بهگزارش روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، کیانوش سوزنچی در مراسم نکوداشت دانشآموختگان بینالمللی دانشگاههای سراسر کشور گفت: سال گذشته دانشگاههای زیر نظر وزارت علوم ۲۷ هزار دانشجوی خارجی داشت که این میزان در ۱۴۰۳ به ۳۵هزار دانشجو رسیده است.
دکتر سوزنچی افزود: سال گذشته دانشجویانی از ۹۰ ملیت جهان در ایران تحصیل کردهاند.
وی اظهار کرد: ایران مرجع دانشجویان کشورهای همسایه است و دانشجویان عراق، افغانستان، پاکستان، هندوستان، لبنان، سوریه، یمن، ترکیه، آذربایجان، اردن، بحرین، فلسطین، چین، ژاپن و اندونزی بیشترین دانشجویان را در ایران دارند و حتی دانشجویانی از اروپا در ایران مشغول به تحصیل هستند.
سوزنچی ادامه داد: تقریبا ۶۲ درصد دانشجویانی که در ایران تحصیل می کنند دانشجوی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند و موفق شدهایم به اهداف عالی خود در مرجعیت علمی نزدیک شویم.
مدیرکل امور دانشجویان بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: همه دانشجویان پیامآور زبان فارسی در کشورهای خودشان خواهند بود.
وی با اشاره به مرجعیت طب بوعلی سینا (کتاب قانون) در اروپا تا قرن ۱۶ میلادی و محاسبات این هیثم از کروی بیودن زمین و نیروی جاذبه در قرن ششم و مرجعیت ایران در برخی دیگر از رشتههای، دیگر اظهار کرد: غربی ها نسبت به علمی که از ما به آنجا رسیده، صادق نبودند .
وی خطاب با دانشآموختگان بینالمللی دانشگاههای کشور گفت: شما نسبت به علمی که از اینجا میبرید صادق باشید و سفیران ایران در کشورهای خود باشید.
مدیرکل امور دانشجویان بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به حدیث سلسلهالذهب که خداوند در حدیث قدسی فرمود هرکس به من ایمان آورد از عذاب ایمن است، گفت: اگر بنگرید در سردر بسیاری از خانههای قدیمی شهر این حدیث کاشیکاری شده است و این یعنی خانه من مسلمان و شیعه علی (ع) به دلیل اعتقاد به خداوند خانه امن است و هرکس وارد شود بهواسطه این شرافت در امان خواهد بود.
وی با اشاره به برخی ناامنیها در منطقه، گفت: امروز در جمهوری اسلامی امنیت برقرار است و ما با بهرهمندی از رهبری فرزانه از تشتت مبرا هستیم.
دانشجویان بینالمللی در آغازین روز مراسم نکوداشت دانشآموختگان، پس از ادای احترام به قبور شهدای حرم شاهچراغ و زیارت دستهجمعی حرم مطهر احمدبن موسی (ع) در مراسم رسمی این آیین گرد هم آمدند و سوگندنامه دانشآموختگان را قرائت کردند.
نظر شما