تحولات منطقه

«مصطفی محمد صادق» مسافری است که از آن طرف مرزهای غربی راهی ایران شده است. او خادم‌ امیرالمؤمنین(ع) است و بوی نجف را با خود به مشهدالرضا(ع) آورده است.

این توفیق را از سوی خداوند سبحان دارم
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

دوباره در شهر ما پا گذاشته تا میهمان قطعه‌ای از بهشت باشد، به یاد روزهایی که اینجا تحصیل می‌کرده است. چه آن دوران دانشجویی و چه این فرصت‌های زیارتی را از بخت بلندش می‌داند که با ائمه(ع) و اماکن متبرکه این خاندان گره خورده است.

«مصطفی محمد صادق» مسافری است که از آن طرف مرزهای غربی راهی ایران شده است. او خادم‌ امیرالمؤمنین(ع) است و بوی نجف را با خود به مشهدالرضا(ع) آورده است. دقایقی با او همکلام شدیم تا حال و هوای بودن در مشهد و زیارت حرم مطهر امام رئوف(ع) را از زبان او بشنویم.

برکت خدمت را در زندگی دارم

در جوانی سعادتی نصیبش شده تا خادم بارگاه ملکوتی امیرالمؤمنین(ع) باشد. هر صبح پا به صحن و سرای شاه نجف می‌گذارد، روز خود را با خدمت در حرم امام علی(ع) آغاز می‌کند و برکت حاصل از آن را به خانه می‌برد. فرصتی که خودش هم معترف است نصیب هرکسی نمی‌شود و قدردان آن است. مصطفی محمد صادق می‌گوید: «۱۲ سال است که در آستان مقدس علوی مشغول به کار هستم. قطعاً این توفیقی از سوی خداوند سبحان بود که نصیب هرکسی نمی‌شود و من این سعادت را داشتم و بابت آن شاکر هستم». او در بخش‌های مختلف حرم مطهر امام علی(ع) تجربه کار دارد و پس از گذشت این مدت، حالا معاون بخش انبار آستان مقدس علوی است. ماجرای ورودش به این آستان هم به زمانی برمی‌گردد که توسعه‌های حرم مطهر امام علی(ع) شروع شده بود؛ «در واقع با افزایش تدریجی فعالیت‌های پروژه‌های آستان مقدس علوی در زمینه‌های مختلف مانند عمرانی، خدماتی و... این نیاز احساس شد که کارمندان و خدام بیشتری برای کمک به اداره امور، جذب این مؤسسه اسلامی شوند. در همین راستا برای من هم فرصتی پیش آمد تا درخواست استخدام خود را ارائه دهم. تقاضای من قبول شد و از آن زمان کارمند رسمی این آستان شدم».

این توفیق را از سوی خداوند سبحان دارم

فرصت همسایگی با امام رئوف(ع)

محمد صادق فرصت دیگری هم در زندگی داشته تا چند صباحی را به بهانه ادامه تحصیل، همجوار یکی دیگر از ائمه اطهار(ع) باشد. چند سال پیش، از عراق راهی ایران شده و همسایه امام رضا(ع) و حرمش بوده است. دانش‌آموخته مهندسی فناوری اطلاعات است و در دانشگاهی هم درس خوانده که به نام مبارک ایشان مزین شده است؛ «چند سال پیش فرصتی پیش آمد تا برای ادامه تحصیل در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) به مشهد بیایم و مدتی را در این شهر زندگی کنم که برایم تجربه جالب و شیرینی بود».

مانند بسیاری دیگر از دانشجویان غیرایرانی در فضای این شهر زندگی کرده، با مردم و اهالی در ارتباط بوده و از نزدیک حال و هوای این شهر را لمس کرده است. وقتی از او درباره شهر و مردمش می‌پرسیم، این‌طور پاسخ می‌دهد: «در واقع من اصلاً نمی‌خواهم تعارف کنم و هرچه در دلم هست را در مورد شهر مشهد می‌گویم. مشهد مقدس شهر دوم من است و از ته دل معتقدم این شهر نه تنها با همه شهرهای ایران بلکه با همه شهرهای دنیا فرق می‌کند». دلیل بی‌مانند بودن مشهد از نظر او این است: «من واقعاً اینجا در جوار امام رضا(ع) آرامش روحی بی‌نظیری پیدا کردم. حقیقتاً مشهد از لحاظ امکانات، خدمات رفاهی، خدمات گردشگری و مدیریت شهری فوق‌العاده و بی‌نظیر است».

توسعه‌ای مستمر با همت عاشقان حضرت امیر(ع)

این خادم بارگاه امیرالمؤمنین حال و هوای زیارت حضرت ثامن‌الحجج(ع) را این‌گونه توصیف می‌کند: «به سبب وجود امام رضا(ع) دل‌ها همیشه مشتاق زیارت اینجاست و آرامش خاصی پیدا می‌کند. بودن حضرت انیس‌النفوس(ع) در این شهر سبب شده مشهد در دل همه مؤمنان و مسلمانان جایگاه خاصی پیدا کند و خیلی متفاوت از بقیه اماکن باشد. زیارت این حرم مطهر و بودن در این فضای معنوی برای هر انسانی لذت‌بخش است».

این خادم صحن و سرای امیرالمؤمنین(ع) تاکنون ۶ بار توفیق زیارت حرم و بارگاه رضوی را داشته و این‌بار هفتمین زیارتش را تجربه می‌کند. مانند هر زائر دیگری که سعادت زیارت هر دو آستان علوی و رضوی را داشته، در تمام لحظات حضورش در اینجا شباهت‌ها و تفاوت‌های این دو حرم مطهر از ذهنش می‌گذرد. او می‌گوید: «می‌شود این طور گفت که به سبب وجود مبارک ائمه اطهار(ع) هر دو مکان یکی است. حتماً شباهت‌های زیادی میان این دو آستان مقدس از نظر فضای معنوی و روحی وجود دارد اما تفاوت‌هایی هم هست. ما کار و فعالیت جدی در آستان علوی را تنها ۲۰ سال است آغاز کرده‌ایم که در این زمینه در مقایسه با تاریخچه آستان مقدس رضوی خیلی تفاوت دارد. طبیعتاً امکانات و خدماتی که توسط آستان قدس رضوی در اینجا ارائه می‌شود خیلی بیشتر است. البته آنجا هم کارهای خوبی در جریان است. ساخت‌وسازهای زیادی صورت گرفته، برنامه‌های زیادی داریم و تلاش می‌کنیم از نظر سطح خدمات و اماکن زیارتی به مشهد برسیم».

معاون بخش انبار آستان مقدس علوی در انتهای این گفت‌وگو به حمایت‌ها و کمک‌های شیعیان و غیرشیعیان دنیا در ساخت و گسترش حرم امیرالمؤمنین(ع) اشاره می‌کند و می‌گوید: «نه تنها شیعیان داخل و خارج از عراق، بلکه همه مؤمنان در این امر مشارکت می‌کنند. این کمک‌ها و حمایت‌ها توقف ندارد و به صورت دائمی و مستمر ادامه دارد».

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha