تحولات منطقه

سیدجواد حسینی گفت: هرچند مددجویان برای اشتغال توان کافی دارند اما در اغلب موارد نمی‌توانند اشتغال پایدار ایجاد کنند به این معنی که تقریبا در خوشبینانه ترین حالت ۳۰ تا ۴۰ درصد وام هایی که به مددجویان داده می‌شود منجر به اشتغال پایدار خواهد شد.

چرا برخی شغل‌های مددجویان بهزیستی شکست می‌خورد؟
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

وی خاطرنشان کرد: سالانه ۱۶ هزار میلیارد تومان برای اشتغال به سازمان بهزیستی داده می شود، در سال ۱۴۰۳ قرار بود ۶۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد کند که خوشبختانه تاکنون بالای ۹۰ درصد آن محقق شده است اما ۳۰ تا ۴۰ درصد این اشتغال ها پایدار نیست.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: پایدار نبودن ۳۰ تا ۴۰ درصد شغل‌ها به این معنی است که فرد شغلی را می گیرد اما چون آگاهی‌های اولیه درباره ابعاد این شغل از جمله بازار شغلی و مهارت های اولیه را ندارد گاهی به شکست شغلی منجر می شود و این شکست نه تنها کمکی به او نمی کند بلکه او را در یک دام مشکل حادتری قرار می دهد که جمع و جور کردن آن مشکل نیاز به چندین مددکار دارد.

حسینی تاکید کرد: بنابراین برای حل این مشکل اقداماتی باید انجام دهیم، در حوزه فرزندان بی سرپرست و بدسرپرست باید ۲ اقدام انجام دهیم؛ نخست آنکه با توجه به اینکه کودکان و نوجوانان بهزیستی تا ۱۸ سالگی تحت پوشش این سازمان هستند حتما باید آن ها را به مهارت شغلی برسانیم. این مهارت شغلی را در ۲ مرحله آموزش می دهیم که مرحله نخست آن برای فرزندان از ۱۳ و ۱۴ سالگی تا ۱۶ سالگی است.

وی اضافه کرد: در این بازه زمانی طرحی با عنوان آموزش مهارت های پایه شغلی آغاز شده است به آن معنا که می خواهد به اشتغال برسد مهارت های پایه ای که می تواند منجر به اشتغال پایدار شود را فرا می‌گیرد، این طرح را برای همه کودکان و نوجوانان تحت پوشش خود آغاز کردیم.

طرح استعدادیابی و ایجاد یک مهارت برای فرزندان بعد از ۱۸ سالگی

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: اقدام دوم برای فرزندان بهزیستی در فاز دوم تحت عنوان طرح استعدادیابی و ایجاد یک مهارت در مددجویان هم آغاز شده است و منتظر نماندیم که مرحله نخست یعنی طرح آموزش مهارت های پایه شغلی به فرزندان بهزیستی تمام شود و بعد این مرحله را شروع کنیم.

حسینی افزود: در مرحله دوم مهارت های اشتغال با این رویکرد است که هر فرزند بهزیستی بعد از ۱۸ سالگی که از مراکز بیرون می‌رود، یک مهارت شغلی مبتنی بر توان و علاقه خود و همچنین مبتنی بر نیاز آن محلی که می خواهد برود، یاد بگیرد. این طرح با عنوان طرح استعدادیابی و ایجاد یک مهارت در مددجویان اکنون آغاز شده است و زنان سرپرست خانوار نیز شامل آن می شوند.

وی یادآور شد: بعد از رهسپاری فرزندان بعد از ۱۸ سالگی ما با رویکرد فرصت آفرینی باید سه اقدام برای آن ها انجام دهیم که شامل ازدواج، مسکن و اشتغال است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: امسال برای ایجاد ۶۰ هزار فرصت شغلی در سال تعهد داریم اما ۳۰ تا ۴۰ درصد آن ممکن است ناپایدار باشد، بنابراین طرح‌های فوق را انجام می دهیم که این مشاغل به پایداری منجر شود.

حسینی تاکید کرد: در عین حال برای اینکه این مشاغل پایدار شوند، از بهمن پایگاه های تسهیل گیری را در ۵۰۰ نقطه کشور شروع کرده‌ایم، از ۵۰۰ تسهیلگر آزمون گرفتیم و تحت آموزش قرار گرفتند، کار این تسهیلگران این است که شغل پایدار و بازار شغلی که بتواند به درآمد منجر شود و شکست نخورد را به مددجویان آموزش دهند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: صندوق حمایت از فرصت های شغلی را ایجاد کردیم که باز هم در بهمن رونمایی خواهد شد، راه اندازی این صندوق، یک کار بسیار بزرگ است، هزار میلیارد تومان برای همین امسال اعتبار دارد، مهمتر از اعتبار این است که این صندوق خودش اعتبار می افزاید، بالندگی اعتباری ایجاد می‌کند.

حسینی درباره طرح مناطق پاک یا مناطق عاری از بیکاری مددجویان نیز افزود: این طرح را شروع کردیم و اکنون در ۲۲ نقطه کشور هدفگذاری شده است.

وی ادامه داد: کارهای اولیه طرح مناطق پاک یا مناطق عاری از بیکاری مددجویان در حال انجام است و ما قصد داریم این طرح را به همه مناطق کشور تسری دهیم به این معنی که در هر استان و شهری در یکی از مناطقی که بیشترین مددجوی بیکار را دارد هدفگذاری کنیم و این تسهیلات را در قالب تعاونی یا شرکت سهامی با سهامداری خود مددجویان اعطا کنیم.

رئیس بهزیستی کشور گفت: این تسهیلات با استفاده از تسهیلگرانی که از عهده این کار برمی آیند، اعطا می‌شود تا مددجویان هم اشتغال پایدار پیدا کنند و هم از مجموعه ای که آن طرح در ارزش افزوده ایجاد می کند، بهره و سهم ببرند چون آن ها سهامدار هستند.

حسینی افزود: به طور مثال اکنون در دهه فجر یکی از این طرح‌ها که طرح پنل خورشیدی است و هزار فرصت شغلی در استان یزد ایجاد کرده، افتتاح خواهد شد. این طرح بی بدیل، مزرعه پنل‌های خورشیدی است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha