ستار هاشمی امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین در خصوص همکاریهای ایران و روسیه در حوزه هوا فضا و ارتباطات ماهوارهای ذیل سند همکاریهایر راهبردی و بلند مدت دو کشور که قرار است در سفر رئیس جمهور به مسکو به امضای نهایی برسد گفت: یکی از موضوعاتی که جدی دنبال میکنیم توسعه صنعت فضایی است. معاونین ما سلسله مذاکراتی را هم در روسیه و هم در ایران داشتند و این موضوع دنبال می شود. اطلاعات لازم را هم در آستانه سفر رئیس جمهور به روسیه در این حوزه در اختیار ایشان قرار داده ایم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: بحث تولید ماهواره و انتقال دانش در این همکاریها مد نظر است و دیده شده به ویژه که ما تجربه قبلی هم(با روسیه) داریم و آنرا توسعه میدهیم و به طورخاص موضوع توسعه صنعت تولید ماهواره به ویژه ماهواره های سنجشی ذیل سند همکاری راهبردی با روسیه را دنبال میکنیم.
وی همچنین گفت: ما علاوه بر این در هفته های اخیر با سفرای برخی کشورهای منطقه و کره جنوبی هم در دفتر من جلسات مفصلی داشتیم و موضوعات متعددی را پیگیری کردیم. مثلا با سفیر کره در موضوع دولت الکترونیک که این کشور تجربه خوبی در این زمینه دارند و کمک مشورتی کارشناسان کره درتوسعه فیبر نوری مذاکره کردیم .
هاشمی گفت: همایشی را با محوریت ایران در دبی خواهیم داشت و تلاش داریم ایران را به عنوان کریدور ر ارتباطی در منطقه مطرح کنیم.
رضایت مردم از اینترنت بیشتر شده
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار قدس آنلاین در زمینه کیفیت اینترنت و اختلالات سرویس دهی این شبکه در روزهای اخیر که موجب گلایه کاربران شده، با بیان اینکه ما از همان ابتدای شروع کار کیفیت اینترنت را در دستور کار قرار دادیم و شکایت هایی را که از طریق سامانه های مختلف از جمله ۱۹۵ دریافت میکردیم نسبت به ابتدار کار دولت چهاردهم کاهش پیدا کرده، اظهار داشت: این بدان معنا نیست که به وضعیت مطلوب رسیدهایم اما نارضایتی کاهش پیدا کرده و همچنان همکاران ما تلاش می کنند در زیست بوم ارتباطات کشور کیفیت خدمات را ارتقا بدهند و بازخوردهایی که از مردم داریم هم اینرا بصورت نسبی نشان میدهد.
ستار هاشمی تصریح کرد: ما در بهبود کیفیت ارتباطات کشور چند محور را بصورت ویژه در دستور کار داریم. نکته اول اینست که ما در توسعه نسل پنجم اینترنت و برگزاری مزایده آن به مرحله پایانی رسیدیم و امیدواریم مراحل پایانی کار انجام و این مزایده بزودی و تا پایان سال برگزار شود که این میتواند در کلان شهرها کیفیت بهتری را فراهم کند.
وی افزود: همچنین در راستای بحث اقتصاد دیجیتال خبر خوبی داریم اینکه ما نشانه هایی از بهبود اقتصاد دیجیتال میبینیم. از جمله در حوزه پست که یکی ازمحورهای تجارت الکترونیک و اقتصاد دیجیتال است در مقایسه با زمان مشابه سال قبل ما رشد ۳۱ درصدی مرسولات پستی را داریم. ضمن اینکه ترافیک مصرفی مردم هم معیار دیگری است که نسبت به سال قبل رشد ۱۷ درصدی داشته که نشان دهنده یک اتفاق مثبت در حوزه اقتصاد دیجیتال است.
پیگیر رفع اختلال شبکه GPS هستیم
وزیر ارتباطات در خصوص تداوم اختلال در شبکه جیپیاس در تهران و تاثیر منفی آن بر کسب و کارهای دیجیتال و اینترنتی هم گفت: ما پیگیری این موضوع و رفع اختلال مذکور را بر خود تکلیف میدانیم و مسئول هستیم. بخشی از این اختلال توسط نهادهایی ایجاد می شود که با آنها گفتگوهای سانده ای را داریم و پیگیری میکنیم تا این اختلال برطرف شود.
معرفی فیلتر شکن فروشها کار ما نیست
هاشمی پاسخ به این پرسش که چرا فیلترشکن فروشها را معرفی نمیکنید، گفت: مأموریت وزارت ارتباطات این نیست که ببیند فیلترشکن فروشها از چه مبادی این کار را انجام میدهند، برآورد اعلام شده مبتنی بر گزارشهای میدانی است. به استناد گزارشهای تحلیلی آمار دادیم و نهادهای ذیربط باید ورود کنند.
استار لینک باید حقوق سرزمینی را به رسمیت بشناسد
وی در رابطه با کاربران استار لینک در ایران بیان کرد: تعداد کاربران ایرانی گمانه زنی است، حتماً از ظرفیت فناوریهای نو استفاده خواهیم کرد، باید حقوق سرزمینی ما به رسمیت شناخته شود. از ظرفیت ماهواره و ارتباطات مخابراتی استفاده خواهیم کرد برای مناطق صعبالعبور که امکان سرویسهای زمینه را نداریم.
پلتفرم های داخلی در اواولویت هستند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص امکان رفع فیلتزر دیگر پلت فرمهای مسدود شده هم با بیان اینکه مبنای پیگیری مسائل در حوزه فضای مجازی کار کارشناسی است، تا به بیان مشترک برسیم. شاهد اولین اتفاقات در این خصوص بودیم و تلاش ما این است آن چیزی که فکر میکنیم درست است و قابل دفاع است را انجام دهیم. عنوان کرد: مسیری که برای بازگشایی طی کردیم قابل پیش بینی بود، مردم کماکان از خدمات پلتفرمهای داخلی استفاده میکنند و نگاه ما این است خدمات پرتکرار مورد نیاز مردم در پلتفرمهای داخلی ارائه دهیم.
نظر شما