تحولات منطقه

به همت انتشارت به نشر، مراسم رونمایی از کتاب «عکاس‌باشی» با حضور جمعی از علاقه‌مندان، در رواق کتاب حرم مطهر رضوی، برگزار شد.

سراسر کتاب «عکاس‌باشی» لطف امام رضا(ع) و پیوند هنر با حرم مطهر است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
نویسنده کتاب «عکاس باشی» در این نشست گفت: این اثر شامل خاطرات حسن توکلی، عکاس آستان قدس رضوی است که در سه بخش اوسنه‌ نوجوانی، اوسنه جوانی و اوسنه دل اندروایی، نگارش یافته است؛ که اوسنه‌ دل اندروایی روایتگر بخش میانسالی آقای حسن توکلی و ارتباط روحی و معنوی ایشان با امام رضا(ع) و عکاسی در حرم مطهر رضوی است. 

وی ادامه داد: برای بیان کامل‌تر بخش‌های زندگی استاد حسن توکلی،این اثر را در ۱۴۴  صفحه  و ۲۹ فصل نوشتم که فصل پایانی نیز شامل 8 بخش به‌عنوان پنجره است که در این هشت پنجره، خاطرات زندگی آقای توکلی در ارتباط با حرم رضوی، بیان می‌شود.
ماهر با اشاره به کاربرد تکنیک پرتره ‌نویسی در این کتاب افزود: گرچه در این اثر ما با واقعیت، روایت زندگی و  خاطرات شخصی که هنوز در قید حیات است سروکار داریم؛ ولی برای اینکه کار، تم داستانی بگیرد و برای مخاطب جذاب باشد، از تکنیک پرتره استفاده کردم.
وی با اشاره به اینکه این تکنیک دارای سه عنصر مهم خلق قهرمان، مکان و جغرافیا است افزود: در این داستان، قهرمان، آقای حسن توکلی است؛ مکان هم شهر مقدس مشهد و رفت‌وآمد آقای عکاس به حرم مطهر رضوی است و جغرافیا  نیز به برخوردهایی که فرد با اطرافش دارد برمی‌گردد.
ماهر تصریح کرد: پرتره نویسی در خلق این اثر، کمک کرد داستان سیر جذاب و خواندنی داشته و برای تمام عموم  مردم از کوچک تا بزرگسال قابل‌فهم و خواندن باشد و داستان فقط  روایت خاطره نباشد.
 وی  ادامه داد: عنوان اثر و طرح جلد توسط آقای عباسی انجام شده و این اثر هدیه‌ای از من به آقای توکلی است که عمری  را خالصانه در جوار امام رضا(ع)، کار کردند.
ماهر با اشاره به اینکه تمامی داستان بر پایه بیان واقعیت است و در جاهایی به اقتضای روایت داستان، از تخیل استفاده شده است، افزود: سراسر کتاب لطف امام رضا(ع) است و پیوندی است که آقای توکلی با امام رضا(ع) برقرار کرده است و خاطرات ناب با امام رضا(ع) بودن را روایت می‌کند که خاطره شفای آقای توکلی، از زیباترین بخش‌های کتاب است‌.
این نویسنده ادامه داد: حرم مطهر رضوی، صحن‌ها، رواق‌ها و هنرمندانی که در هر گوشه از حرم،بی‌نام‌ونشان خدمتی کرده‌اند، می‌توانند سوژه خلق داستان‌های زیبا باشند.
گفتنی است ، کتاب "عکاس‌باشی" به تازگی از سوی انتشارات  به نشر در ۱۴۴ صفحه و قطع رقعی منتشر شده و باقیمت ۱۰۰ هزار تومان در فروشگاه‌های کتاب این انتشارات در مشهد و سراسر نقاط کشور در دسترس عموم قرار دارد.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha