست

    حزب‌الله «بی‌مرز»؛ برنامه‌ریز، یادآور، مردمی، رو به آینده و زبردست

    حزب‌الله بیش از هر کس این حقیقت عبرت‌آموز را درک کرده که خداوند با هیچ نظام و حکومتی عقد اخوت برقرار نکرده و اتفاق سهمگینی که برای انقلاب پیامبر در عاشورا رخ داد، به طریق اولی می‌تواند برای هر انقلاب و حرکت الهی دیگر نیز تکرار شود.

  • خبری از بی خبری این روزها!

    خبری از بی خبری این روزها!

    خبر مرگ مفاجا نیست که، خبر را هم خودمان می‌سازیم دیگر. پس می‌توان یک مدت، لااقل برای یادداشت نخست آن هم پس از چند روز ناپدید شدن از هیچ خبری حرف نزد...

  • بحران آب و روابط عمومی ناپیدا

    بحران آب و روابط عمومی ناپیدا

    به عمل کار برآید / به سخندانی نیست. این مثل اگرچه یک مثل قدیمی است، اما می‌توان کاربست آن را امروز در سیل مدیران و کارشناسانی که از دانشگاه در ایران دانش آموخته می‌شوند و مسئولیت‌های حاکمیتی یا غیرحاکمیتی در حوزه اقتصاد و عمران و سیاست و... می‌گیرند، مشاهده کرد.

  • منطقه «طلاق ممنوع»!

    منطقه «طلاق ممنوع»!

    یکی از مهم‌ترین مشخصات امیدسازان اجتماعی آن است که همیشه بر روی مؤثرترین مسائل اجتماعی دست می‌گذارند. در واقع مسئله‌شناسی‌شان بسیار دقیق است و سعی می‌کنند تا همه را درگیر آن مسئله نمایند یا به تعبیری مسئله سازی می‌کنند. 

  • دولت در رفع مشکلات آموزش و پرورش همت لازم را ندارد

    سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «قدس‌آنلاین»:

    دولت در رفع مشکلات آموزش و پرورش همت لازم را ندارد

    احد آزادیخواه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی‌در گفت‌وگو با قدس‌آنلاین ما درباره عدم تناسب جذب نیرو و خروج نیرو از بدنه وزارت آموزش و پرورش به دلیل بازنشستگی و راهکارهای حل این مشکل گفت: مجلس در برنامه ششم توسعه کشور موضوع جذب نیرو در آموزش و پرورش را به صورت دقیق دیده است.