تحولات منطقه

۲۶ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۵
کد خبر: ۱۰۱۲۴۵۸

مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت گفت: تغییرات اقلیمی به نفع پشه آئدس است و بیشترین فعالیت پشه در دما ۱۳ تا ۳۵ درجه سانتی گراد است.

هوا سرد شود، تکثیر پشه آئدس هم کم می شود
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

عبدالرضا میراولیایی اظهارداشت: ماهیت بیماری تب دنگی با بیماری کرونا متفاوت است، کرونا ازطریق ترشحات تنفسی از انسان به انسان منتقل می‌شد، در حالی که بیماری تب دنگی از طریق ناقل به بیماری که پشه آئدس است، منتقل می‌شود. 

وی ادامه داد: بیماری کرونا دارای وضعیت خاصی بود که پاندمی ایجاد کرد، تب دنگی نمی‌تواند یک پاندمی در دنیا ایجاد کند ولی تعداد موارد ابتلا به تب دنگی زیاد خواهد بود، در صورتی که الزامات پیشگیرانه‌ای که وزارت بهداشت به سازمان‌ها و مردم توصیه کرده است انجام نشود، تعداد مبتلایان افزایش می‌یابد. 

مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت عنوان کرد: با توجه به اینکه بیشتر مناطق کشور جز مناطق بیابانی پتانسیل زیست پشه آئدس را دارد و بیماری را ایجاد می‌کند، توصیه می‌کنیم که الزامات پیشگیرانه را همه افراد ساکن در مناطق درگیر و مناطقی که در آینده درگیر خواهندشد، انجام دهند.

وی ادامه داد: به هر حال ما هم در شمال و هم در جنوب کشور استان‌هایی را داریم که پشه آئدس را صید کردیم. در جنوب کشور مواردی از بیماری داریم که سابقه سفر به خارج از کشور را ندارند که این موارد در استان‌های سیستان و بلوچستان و قسمتی از استان هرمزگان و شهر بندر لنگه دیده شده است.

 میراولیایی درباره وضعیت بیماری در فصل پاییز و زمستان بیان کرد: ما در کشور با دوناقل روبرو هستیم، یک نوع ناقل که بیشتر در مناطق گرم ومرطوب سازگاری پیدا کرده و بیشتر در جنوب کشور و کشورهای اطراف از جمله پاکستان، هندوستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس وجود دارد. 

وی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی موجب شده است که زمستان‌های سردی نداشته باشیم، عنوان کرد: تغییرات اقلیمی به نفع پشه آئدس است و بیشترین فعالیت پشه در دمای ۱۳ تا ۳۵ درجه سانتی گراد است، وقتی در زمستان دمای هوا از دمای مذکور پایین بیاید، برای تکثیر و رشد پشه آئدس شرایط نامساعد می‌شود، به همین خاطر اگر زمستان سردی را داشته باشیم، انتظار داریم که پشه نتواند چرخه زندگی خود را تکمیل کند، یعنی چرخه تبدیل حالت از تخم به لار و از لار به بالغ تکمیل نمی‌شود و اگر تکمیل نشود، نمی‌تواند تکثیر کند، به همبن خاطر در مناطق سردسیر و جاهایی که زمستان‌های سردی دارند، انتظار داریم که پشه ائدی تکثیر نشود.

مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت افزود: پشه آئدس آلبوپیکتوس که در مناطق شمالی کشور ازجمله استان مازندران و گیلان صید شده، دارای شرایط متفاوتی است، این نوع پشه با آب و هوای خنک‌تر سازگاری پیدا کرده است و به همین دلیل در مناطق دارای هوای معتدل پیدا می‌شود. این موضوع به این معنا است که اگر در زمستان و پاییز دما به صفر برسد، این پشه می‌تواند زنده بماند و در واقع زمستان گذرانی کند، اما قاعدتاً فعالیت کمتری خواهد داشت، تخم این پشه در این آب و هوا زنده می‌ماند و سال آینده با نخستین باران، تخم این پشه به لار تبدیل می‌شود.

منبع: خبرگزاری برنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.