به گزارش قدس خراسان، قاسمعلی نیکپسند در این خصوص اظهار کرد: بر اثر این یخبندان و وضعیت خاص جوی ۳۰ تا ۴۰ درصد از محصول چغندر قند منطقه دچار یخزدگی و افت شدید عیار شد.
وی افزود: چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از کشتزارهای شهرستان جوین امسال زیر کشت چغندر قند رفته بود که هنوز محصول ۹۵۰ هکتار از این سطح از زمین برداشت نشده است.
مدیر جهاد کشاورزی جوین با اشاره به محدودیت کارخانه قند جوین در زمینه دریافت محصول چغندر قند، خاطرنشان کرد: کارخانه با توجه به محدودیت فضای نگهداری و تبدیل، روزانه چهار هزار و ۲۰۰ تن چغندر از کشاورزان تحویل میگیرد و بر این اساس کشاورزان باید متوجه باشند که اگر به میزان زیادی چغندر برداشت کنند، احتمال اینکه محصول روی دستشان مانده و دچار سرمازدگی و خسارت شود، بسیار است.
نیکپسند توصیه کرد: کشاورزان باید با کارخانه قند هماهنگ بوده و به گونه ای برنامه ریزی کنند که همان طور که کارخانه ظرفیت تحویل و تبدیل دارد، آنان نیز به تدریج محصول خود را برداشت و تحویل کارخانه بدهند.
وی تاکید کرد: محصول چغندر تا زمانی که در خاک باشد، با وجود سرمای زیاد، دچار سرازدگی نمی شود، پس کشاورزان باید از شتاب در برداشت محصول پرهیز کنند.
با توجه به برداشت ۵۵ تن محصول چغندر قندر از هر هکتار، پیش بینی می شود امسال حدود ۲۵۰ هزار تن محصول از کشتزارهای شهرستان جوین برداشت شود.
نظر شما