تحولات منطقه

با توسعه واحدهای کشاورزی و صنعتی و رونق در این عرصه‌ها در استان چهارمحال و بختیاری، چالش‌هایی چون کمبود نیروی کار به دغدغه‌ای برای کارفرماها تبدیل شده است.

در استان چهارمحال و بختیاری کار هست؛ کارگر نیست
زمان مطالعه: ۳ دقیقه
این در حالی است که نرخ بیکاری در این استان همچنان بیشتر از میانگین کشور است اما مردم ترجیح می‌دهند به جای کارگر ساده با حداقل حقوق و کمترین مزایا به استان‌های دیگر کوچ یا از راهی دیگر امرار معاش کنند، کما اینکه نیروهای تحصیلکرده نیز اشتیاقی به فعالیت در شغل‌های ساده و بعضاً فصلی ندارند و همچنین به کارگیری نیروی کار از بین اتباع نیز در این استان ممنوع است. 
نمایندگان کارگری علت این موضوع را دستمزد پایین عنوان کرده و معتقد هستند حداقل حقوق تعیین شده برای سال جاری همخوانی با تورم فعلی جامعه ندارد از این رو افراد به سمت مشاغلی نظیر رانندگی در اسنپ و مشاغل کاذب روی می‌آورند. 

تأمین نیروی کار از استان‌های همجوار 
یکی از تولیدکنندگان در استان چهارمحال و بختیاری در این خصوص اظهار می‌کند: مشکل نیروی کار واحدهای تولیدی باید حل شود، در حال حاضر تولیدکنندگان برای تأمین نیروی کار خود از استان‌های همجوار استفاده می‌کنند و روزانه کارگران زیادی با چندین دستگاه خودرو با هزینه واحد تولیدی به استان وارد می‌شوند.
محمد اکبری ادامه می‌دهد: مهم‌ترین معضل حال حاضر واحدهای تولیدی، نبود نیروی کار است، این معضل سبب شده تولیدکننده نتواند فازهای توسعه‌ای خود را انجام دهد.
وی می‌افزاید: مسئله نیروی کار باید برای تولیدکنندگانی که در سطح کلان در حال فعالیت هستند به صورت ریشه‌ای حل و علت این مسئله مشخص شود.

برداشت محصول معطل نیروی کار 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز از کمبود نیروی کار به عنوان یکی از چالش‌های اصلی کشاورزان و بهره‌برداران در زمان برداشت محصول از مزارع و باغات استان نظیر باغات بادام و گلستان‌های گل محمدی یاد کرده و می‌افزاید: برخی از مزرعه‌داران و باغداران از جمله گل محمدی، بادام و میوه به دلیل هزینه‌های کارگری نمی‌توانند برداشت مناسبی از محصول داشته باشند و متأسفانه این یک معضل در زمینه کشاورزی است.
حسین برزگر ادامه می‌دهد: نبود کارگر چالشی است که قرار نیست آن را دولت به تنهایی حل کند، در بحث تأمین کارگر در فصل برداشت، دست هر کسی که می‌تواند در حوزه فناوری، نیروی کارگری و دانش کمک‌کننده باشد را می‌فشاریم.
وی خاطرنشان می‌کند: بر اساس بررسی‌هایی که در حوزه معاونت برنامه‌ریزی و امور اقتصادی صورت گرفته به نظر می‌رسد عوامل مختلفی موجب نبود نیروی کارگری در واحدهای صنفی شده که می‌توان به عدم اشتیاق کارگران فصلی به کار دائم در این واحدها، نبود فرهنگ کارگری در میان بانوان و تن ندادن نیروهای تحصیلکرده به کار کارگری اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در پایان با اذعان به اینکه امروز ما نیاز به تکنسین و کارگر ماهر در واحدهای مرغداری، دامداری و گلخانه‌ای داریم، بیان می‌کند: برای بعضی از مشاغل سخت، مشقت‌بار و طاقت‌فرسا با چالش تأمین کارگر مواجه هستیم که لازم است برای حل این مشکل هر چه سریع‌تر برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گیرد.

کمبود ۷هزار کارگر ساده 
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز معتقد است در چهارمحال و بختیاری حدود ۷ هزار نفر کمبود نیروی کار یدی یا همان کارگر ساده وجود دارد.
شهرام زارع تصریح می‌کند: این کمبود نیروی کار به دلیل کم بودن پایه حقوق برای نیروی کار ساده است، بسیاری از آن‌هایی که در زمینه فنی دارای مهارت هستند وارد کارهای ساده نمی‌شوند و این موضوع یکی از معضلات کارفرما در بخش‌های کشاورزی و صنعت است.
وی خاطرنشان می‌کند: به همین دلیل و برای حل مشکلات کمبود نیروی کار به ویژه در زمینه کارگرهای ساده، پیشنهادی به وزارت کار ارائه شد تا بتوانیم در سال‌های آینده کسری نیروی کارگر ساده را کمتر کنیم.
زارع عنوان می‌کند: در همین راستا طرحی کامل از چگونگی افزایش حقوق کارگران ساده و الزامات قانونی آن فراهم شده تا در استان‌هایی که به لحاظ قانونی نمی‌توانند از نیروهای تبعه به ‌ویژه افغانستانی استفاده کنند، اجرایی شود.
وی با بیان اینکه استان چهارمحال و بختیاری استان ممنوعه به لحاظ به کارگیری اتباع است، تأکید می‌کند: باید تغییرات در قانون‌های اداره کار برای جذب نیروی کار ساده ایجاد شود، بنابراین در استان‌هایی که نمی‌توانند نیروی کار از اتباع خارجی به کارگیری کنند باید دست‌کم پایه حقوق کارگری کارگر ساده در آن‌ها بالا باشد تا بتواند هزینه خانواده کارگر را 
پوشش دهد.

نیاز ۹۰۰ کارفرما به نیروی کار 
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری هم در این باره اظهار می‌کند: در حال حاضر تعداد ۹۰۰ کارفرما در استان نیاز به نیروی کار دارند و بیش از هزار و ۶۰۰ فرصت شغلی در سامانه جست‌وجوی شغل مهیاست. 
محسن مولوی با اشاره به اینکه حدود ۶۵۰نفر از این فرصت‌های شغلی استقبال کرده و مشغول به کار شده‌اند، می‌افزاید: افراد جویای کار به ویژه دانش‌آموختگان می‌توانند در سامانه مذکور نام‌نویسی و مدارک و رزومه خود را بارگذاری کنند.
وی خاطرنشان می‌کند: کارفرمایان نیز از طریق این سامانه می‌توانند به اطلاعات کارجویان دسترسی پیدا کرده و از طریق آن نیروی کار مورد نظر خود را پیدا کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha