به نقل از ستاد اقامه نماز، جلسه هماهنگی اولین همایش نماز، تندرستی و آرامش روان، با حضور جمعی از معاونین و مدیران ستاد اقامه نماز و رئیس دانشگاه شهید بهشتی و معاونین، در روز یکشنبه بیست و هفتم آبان ماه برگزار شد.
منصور سرگزی، معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز در جلسه هماهنگی اولین همایش نماز، تندرستی و آرامش روان به برخی پیشنهادات در خصوص این همایش پرداخت و گفت: با همه تلاش های انجام شده این کنگره در کشور ناشناخته مانده است و امید میرود بتوانیم از طریق نشستهای خبری با حضور متولیان این همایش جریان سازی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت را درگیر این همایش کنیم، افزود: ستاد اقامه نماز سالانه جلساتی تشکیل و برنامه های به دستگاه ها ابلاغ می کند از اینرو می توانیم از ظرفیت وزارت بهداشت در بخش های حمایتی استفاده کنیم.
سرگزی با تاکید بر اینکه دانشگاه ها عرصه حضور در این رویداد هستند و لازم است جریان هدفمند برای اطلاع رسانی این رویداد به ویژه فراخوان در مجامع علمی دانشگاهی داشته باشید، ادامه داد: از طریق ستاد اقامه نماز اطلاع رسانی انجام دهیم و فرآورده های علمی به اشتراک گذاشته شود و شهرستان ها را نیز درگیر این رویداد کنید.
معاون فرهنگ آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز اضافه کرد: بهره مندی از اقدامات میدانی می تواند ره توشه ای برای این همایش که قرار است دی ماه برگزار شود، باشد.
وی با بیان اینکه از فرصت باقی مانده برای هماهنگی سخنرانان اجلاس و میهمانان و سین برنامه استفاده شود، تصریح کرد: برای سفارش مقاله و محتوا لازم است فهرستی با نظر ریاست دانشگاه انجام شود.
سرگزی با بیان اینکه سپاه پاسدارن نیز دو سالی است که مجری اجلاس نماز است، گفت: این همایش می تواند با اجلاسیه نماز سپاه مرتبط باشد چرا که هر دو با هدف ترویج معارف نماز انجام می شود.
به گفته وی، می توان از ظرفیت طلاب مرکز تخصصی نماز هم برای دوره های آموزشی سلامت معنوی برای کادر درمان و بیماران برای فرهنگ سازی نماز در مراکز درمانی استفاده کرد.
سرگزی با تاکید بر اینکه برای اطلاع رسانی این رویداد می توان تیزر تلویزیونی تهیه کرد، افزود: ستاد اقامه نماز آمادگی دارد با صدا و سیما وارد مذاکره شده و این تیزر را در مراکز استان ها نیز پخش کند.
حامد صالحی مدیر روابط عمومی ستاد اقامه نماز نیز در سخنانی با بیان اینکه به رغم اینکه این همایش برای نخستین بار در سطح کشور اجرا می شود تبلیغات کم رنگ است، گفت: آماده ایجاد پیوست رسانه ای این رویدا با رسانه ملی هستیم.
صالحی ضمن اشاره به آمادگی ستاد اقامه نماز برای انجام مصاحبه با اساتید این حوزه تصریح کرد: تا روز همایش این مصاحبه ها آماده و قابل انعکاس در سایت های خبری و خبرگزاری خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه خبرگزاری ها نیز آماده برگزاری میزگردهای تخصصی در خصوص این همایش هستند، گفت: لازم است به سراغ رسانه ها رفته و این میزگردهای تخصصی را اجرا کنیم.
صالحی اضافه کرد: مقرر شده بود نمایشگاهی از عبادت کادر درمان و بیماران را دایر کنیم که اگر این آثار در آرشیو وجود داشته باشد می توانیم این نمایشگاه را برپا کنیم.
حجت الاسلام ولیخانی مدیر مرکز تخصصی نماز هم در سخنانی با بیان اینکه آماده برگزاری فوق برنامه برای دانشجویان و هیات علمی هستیم، گفت: در اجلاس های سراسری نماز دوره های آموزشی برای مخاطبین اجرا می کنیم و از ظرفیت اساتید این مرکز می توانیم برای اجرای مناظره در خوابگاه های دانشجویی و مراکز دانشگاهی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: این مرکز آماده است پایش اولیه مقالات را با حضور اساتید مرکز تخصصی نماز انجام دهد.
حجت الاسلام والمسلمین بهشتی نیز در سخنانی با ابراز خرسندی از برگزاری این همایش گفت: مقرر شد نظارتی بر نمازخانه های ذیل دانشگاه شهید بهشتی انجام شود و گزارش و نتایجی حاصل شد که به نظر می رسد تا قبل از همایش ملاحظه ای در نمازخانه های این مراکز داشته باشید تا این نمازخانه ها به سطح ایده آل برسند.
وی با اشاره به اینکه هنوز حرارت اجلاس را در بین دانشجویان و اساتید نمی بینیم، گفت: لازم است این قشر به میدان آمده و مقالات و پایان نامه ها شکل بگیرد در صورتی که در حوزه سلامت به این مهم نیاز داریم.
حجت الاسلام والمسلمین بهشتی به بیان اینکه حضرت فاطمه زهرا(س) در ابتدای خطبه فدکیه به آثار و سلامت روانی نماز اشاره می کند، گفت: خداوند در قرآن کریم به جنگ شناختی و تاثیر نماز در جنگ شناختی و تاثیر دشمن در ثبت مباحث معنوی تاکید دارد و جز دانشگاه و اساتید چه کسی می تواند در این موضوع کار کند.
به گفته وی، لازم است ثمرات این همایش و پژوهش ها در قالب کلیپ و میزگردهای عبادت دقیقه ای توسط اساتید دانشگاه بیان شود.
زالی، رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز در سخنانی به بیاناتی از حضرت زهرا(س) در خصوص آثار نماز اشاره کرد و گفت: عبادت آن حضرت استثنایی بود و تاکید ایشان در اقامه نماز و ترویج نماز ستودنی است.
وی به احادیثی از ائمه معصومین در خصوص عبادت حضرت فاطمه زهرا(س) اشاره کرد و گفت: نفس ایشان در نماز از خوف الهی به شماره می افتاد.
زالی با تاکید بر اینکه حجم انتقال اجرایی کشور بر این همایش سایه انداخته است، گفت: مکاتبات بسیاری برای اطلاع رسانی این همایش انجام شده است و بازخورد لازم را دریافت نکردیم. ولی مجدد این مکاتبات را از سر می گیریم.
وی ادامه داد: لازم است تا تمام ظرفیت نهاد رهبری در دانشگاه بر روی این همایش متمرکز شود.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه اساتید این دانشگاه دارای نمره فرهنگی دارند که اگر مقدور است مشارکت در این همایش امتیاز فرهنگی برای اساتید محسوب شود، خاطرنشان کرد: نشست های خبری در آستانه همایش و با حضور همکاران ستاد اقامه نماز و دانشگاه برگزار شود.
وی بر ضرورت برگزاری جلسات دبیرخانه به صورت مستمر تاکید کرد و گفت: از فضای پلتفرم های مجازی برای اطلاع رسانی این همایش استفاده شود. همزمان تمام مکاتبات از طریق ستاد اقامه نماز نیز انجام می شود. تیزر تلویزیونی نیز برای اطلاع رسانی این همایش لازم است.
زالی با اشاره به اینکه در گام نخست بستر نرم افزاری را برای ارسال فراهم شده است، گفت: تاکنون ۳۰ مقاله در محورهای همایش نماز و تندرستی و آرامش روان ارسال شده است.
به گفته وی، پوستر این همایش طراحی و به تمام دانشگاه های علوم پزشکی، وزارت علوم، نهاد مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری ارسال شده است و انتظار می رود در زمان باقی مانده یک بازارسال انجام شود. همچنین پیش بینی می شود تا ۱۰ دی ماه سال جاری تمام آثار ارزیابی شود.
نظر شما