تحولات منطقه

یک کارشناس انرژی گفت: ارتباط مستقیم گازی بین ایران و روسیه، مهم‌ترین پازل در مسیر تحقق هاب گازی شدن ایران است. ایران با اتصال مستقیم گازی به روسیه و هند، نقطه ثقل مرکزی انتقال گاز منطقه خواهد شد

ایران با اتصال مستقیم گازی به روسیه و هند، نقطه ثقل مرکزی انتقال گاز منطقه خواهد شد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

رامین رستمیان کارشناس انرژی در رابطه با اهمیت قرارداد گازی بین ایران و روسیه به میزان ۵۵ میلیارد مترمکعب در سال گفت: قرارداد گازی اخیر ایران و روسیه با حجم تجارت ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز یکی از بزرگترین قراردادهای گازی تاریخ است. این توافق پیامدهای قابل توجهی برای چشم انداز انرژی منطقه دارد و پتانسیل تبدیل ایران به هاب گازی منطقه را دارد.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین راهکارها در زمینه تحقق این حجم از تجارت گاز مبتنی بر ارتباط مستقیم بین ایران و هند و همچنین ایران با روسیه از طریق دریا است. در این قرارداد پیرامون ارتباط مستقیم روسیه به سمت ایران از طریق احداث یک خط لوله جدید در زیر دریای خزر نیز بحث شده است که این ارتباط مستقیم گازی بین روسیه و ایران پازل اصلی رفع وابستگی تجارت گازی بین دو کشور و فائق آمدن بر محدودیت زیرساختی کشورهای شمالی حدفاصل بین ایران و روسیه است.

وی ادامه داد: ارتباط مستقیم گازی بین ایران و روسیه، مهم‌ترین پازل در مسیر تحقق هاب گازی شدن ایران است. پس از این ارتباط به موازات ایران خطوط لوله صلح و همچنین خط لوله کف اقیانوس هند را به عنوان دو مسیر اصلی انتقال گاز روسیه به هند در اختیار خواهد داشت که ارتباط مستقیم و غیرمستقیم بین ایران و هند نیز ایجاد خواهد شد و به این ترتیب ایران پل انتقال گاز منطقه خواهد شد و انتقال گاز روسیه به هند تنها بخشی از نقش ویژه و راهبردی ایران در تجارت گاز منطقه خواهد شد.

این کارشناس انرژی با اشاره به مهم‌ترین رویکرد ارتباطی بین ایران و روسیه در زمینه تکمیل شدن نقش ایران در تبدیل شدن هاب گازی گفت: ارتباط مستقیم گازی بین ایران و روسیه یکی از اجزای مهم این توافقنامه است، زیرا دو کشور را قادر می‌سازد تا بدون اتکا به کشورهای ثالث گاز تجارت کنند. این ارتباط از طریق احداث خط لوله جدید در زیر دریای خزر که روسیه پذیرفته است هزینه آن را پرداخت کند، برقرار خواهد شد. این خط لوله تاثیر قابل توجهی بر چشم انداز انرژی منطقه خواهد داشت، زیرا وسیله ای مطمئن و کارآمد برای انتقال گاز بین دو کشور فراهم می کند.

وی افزود: ارتباط مستقیم ایران و روسیه همچنین راه را برای تبدیل ایران به هاب گازی منطقه ای هموار خواهد کرد. ایران با موقعیت استراتژیک و ذخایر گاز فراوان، موقعیت خوبی برای ایفای نقش کلیدی در تجارت انرژی منطقه ای دارد. ارتباط مستقیم با روسیه، ایران را قادر می‌سازد تا گاز خود را از روسیه وارد کرده و مجدداً به سایر کشورهای منطقه صادر کند و از این طریق درآمد قابل توجهی ایجاد کند و جایگاه خود را به عنوان بازیگر اصلی در تجارت انرژی منطقه مستحکم کند.

رستمیان در ادامه با اشاره به نیاز مبرم هند به گاز روسیه در جهت توسعه صنعتی خود گفت: هند یک بازیگر کلیدی در تجارت منطقه ای انرژی است و توافق گاز ایران و روسیه پیامدهای مهمی برای این کشور دارد. با اتصال مستقیم گاز ایران و روسیه، انتقال گاز روسیه به هند از طریق ایران تسهیل می شود. این امر هند را با ابزاری مطمئن و کارآمد برای دسترسی به گاز روسیه فراهم می کند که به تامین نیازهای رو به رشد انرژی این کشور کمک می کند.

وی گفت: توافق گاز ایران و روسیه چه از نظر اقتصادی و چه از نظر استراتژیک مزایای قابل توجهی برای ایران دارد. این قرارداد منبع درآمد جدیدی را برای ایران فراهم می کند، زیرا این کشور را قادر می سازد گاز از روسیه وارد کرده و مجدداً آن را به سایر کشورهای منطقه صادر کند. این امر به رونق اقتصاد ایران که در سال های اخیر تحت تحریم های قابل توجهی قرار گرفته است، کمک خواهد کرد. این توافق همچنین به خنثی کردن تأثیر تحریم ها بر تجارت انرژی ایران کمک خواهد کرد. با بازطراحی تجارت انرژی، ایران می‌تواند به بازارهای جدید دست یابد و درآمدهای ارزی جدیدی ایجاد کند. این امر به کاهش وابستگی کشور به صادرات نفت کمک می کند و منبع درآمد متنوع تری را فراهم می کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha