براساس اعلام حوزه سخنگوی قوه قضاییه، در پی شبهه مطرح شده در فضای مجازی در خصوص موضوع مرتبط با جامعه نابینایان به اطلاع میرساند که اظهار نظر سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری شانزدهم در پاسخ به پرسشی در زمینه پیگیری حقوق چند بیمار نابینا شده در یکی از بیمارستانهای تهران و پیرامون اهمیت قوه بینایی و لزوم پیگیری حقوق بیماران ناشی از برخی قصور پزشکی و درمانی صورت گرفته است.
لازم به ذکر است که اهمیت پیگیری مجدانه حقوق بیماران و لزوم احترام به جماعت نابینایان و کم بینایان کشور و رسیدگی به شکایات آحاد جامعه نسبت به ادعای قصور یا تقصیر در این خصوص، از جمله وظایف ذاتی دستگاه قضایی و قابل طرح در محاکم کشور است.
همچنین قابل ذکر است از آن رو که قوه بینایی جزو مهمترین قوای هر انسان است، هرگونه قصور در برابر آن و تلف کردن غیر عمدی یا عمدی دو چشم، در قوانین کیفری ما مجازاتی سنگین، هم تراز مجازات سلب حیات و پرداخت دیه کامل انسان اگر منجر به قصاص عضو محکوم نگردد را در بر خواهد داشت. بنابر این بیان اهمیت پیگیری حقوق بیماران مبتلا شده به عارضه نابینایی، هیچ گاه به معنای توهین به جامعه نابینایان تلقی نمیشود.
بدیهی است جامعه فعال و پر تلاش معلولان و نابینایان کشور همواره از جایگاه قابل احترام و واجب التعظیم در جامعه برخوردار هستند و همگان باید برای کاهش آلام این جامعه کوشش کنند. اما در عین حال اهمیت مقابله با قصور ناشی از اتلاف این قوه که در برخی تعابیر به عنوان قوه سلطنت کننده بر بدن نیز از آن نام برده شده، بر همگان پوشیده نیست.
نظر شما