تحولات منطقه

در حالی که شعارهای فریبنده کشورهای غربی درباره حمایت از حقوق زنان گوش فلک را کر کرده است، آمارها از تو خالی بودن این ادعاها حکایت می‌کنند و براساس گزارش‌ها زنان همچنان نخستین قربانیان نبود حمایت و قوانین مؤثر حمایتی در غرب هستند.

هیس! دختران اروپایی فریاد نمی‌کشند/ افزایش همه‌گیری خشونت علیه زنان در اتحادیه اروپا

قدس؛ یافته‌های منتشر شده مبتنی بر نظرسنجی جدید نشان می‌دهد یک سوم زنان در سراسر اتحادیه اروپا خشونت فیزیکی از جمله تهدید یا خشونت جنسی را تجربه کرده‌اند.
 این یافته‌ها براساس پاسخ‌های زنان هجده تا هفتادوچهار ساله از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا بدست آمده است و به خشونت مبتنی بر جنسیت در سراسر اتحادیه اروپا از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ اشاره می‌کند که توسط یورواستات (دفتر آمار اتحادیه اروپا)، آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا و مؤسسه اروپایی برای برابری جنسیتی، در روز جهانی منع خشونت علیه زنان منتشر شده است.

«همه‌گیری نامرئی» خشونت در اروپا

گزارش‌ها در حالی از تجربه خشونت در خانه، محل کار یا در ملأعام یک سوم زنان در اتحادیه اروپا حکایت دارد که در این میان ،زنان جوان سطوح بالاتری از آزار جنسی در محل کار و سایر اشکال خشونت را نسبت به زنان مسن تجربه کرده‌اند. چنان‌که ۴۲درصد از زنان جوان ۱۸ تا ۲۹ سال در محل کار آزار جنسی را تجربه کرده‌اند که بالاترین میزان در میان تمام گروه‌های سنی مورد بررسی است.
با این حال، خشونت علیه زنان در غرب اغلب نامرئی می‌ماند، زیرا فقط یک چهارم از زنان حوادث را به مقامات پلیس یا خدمات اجتماعی، بهداشتی یا حمایتی گزارش می‌دهند؛ براساس این نظرسنجی، فقط یک نفر از هر چهار زن، حوادث خشونت‌آمیز را به مقامات گزارش می‌دهد.

هیس! دختران اروپایی فریاد نمی‌کشند/ افزایش همه‌گیری خشونت علیه زنان در اتحادیه اروپا


بالاترین و کمترین میزان خشونت علیه زنان

تجربه بالاترین میزان خشونت فیزیکی، تهدید یا خشونت جنسی علیه زنان در کشورهای فنلاند با ۵۷درصد، سوئد با ۵۳درصد و مجارستان با ۴۹درصد به ثبت رسیده است و کمترین میزان در بلغارستان با ۱۲درصد، لهستان با ۱۷درصد و چک و پرتغال هر کدام ۲۰درصد گزارش شده است.
 
نبود اعتماد به نهادها و دسترسی دشوار به عدالت

برخی از زنان به دلیل ترس از انتقام، برچسب‌زنی، سرزنش، طرد شدن از دایره اجتماعی به‌ویژه در جوامع سنتی‌تر یا به این دلیل که ممکن است کسی حرفشان را باور نکند، خشونتی را که برایشان اتفاق افتاده گزارش نمی‌کنند؛ اما برپایه این گزارش، مهم‌ترین دلیل برای گزارش نکردن خشونت‌ها، نبود اعتماد به نهادها و دسترسی دشوار به عدالت بوده که زنان را از دادخواهی بازداشته است.
سیرپا راوتیو، مدیر آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا، در این زمینه گفته این نظرسنجی فقط نگاهی اجمالی بر تأثیر گسترده خشونت بر ۲۲۹ میلیون زن ساکن در سراسر اتحادیه اروپا داشت. یک سوم زنان اروپایی تجربه سیلی، ضربه و لگد خوردن یا تجاوز جنسی یا تهدید به چنین خشونتی را از سر گذرانده‌اند.
راوتیو می‌افزاید: این یک واقعیت غم‌انگیز است که در اتحادیه اروپا آن‌هم در سال ۲۰۲۴ هنوز نمی‌توان امنیت زنان را تضمین کرد. آمارها در مورد خشونت علیه زنان از سال ۲۰۱۴ تاکنون تقریباً بدون تغییر باقی مانده و ما همچنان شاهد همان سطوح تکان‌دهنده خشونت هستیم.

هیس! دختران اروپایی فریاد نمی‌کشند/ افزایش همه‌گیری خشونت علیه زنان در اتحادیه اروپا



هیچ فضای امنی در اروپا برای زنان وجود ندارد

مدیر آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا با اشاره به اینکه هیچ فضای امنی برای زنان وجود ندارد که عاری از خشونت و آزار و اذیت باشد، می‌گوید: در سال ۲۰۱۴، نخستین نظرسنجی در سراسر اتحادیه اروپا در مورد خشونت علیه زنان، نشان داد زنان تا چه حد خشونت را هر روز و در همه جا تجربه می‌کنند. یک دهه بعد اما همچنان شاهد همان سطوح تکان‌دهنده خشونت هستیم که از هر سه زن یک نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. میزان خشونت علیه زنان بسیار بالاست و سیاست‌گذاران، جامعه مدنی و فعالان خط مقدم نیاز فوری به حمایت از حقوق همه قربانیان خشونت مبتنی بر جنسیت و آزار خانگی دارند.

هزینه ۲۸۹ میلیارد یورویی خشونت علیه زنان

کارلین شیله، مدیر مؤسسه اروپایی برابری جنسیتی با بیان اینکه خشونت علیه زنان سالانه ۲۸۹ میلیارد یورو (معادل ۲۴۰ میلیارد پوند) برای اتحادیه اروپا هزینه دارد، گفت: با توجه به گسترش محتوای زن‌ستیزانه در رسانه‌های اجتماعی، این وضعیت نگران‌کننده‌تر هم خواهد شد. 
شیله گفت: امروز در سال ۲۰۲۴ در سراسر اتحادیه اروپا شاهد آن هستیم روایت‌ها، راهبردها و جنبش‌های ضدجنسیتی در حال افزایش هستند و سطح خشونت علیه زنان به مرحله بحرانی رسیده است. او سطوح خشونت را واقعاً سرسام‌آور توصیف و بر نیاز به اقدامات مؤثرتر برای رسیدگی به این موضوع فراگیر تأکید کرد.
بر اساس گزارش نشریه پولیتیکو، دیجیتالی شدن محیط‌های کاری، زنان اروپایی را در معرض جدی خشونت سایبری ازجمله آزار و اذیت در فضای مجازی، نقض حریم خصوصی و سوءاستفاده‌های جنسیتی از طریق به کارگیری هوش مصنوعی قرار داده است.
تجزیه‌وتحلیل چارچوب‌های قانونی نشان می‌دهد قوانین اروپایی موجود در مورد خشونت علیه زنان در محل کار هنوز برای رسیدگی به تحولات اخیر تنظیم نشده است.

هیس! دختران اروپایی فریاد نمی‌کشند/ افزایش همه‌گیری خشونت علیه زنان در اتحادیه اروپا


 

تغییر شرایط کار و افزایش خشونت علیه زنان

گزارش‌ها درباره خشونت روزافزون علیه زنان در اروپا در حالی منتشر می‌شود که اتحادیه‌های کارگری از افزایش خشونت علیه زنان به‌ویژه در حوزه‌هایی مانند بهداشت و درمان و مراقبت اجتماعی خبر می‌دهند.
به نوشته روزنامه گاردین، یافته‌های یک نظرسنجی دیگر در اروپا حاکی از آن است ۷۲درصد از اتحادیه‌های کارگری در ۱۵کشور عضو اتحادیه اروپا، قوانین کشورشان برای مقابله با خشونت و آزار و اذیت در دنیای کار را به اندازه کافی قوی و بازدارنده نمی‌دانند.براساس گزارش نهادهای اروپایی، تغییر شرایط کار سبب شده زنان به‌طور فزاینده‌ای با خشونت فیزیکی یا آزار مجازی مواجه شوند؛ شرایط حاکم بر فضای کار در دوران شیوع کرونا و کار در خانه به‌صورت دورکاری خشونت خانگی را افزایش و دیجیتالی‌شدن فضای کسب و کار، زنان را در معرض سوءاستفاده‌های بیشتری قرار داده است.

پشت پرده چهره بزک کرده مدعیان حقوق زنان

آزار و اذیت جنسی در محل کار یک سوم زنان را تحت تأثیر قرار می‌دهد که بیشترین شیوع آن در سوئد، فنلاند، اسلواکی و لوکزامبورگ گزارش شده است؛ در این میان زنان در فنلاند با ۵۷.۱، سوئد با ۵۲.۵ و مجارستان با ۴۹.۱ درصد بالاترین درصد خشونت مبتنی بر جنسیت را تجربه کرده‌اند. در بخش خشونت خانگی علیه زنان، مجارستان و رومانی بالاترین سطح را به ترتیب با ۲۹ و ۲۶.۸ درصد ثبت کرده‌اند و از سوی دیگر، شیوع آزار و اذیت خارج از روابط صمیمانه در فنلاند، سوئد، دانمارک و هلند بیش از دیگر کشورهای اتحادیه اروپا بوده است. در واقع انتشار یافته‌های مطالعاتی از این دست درباره حقوق بشر، حقوق زنان و خشونت علیه زنان در غرب، رنگ و لعاب دروغین را از چهره بزک کرده کشورهای اروپایی زدوده و تلاش‌ کشورهای غربی در گرفتن ژست حمایت از حقوق زنان را با شکست مواجه کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.