امروزه با توجه به مشغله و گرفتاری های روزانه، افراد به دنبال غذاهایی با کمترین زمان پخت و راحت ترین شیوه آماده سازی هستند؛ به همین دلیل است که غذاهای فست فودی بسیار طرفدار دارد و به شدت در حال رایج شدن در سراسر دنیا است. یکی از غذاهای پرطرفدار امروزی که به سرعت آماده میشود و محبوبیتی جهانی دارد؛ نودل است. نودل در تمامی فروشگاه ها در سطح شهر پیدا میشود، قیمت آن مناسب است و مواد مورد نیاز برای پخت آن فقط مقدار کمی آبجوش میباشد و در عرض چند دقیقه غذای شما آماده خوردن میباشد.
این غذای محبوب و جهانی، تاریخچهای طولانی و جذاب دارد. واژه نودل از کلمه آلمانی Nudel گرفته شده است و به غذایی اشاره دارد که از خمیر بدون مایه تهیه میشود و به صورت نوارها یا رشته های بلند بریده میشود. برخی مورخان معتقدند که نودل از خاورمیانه سرچشمه گرفته و با آرد سمولینا تهیه میشود، برخی دیگر بر این باورند که نودل در آسیا مرکزی یا چین به وجود آمده است. جالب است بدانید در چین کاسه ای از نودل ۴۰۰۰ ساله پیدا شده است که نشان دهنده قدمت این غذا در این منطقه است.
گسترش نودل در دنیا
نودل از طریق سفر های دریایی و تجاری به مناطق مختلف جهان گسترش یافت. مارکوپولو، جهانگرد معروف، نقش مهمی در معرفی نودل به اروپا داشت. ایتالیایی ها نیز مدعی اختراع پاستا هستند و استدلال میکنند که نودل مدت ها قبل از مارکوپولو در ایتالیا وجود داشته است. حال اینکه خلق این غذا ابتدا مال کدام کشور بوده است را خدا میداند!
علت محبوبیت نودل در جهان چیست؟
راحتی در تهیه و پخت آن: یکی از نکات مهم در دسترس بودن است. شما با مراجعه به تمامی فروشگاه ها در سطح شهر میتوانید آن را تهیه کنید و برای پخت آن نیز فقط به آبجوش نیاز دارید. بنابراین در زمان هایی از روز که وقت کمی برای خوردن غذا دارید نودل میتواند یکی از بهترین گزینه ها باشد.
قیمت مناسب: نودل به دلیل اینکه مواد اولیه و افزودنی های گران قیمتی ندارد و با آرد درست میشود، قیمت مناسبی نسبت به دیگر غذاهای فست فودی دارد به همین علت فروش بیشتری هم دارد.
طعم خوشمزه: این غذا با ادویه های مختلف سرو میشود و افراد میتوانند بر حسب علاقه خود طعم های مختلف را امتحان کنند. همین تنوع در طعم ها باعث میشود مخاطبان بیشتری را به خود جذب کنند.
ماندگاری بالا: این غذا ماندگاری طولانی مدتی دارد و شما پس از خرید نیز میتوانید در خانه یا محل کار از آن نگهداری کنید. تا هرموقع از شبانه روز که به آن نیاز داشتید بتوانید از آن استفاده کنید.
سرعت بالا در آماده شدن: نودل مدت زمان زیادی را برای پخت احتیاج ندارد و شما میتوانید در کمترین زمان این غذا را درست کنید.
تنوع در طعم ها و افزودنی ها: این غذا به شدت در حال توسعه و فراگیری است و به همین علت برای فروش بیشتر، در انواع شکل ها و طعم ها عرضه و بسته بندی میشود.
سرو نودل در کشور های مختلف
نودل در کشور های مختلف به روش های گوناگونی سرو میشود و هر کشور سبک و طعم خاص خود را دارد. به طور مثال در چین معمولا نودل ها به صورت سوپ نودل( لانژ نودل) یا نودل های سرخ شده(چاو مین) سرو میشود این نودل ها معمولا با گوشت و سبزیجات و ادویه های مختلف ترکیب میشوند. در ژاپن نیز نودل های معروفی مانند: رامنت اودون و سوبا وجود دارد، رامنت معمولا با سوپ گوشت یا مرغ و تخم مرغ آبپز سرو میشود در حالی که اودون و سوبا میتواند سرد یا گرم سرو شود.
مصرف نودل در سراسر جهان بسیار گسترده است و کشور های مختلفی در این زمینه پیشرو هستند. کشور هایی مانند کره جنوبی، ژاپن، چین، اندونزی، ویتنام و... در صدر آمار ها قرار دارند و مصرف سالانه نودل در این کشور ها بسیار زیاد است.
نودل و اتفاقات عجیب
نودل ها تاریخچه ای طولانی و جالب دارند و در طول زمان اتفاقات عجیب و غریبی هم درباره آن ها رخ داده است.
نودل های فضایی: در سال ۲۰۰۵ یک شرکت ژاپنی به نام نیشین، نودل های فوری را تولید کرد که برای مصرف در فضا طراحی شده بود. این نودل ها به گونه ای طراحی شده بودند که در شرایط بیوزنی قابل مصرف باشند و به فضانوردان در ایستگاه های فضایی بین المللی ارسال شدند.
طولانی ترین نودل در تاریخ: در سال ۲۰۱۷ یک تیم از آشپزان چینی موفق به ساخت طولانی ترین نودل در جهان شدند که طول آن به بیش از سه کیلومتر میرسید. این نودل در کتاب گینس به ثبت جهانی رسیده است.
نودل های رنگین کمانی: در برخی از کشور ها نودل ها با رنگ های مختلف تولید میشود. این نودل ها با استفاده از رنگ های طبیعی مانند چغندر، اسفناج، و هویج رنگ آمیزی میشوند.
بررسی مزایا و معایب مصرف نودل برای سلامتی انسان
نودل ها یکی از غذاهای محبوب و پُرمصرف در سراسر جهان هستند، اما مصرف آنها میتواند تاثیرات مختلفی را بر روی سلامتی ما داشته باشند. در ادامه میخواهیم به بررسی مزایا و معایب نودل ها بپردازیم.
مزایا انواع نودل ها:
منبع انرژی: نودل ها حاوی کربوهیدرات های زیادی هستند که منبع اصلی انرژی بدن محسوب میشوند.
پروتئین: نودل ها حاوی مقداری پروتئین هستند که برای رشد و ترمیم بافت ها ضروری است.
فیبر: برخی از نودل ها حاوی فیبر هستند که میتواند به بهبود هضم و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و برخی از سرطان ها کمک کند.
معایب انواع نودل ها:
محتوا بالای سدیم: نودل های فوری معمولا حاوی مقدار زیادی نمک هستند که مصرف زیاد آن میتواند منجر به افزایش فشار خون و مشکلات قلبی شود.
چربی های ناسالم: برخی از نودل ها حاوی چربی های اشباع و ترانس هستند که میتوانند به افزایش کلسترول، مشکلات قلبی و چاقی منجر شود.
کمبود مواد مغذی: نودل های فوری معمولا فاقد مواد معدنی ضروری هستند و مصرف مداوم آنها میتواند باعث کمبود مواد مغذی در بدن شود.
مصرف نودل ها به صورت متعادل و در کنار یک رژیم غذایی متنوع میتواند بخشی از یک سبک زندگی سالم باشد. اما مصرف مداوم و بیش از حد نودل های فوری میتواند باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای سلامتی شود. سعی کنید هنگام مصرف این نودل ها، آنهارا با موادی مانند سبزیجات، پروتئین ها و مواد مغذی دیگر ترکیب کنید تا معایب آنها را کاهش داده و مزایا آن را برای سلامتی بیشتر کنید.
عارفه هدایتی_خبرنگار تحریریه جوان
نظر شما