عباس بیات با بیان اینکه یکی از رویکردهای آموزش و پرورش توسعه مهارتهای فنیوحرفهای است که بنا شده در پایان برنامه هفتم این سهم به ۵۰ درصد برسد گفت: این آمار درحال حاضر در هنرستانهای دولتی و غیردولتی به ۴۳ درصد میرسد. اکنون مدارس غیردولتی سهم ۵ و ۶ درصدی در حوزه توسعه آموزشهای فنی حرفهای دارند که قرار است با سوق دادن ۱۲۰ هزار دانش آموز به این سمت، این سهم به ۱۱ درصد افزایش یابد.
وی با بیان اینکه برای توسعه در این حوزه، بخش خصوصی باید انگیزه سرمایه گذاری داشته باشد افزود: سرمایهگذاری باید در رشتههایی که نیازمند تجهیزات سنگین است نیز، انجام شود و فقط برای رشتههای کم تجهیزات سرمایه گذاری صورت نگیرد، لذا در قانون برنامه هفتم حمایتهایی در قالب ارائه تسهیلات پیشبینی شده است.
مدیرکل دفتر فنی و حرفهای و کار دانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه با توجه به رابطهها و ظرفیتهای قانونی، سازمان تسهیلاتی برای این موضوع در نظر و در اختیار موسسان قرار داده تا هنرستانهای فنی حرفهای را توسعه دهند، درخصوص نحوه کمک به توسعه و تجهیز هنرستانهای دولتی گفت: بخش دولتی نمیتواند از دولت تسهیلات دریافت کند و بدین منظور بودجه و سرانهای برای این دسته از مدارس در نظر گرفته میشود و اگر خیلی نیاز باشد، اوراق منتشر میشود.
وی با بیان اینکه برای هنرستانهای دولتی ارائه تسهیلات به معنای وام دادن معنا ندارد افزود: در بعضی رشتهها، در برخی استان ها صددرصد تجهیزات نو و جدید هستند اما در بعضی مناطق کفایت تجهیزات ۵۰ درصد است که با پیگیریها و افزایش ردیفهای بودجه، این موضوع سال به سال در حال بهتر شدن است و فاصله تجهیزاتی در آینده کمتر میشود.
بیات درخصوص توسعه هنرستانهای فنی حرفهای در مدارس خارج از کشور نیز گفت: در مدارس ایرانی خارج از کشور مانند قطر و امارات تک رشته محل یا دو رشته برای ایرانیان مقیم وجود دارد که مدیریت آنها از طریق مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور انجام میشود و اعتبارات آن از طریق سفارتخانهها جذب میشود.
وی در پایان اظهار کرد: در تلاش هستیم با هماهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اطلاعات فارغالتحصیلان از نظر پوشش بیمهای مشخص شود تا بدین ترتیب آمار اشتغال فارغالتحصیلان هنرستان ها مشخص شود که تاکنون این موضوع محقق نشده است.
نظر شما