اجلاس اکو

سفیر ایران در ازبکستان گفت: مجوز سیر واگن‌های ایرانی در ازبکستان دریافت شده است که برای تعیین تعرفه ترجیحی میان ایران و ازبکستان نیز اقداماتی انجام گرفته است.

سفیر ایران: مجوز سیر واگن‌های ایرانی در ازبکستان دریافت شده است

محمدعلی اسکندی روز سه‌شنبه در نشست برخط با معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، مدیران کل میراث فرهنگی، صمت، رئیس اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی و بخش خصوصی خراسان رضوی، افزود: برای توسعه صادرات کالا به ازبکستان از طریق راه‌آهن و ریل ضرورت دارد هماهنگی‌هایی با کشور ترکمنستان انجام شود، اقداماتی برای تحقق انجام سفر زمینی از خراسان رضوی به ازبکستان از مسیر ترکمنستان هم انجام گرفته است.

وی ادامه داد: جاده و مسیر دسترسی خوبی در این زمینه وجود دارد لذا ضروری است در نخستین گام، هیات اقتصادی از خراسان رضوی به ازبکستان اعزام شود.

وی در خصوص ظرفیت‌های توسعه روابط تجاری خراسان رضوی با ازبکستان، گفت: خراسان رضوی، نقشی کلیدی در ارتباط تجاری با ازبکستان دارد، بزودی سفیری از این کشور به خراسان رضوی سفر خواهد کرد تا زمینه توسعه روابط تجاری و گردشگری میان این استان با ازبکستان فراهم گردد.

اسکندری اضافه کرد: سفیران ازبکستانی نسبت به گسترش همکاری‌های استانی با ایران تمایل زیادی دارند؛ در این زمینه، اعزام هیات تجاری بین استان‌های ۲ کشور می‌تواند نقشی اثرگذار داشته باشد اما تاکنون هیات اقتصادی از خراسان رضوی به ازبکستان اعزام نشده است.

سفیر ایران در ازبکستان با تاکید بر حمایت از حضور تجار و فعالان اقتصادی خراسانی در همایش، نمایشگاه‌های بین‌المللی اقتصادی و غیره در ازبکستان گفت: محصولات کشاورزی، پتروشیمی و مواد شیمیایی، مصالح ساختمانی، دارو و تجهیزات پزشکی، قطعات یدکی فلزی و پلاستیکی، قطعات تراشکاری، لوزام خانگی، مبلمان، لوستر، کاشی، لوازم برقی، سیم، کابل و ورق مسی، لوازم آرایشی، چرم و محصولات مرتبط با آن، تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی و غیره از جمله کالاهایی است که در بازار ازبکستان تقاضای زیادی داشته و خراسان رضوی در حوزه تولید آن سرآمد بوده و امکان صادرات این محصولات به این کشور وجود دارد.

وی اظهار کرد: لازم است استاندار خراسان رضوی همراه با معاون خود و دیگر مسوولان اقتصادی استان به ازبکستان سفر کنند یا نمایشگاه اقتصادی اختصاصی دستاوردهای خراسان رضوی در این کشور برگزار شود تا فعالان اقتصادی ازبکستان از ظرفیت‌های استان آگاه شوند، مرکز تجارت ایرانیان در ازبکستان نیز زمینه برای توسعه فعالیت تجار را فراهم می‌کند.

اسکندری با تاکید بر اینکه مجوز سیر واگن‌های ایرانی در ازبکستان دریافت شده است، بیان کرد: برای تعیین تعرفه ترجیحی میان ایران و ازبکستان نیز اقداماتی انجام گرفته است، برای توسعه صادرات از طریق راه‌آهن و ریل ضرورت دارد هماهنگی‌هایی با کشور ترکمنستان انجام شود.

وی با اشاره به ارزان و باکیفیت بودن کالاهای ایرانی برای ازبکستانی‌ها گفت: ارتباطات مستقیم خراسان رضوی با ازبکستان اندک است؛ درحالیکه ترکیه کالاهای ایرانی را خریداری و پس از بسته‌بندی با نام خود به ازبکستان ارسال می‌کند، رقیب اصلی محصولات ایرانی در بازارهای ازبکستان، کالاهای روس و چینی است.

لزوم برقراری پرواز مستقیم مشهد به تاشکند

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: یکی از چالش‌های صادرات کالا از این استان به ازبکستان، عبور و ارسال محصولات از کشور ترکمنستان است؛ اگر چالش‌ها در این زمینه مرتفع شود، شاهد توسعه مراودات بین دو طرف خواهیم بود.

حسن نوری زاده افزود: در صورتی که پرواز مستقیم مشهد با تاشکند، سمرقند و بخارا برقرار شود، کمک شایانی به تسهیل سرمایه‌گذاری، مراودات اقتصادی و گردشگری استان با ازبکستان خواهد بود، خراسان رضوی در زمینه صادرات به ازبکستان از دیگر استان‌های کشور جلوتر است، نقش اتاق بازرگانی در توسعه روابط تجاری دو کشور بسیار پررنگ است.

وی اظهار کرد: اعزام هیات‌های تجاری میان دو کشور باید به صورت هدفمند انجام گیرد تا خروجی مناسب دریافت شود.

رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور نیز در بخش دیگر این نشست برخط، بر همکاری و برنامه‌ریزی برای سفرهای متقابل به منظور آشنایی با ظرفیت‌های اقتصادی و گردشگری دو کشور گفت: خراسان رضوی ظرفیت بالایی در حوزه صادرات مصالح ساختمانی، قطعات خودرو، مواد غذایی، چرم و محصولات زیرمجموعه آن دارد.

احمد معصومی‌فر افزود: با اعزام هیات‌های تجاری اقتصادی میان ۲ کشور، زمینه برای ارتباطات توسعه پیدا می‌کند، نمایشگاه‌های بین‌المللی اقتصادی وزینی در خراسان رضوی برگزار می‌شود که امکان حضور فعالان اقتصادی کشورهای همسایه در آن‌ها وجود دارد و به زودی هیات تجاری از خراسان رضوی به ازبکستان (تاشکند، سمرقند و بخارا) اعزام خواهد شد.

وی برقراری پرواز مستقیم مشهد به سمرقند یا بخارا را بستری مناسب برای توسعه اقتصادی و گردشگری میان خراسان رضوی و ازبکستان دانست و افزود: با برقراری پرواز مستقیم، هزینه سفر گردشگران و فعالان اقتصادی کاهش پیدا کرده و زمینه برای توسعه فعالیت‌ها فراهم می‌شود. گردشگری سلامت نیز از ظرفیت‌های استان برای توسعه روابط است که پرواز مستقیم، صرفه اقتصادی آن را افزایش می‌دهد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: این اداره کل بر حضور کشورهای همسایه در نمایشگاه‌های بین‌المللی اقتصادی و حضور فعالان اقتصادی در نمایشگاه‌های بین‌المللی اقتصادی کشورهای همسایه، تاکید دارد.

امیررضا رجبی به آمار صادرات کالا در هفت ماهه ابتدایی سال جاری پرداخت و گفت: صادرات کالا از خراسان رضوی به ازبکستان در این مدت ۹۵ میلیون دلار بوده که نسبت به سال گذشته با ۴۴ درصد رشد همراه است، واردات کالا از ازبکستان نیز به میزان ۳۸ میلیون دلار، با ۲۳ درصد رشد همراه بوده است.

وی افزود: ۵۳ درصد صادرات خراسان رضوی به ازبکستان، محصولات صنعتی، ۲۳ درصد محصولات کشاورزی و هفت درصد محصولات پتروشیمی است، برای توسعه تجارت ایران و ازبکستان مشکلات و چالش‌هایی وجود دارد؛ از جمله اینکه حضور واگن‌های ایرانی در ریل کشورهای آسیای میانه همیشه با چالش مواجه بوده است.

رجبی از برقراری تعرفه ترجیحی میان دو کشور، بازنگری در تعرفه‌گذاری برخی محصولات، افزایش تعداد پروازها از ایران به تاشکند و برقراری پرواز مستقیم مشهد به تاشکند، سمرقند و بخارا، توسعه حمل‌ونقل ریلی و سفر زمینی با استفاده از ظرفیت اتوبوس‌های استان، به عنوان برخی راهکارها برای توسعه روابط خراسان رضوی با ازبکستان نام برد.

وی تاکید کرد: اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان آمادگی دارد، هیات تجاری از خراسان رضوی به ازبکستان اعزام کند.

خراسان رضوی نمایشگاه‌های بین‌المللی خوبی در زمینه توسعه روابط تجاری با کشورهای آسیای میانه برگزار کرده است که ضرورت دارد ازبکستان نیز در راستای توسعه روابط در این نمایشگاه‌ها شرکت کند. همچنین آمادگی پذیرش هیات تجاری از ازبکستان در خراسان رضوی وجود دارد.

در ادامه مدیر اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی اظهار کرد: باتوجه به قدمت تاریخی و اشتراکات فرهنگی میان ایران و ازبکستان، ضرورت دارد که پرواز مستقیم میان مشهد با تاشکند (سمرقند و بخارا) ایجاد شود.

سیدجواد موسوی افزود: در برنامه هفتم توسعه بر توسعه گردشگری خارجی تاکید شده است بر این باوریم که توسعه روابط تجاری و گردشگری با هماهنگی و نقش آفرینی اتاق بازرگانی مشهد امکان‌پذیر است.

وی ادامه داد؛ اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان نیز آمادگی دارد که در جهت ثبت جهانی آثار تاریخی دوران تیموری، راه ابریشم و مسجد گوهرشاد، گام بردارد تا از این طریق در مسیر معرفی هر چه بیشتر این آثار و توسعه گردشگری اقدام نموده باشد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: ازبکستان از کشورهای هدف اصلی خراسان رضوی در جهت توسعه صادرات است و درصورتی که شرایط برای واردات کالا از این کشور فراهم باشد، از این امر در جهت ارتقای تراز تجاری استقبال می‌کنیم تا به واسطه آن، شاهد توسعه مراودات اقتصادی با این کشور باشیم.

محمدرضا توکلی زاده از حوزه گردشگری به عنوان یکی از زمینه‌های مشترک برای برقراری ارتباط بین خراسان‌رضوی با ازبکستان نام برد و متذکر شد: توسعه گردشگری خراسان رضوی و ازبکستان، یکی از موضوعاتی است که در صورت توجه به آن، شاهد تعاملات مناسبی بین دو طرف خواهیم بود.

توکلی‌زاده بیان کرد: برقراری پرواز مستقیم از مشهد به تاشکند و بخارا سرآغاز رشد مراودات گردشگری میان دو کشور خواهد بود، به واسطه رواج گردشگری میان خراسان رضوی و ازبکستان، مراودات اقتصادی بین دو طرف نیز توسعه خواهد یافت.

وی به امکان اعزام هیات اقتصادی از خراسان رضوی به تاشکند، سمرقند و بخارا اشاره کرد و گفت: خراسان رضوی این ظرفیت را دارد که تا پایان سال جاری گروه و هیئتی تجاری- اقتصادی را به منظور برگزاری نشست‌های مشترک و تعامل میان فعالان اقتصادی این استان با ازبکستان، به این کشور اعزام کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.