تحولات منطقه

۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷
کد خبر: ۱۰۴۲۲۷۸

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: عفونت‌های بیمارستانی و مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک تبدیل به یک معضل جهانی شده و باید همه دست در دست هم دهیم تا از این وضعیت خارج شویم.

عفونت‌های بیمارستانی یک معضل جهانی است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

رضا رئیس کرمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم افتتاح اولین کنگره جامع پیشگیری از عفونت‌های بیمارستان، ارتقای کیفیت بهداشتی، تجهیزات پزشکی و استریلیزاسیون که در مرکز همایش‌های بین‌الملل هتل المپیک درحال برگزاری است گفت: در دانشگاه علوم‌پزشکی تهران در چند سال اخیر به کمک استادان اقداماتی انجام شده تا موضوع عفونت‌های بیمارستانی بهبود پیدا کند. پروتکل‌هایی در بیمارستان‌ها صورت گرفته است. بحث آموزش یک اصل اساسی برای جلوگیری از ابتلا به عفونت‌های بیمارستانی است. در کنار آموزش نیز نظارت بر فرآیندها، استفاده آنتی‌بیوتیک‌ها صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در زمان بحران‌ها این اقدامات نیاز به تشدید دارند. در زمان کرونا کمیته های چندبخشی تشکیل شد که همکاری خوبی با وزارت بهداشت داشتند، ظرفیت‌های بستری را توسعه دادند، زنجیره تأمین حفاظتی بود و مشاوره‌های علمی در اختیار سیاست گذاران قرار گرفت. برای مدیریت عفونت‌های بیمارستانی باید ابتدا عفونت‌ها را باید شناسایی کنیم، زیر ساخت‌های دیجیتال را افزایش دهیم، این موضوع چون جهانی است می‌توانیم از تجربیات آن ها بهره بگیریم تا بتوانیم اقدامات مؤثری را از آن ها دریافت کنیم. این موضوع یک مجموعه نمی‌تواند کمکی کند و باید همه دست در دست هم دهیم تا بتوانیم مرگ‌ومیر و هزینه‌ها را در امور عفونت‌های بیمارستانی کاهش دهیم.

۷۵ درصد بار سلامت باید روی دوش پزشکان عمومی باشد

در ادامه مراسم علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: به وضعیتی رسیده‌ایم در مورد عفونت‌های بیمارستانی که اگر دنیا دست به دست هم ندهد نمی‌توان این معضل را حل کرد. اثربخشی یعنی یک آنتی‌بیوتیک به فرد بیمار بدهیم تا عفونت آن از بین برود. برای کیفیت درمان در کشور باید اثر بخشی و مدیریت درمانی را باهم داشته باشیم. ما باید به سمت درمان با کیفیت برویم.

وی افزود: ما متأسفانه در مورد بیماری‌های مزمن دچار کم مصرفی دارو هستیم و در این زمینه ضعیف عمل می‌کنیم اما در مورد آنتی‌بیوتیک و مسکن جزو کشورهای اول هستیم که آنتی‌بیوتیک را خیلی بی رویه مصرف می‌کنیم و دچار پر مصرفی شده‌ایم‌.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اذعان کرد: بحث مقاومت آنتی‌بیوتیک جهانی است و در کشورها وجود دارد. سازمان جهانی بهداشت نگران است که ما در آینده مردمانی را داریم که بدنشان در برابر آنتی‌بیوتیک مقاوم شده و دیگر آنتی‌بیوتیکی وجود ندارد که بخواهد او را درمان کند. در بحث آنتی‌بیوتیک ارگان‌هایی چون دامپزشکی، وزارت بهداشت و جهاد وکشاورزی وجود دارد که باید این مسئله را پیگیری کند. متأسفانه آب‌های مصرفی زیرزمینی ما نیز آنتی‌بیوتیک دارد و از طریق دام‌ها به انسان دارد منتقل می‌شود.

رئیسی مطرح کرد: مقاومت میکروبی فقط به وزارت بهداشت مربوط نیست و ارگان‌های زیادی چون جهاد کشاورزی، دامپزشکی نیز در این مورد باید کمک کنند. برای کاهش این مقاومت میکروبی باید دستگاه‌های بیمارستان ارتقا پیدا کرده و در بخش خصوصی و دولتی باید یکپارچگی ایجاد شود.

وی اظهار داشت: برای کاهش مقاومت میکروبی ابتدا باید آموزش را به طور کامل در جامعه رواج داد، آموزش برای عموم جامعه بسیار مهم است و هر کاری در حوزه سلامت انجام شود باید سواد سلامت بالاتر رود، بومی‌سازی درمان آنتی‌بیوتیک با مشارکت اعضای هیئت علمی سراسر کشور، همچنین ۷۵ درصد بار سلامت باید روی دوش پزشکان عمومی باشد اما بیشتر مردم روی به پزشکان تخصص و فوق تخصص میاورند که این روش غلطی است. بهترین درمانگری HIV در کشور پزشکان عمومی هستند، در تمامی حوزه‌ها پزشک عمومی می‌تواند درمان کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه گفت: ما باید از سازمان‌های بین‌المللی یاد بگیریم. علم دنیا را باید در روز داشته باشیم و علم را هم به روز رسانی کنیم. در حوزه بهداشت اگر بیماری نادری بود باید به دیگران اطلاع داده شود.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha