تحولات منطقه

۱۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۵
کد خبر: ۱۰۴۵۹۰۸

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) شهادت فرمانده گردان‌های قسام، شاخه نظامی حماس را تأیید کرد.

حماس شهادت «محمد الضیف» را تأیید کرد
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

ابوعبیده سخنگوی گردان‌های القسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس گفت که محمد الضیف به شهادت رسیده است.

محمد الضیف فرمانده گردان‌های عزالدین القسام، شاخه نظامی جنبش حماس بود.

ابوعبیده همچنین از شهادت «مروان عیسی» جانشین محمد الضیف و چند نفر دیگر از فرماندهان القسام از جمله «غازی ابوطماعه»، «رائد ثابت» و «رافع سلامه» در حملات رژیم صهیونیستی خبر داد.

پس از شهادت فرماندهان، شجاعت مبارزان بیشتر شد
سخنگوی القسام گفت: پس از شهادت فرماندهان رزمندگان ما شجاعت بیشتری به خرج دادند و انگیزه آنها برای مبارزه بیشتر شد؛ گردان‌های القسام حتی برای یک لحظه هم در جریان نبرد دچار خلأ فرماندهی نشد.

وی با اشاره به اینکه این فرماندهان شهید در جریان نبرد طوفان الأقصی به شهادت رسیدند گفت: شهادت فرماندهان بزرگ ما عزم گردان‌ها و نیروهای مقاومت را تضعیف نکرد.

ابوعبیده گفت که «غازی ابوطماعه» فرمانده بخش تسلیحات و پشتیبانی، «رائد ثابت» فرمانده بخش نیروی انسانی و «رافع سلامه» فرمانده تیپ خان‌یونس بود که همگری در جریان عملیات طوفان الأقصی به شهادت رسیدند.

محمد ضیف ملقب به «فرزند مرگ» که بود؟

محمد دیاب ابراهیم المصری، معروف به محمد ضیف، فرمانده گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس بود. او به دلیل جا به جایی و نقل مکان‌های پی در پی برای در امان ماندن از حملات رژیم صهیونیستی، لقب «ضیف» را به خود اختصاص داد. ضیف در زبان عربی به معنای مهمان است. صهیونیست‌ها درباره او آورده‌اند: «در هیچ خانه‌ای بیش از یک بار نخوابیده و در هیچ مکانی به طور دائمی نمی‌ماند.»

محمد ضیف سال ۱۹۶۵ در یک اردوگاه پناهندگی در خان یونس، نوار غزه به دنیا آمد. وی در دانشگاه در رشته زیست شناسی مشغول به تحصیل شد و مدتی هم فعالیت‌های تئاتر انجام داد.

او در طی ۲۰ سال گذشته، در عملیات‌های بی‌شماری علیه اشغالگران صهیونیستی شرکت داشت. در پنجمین تلاش رژیم صهیونیستی برای به شهادت رساندن او، ستون فقرات او به شدت دچار آسیب شد که فلج شدن او را در پی داشت. از آن پس، ضیف رهبری بازوی نظامی حماس را به معاون خود، احمد جابری واگذار کرد که در سال ۲۰۱۲ به دست رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.

دست یافتن به ضیف به قدری برای اشغالگران صهیونیستی دشوار است که حتی درباره ظاهر و سلامت او در بلاتکلیفی به سر می‌برند. بر اساس برخی گزارش‌های رسانه‌ای ضیف سال‌ها پس از جراحاتی که در جریان سوءقصدهای گذشته متحمل شده از ویلچر استفاده می‌کند، در حالی که برخی دیگر گزارش می‌دهند که او می‌تواند بدون کمک راه برود.

از طراحی راکت‌های قسام تا حفر تونل‌های زیرزمینی در غزه

محمد ضیف از سال ۱۹۸۹ به حماس و از سال ۱۹۹۳ به مبارزان گردان‌های عزالدین قسام پیوست. محمد ضیف از افراد نزدیک به یحیی عیاش بود. او پس از به شهادت رسیدن صلاح شحاده در سال ۲۰۰۲ به فرماندهی این گردان منصوب شد.

رژیم صهیونیستی او را به عنوان یکی از طراحان عملیات‌های انتحاری فلسطینیان علیه صهیونیست‌ها از سال ۱۹۹۶ می‌دانست. الضیف همچنین یکی از ۳ طراح اصلی راکت‌های قسام است و از مه ۲۰۰۰ تا آوریل ۲۰۰۱ تحت بازداشت تشکیلات خودگردان فلسطین بود. حفر شبکه‌ای از تونل‌های زیرزمینی در غزه از دیگر کارهای محمد ضیف بود. او که رابطه خوب و نزدیکی با عماد مغنیه داشت، با توصیه او و سردار سلیمانی تونل‌های زیادی در غزه احداث کرد که احداث این تونل‌ها ۱۰ سال طول کشید. به گمانه زنی برخی او عملیات‌های نظامی حماس را از همان‌جا رهبری می‌کرد.

محمد ضیف؛ دشمن شماره ۱ رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی دست کم ۷ بار برای کشتن محمد ضیف تلاش کرده که ۴ بار آن در دهه ۲۰۰۰ میلادی بوده است. او پس از حمله هوایی به خانه یک عضو حماس در سال ۲۰۰۶ به شدت مجروح شد. به‌طوریکه یک چشم و یک پای خود را از دست داد.

در خلال حمله شبانگاهی جنگنده‌های نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به یک خانه مسکونی در نوار غزه در ۱۹ اوت ۲۰۱۴، ۳ تن از اعضای یک خانواده که یک زن و یک دختر از میان جانباختگان شناسایی شدند، کشته شدند. مقامات صهیونیستی ادعا می‌کنند که فرد سوم، محمد ضیف، پدر این خانواده بوده که یکی از فرماندهان نبرد ۲۰۱۴ رژیم صهیونیستی و غزه به‌شمار می‌رود. روز بعد، قتل محمد ضیف تکذیب شد و تنها، مرگ همسر و دختر شیرخواره وی تأیید شد.

ناکامی‌های رژیم صهیونیستی در ترور ضیف باعث شد که از طرف صهیونیست‌ها «فرزند مرگ» لقب بگیرد. خودداری ضیف در استفاده از فناوری ارتباطات مدرن، به او امکان فرار از حملات رژیم صهیونیستی را داده است. صهیونیست‌ها ضیف را دشمن شماره ۱ خود می‌دانند.

روزی که محمد الضیف برای اولین مقابل دوربین قرار گرفت

با اعلام شهادت محمد الضیف، رسانه‌های فلسطینی فیلمی قدیمی از شهید ضیف هنگام اعلام خبر اسارت یک نظامی صهیونیست و در خواست آزادی شیخ احمد یاسین در سال ۱۹۹۴ میلادی. این اولین بار بود که شهید ضیف مقابل دوربین قرار می‌گرفت.

لحظه اعلام عملیات بزرگ «طوفان الاقصی» علیه رژیم صهیونیستی

‌آوازه محمد ضیف زمانی در جهان پیچید که نخستین صوت از او در قالب تصویری، بعد از عملیات طوفان الاقصی منتشر شد. او در این فیلم، از عملیات طوفان الاقصی خبر داد و گفت: «خیزش به سمت فلسطین را نه فردا، بلکه همین الان آغاز کنید و نگذارید هیچ قید و بند و مرز و نظامی، شما را از افتخار مشارکت در آزادسازی مسجد الاقصی محروم کند».

فیلمی که صهیونیست‌ها از لحظه شهادت محمد الضیف منتشر کردند

در ۱ اوت ۲۰۲۴، ارتش رژیم صهیونیستی و شاباک (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی) اعلام کردند که در عملیات این نیروها با دو موشک آمریکایی «mk۸۴» در سه هفته قبل در خان یونس در نوار غزه، محمد ضیف، فرمانده اصلی شاخه نظامی حماس، به شهادت رسیده است.

به نوشته هاآرتص، آمان (سازمان اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی و شاباک) در آن روز شنبه، ۱۳ ژوئیه اطلاع قطعی گرفته بودند که محمد ضیف و رافع سلامه در یک ساختمان در حال مذاکره هستند.

جنگنده‌های رژیم صیونیستی محلی را که محمد ضیف از تونل‌ها بیرون آمده و در نزدیکی چادر آوارگان در منطقه المواسی در آن با رافع سلامه، فرمانده تیپ خان یونس حماس جلسه برگزار کرده بود، بمباران کردند.

رسانه‌های صهیونیستی نوشته بودند بیش از ۹ تُن مواد انفجاری برای آن بمباران به کار رفت و احتمال جان به در بردن ضیف بسیار ضعیف بود.

همچنین رژیم صهیونیستی تأکید کرد که از مدت‌ها قبل برای اجرای این حمله و ترور سران القسام برنامه‌ریزی کرده و این حمله بر اساس «داده‌های دقیق» سرویس جاسوسی شین بت و فرماندهی جنوب آن انجام شد.

شبکه العربیه به نقل از یک منبع امنیتی مسئول در حماس ادعا کرد که اعتراف پیک پیام رسان که پیام‌ها را از محمد شبانه، مسئول تیپ رفح گردان‌های القسام منتقل می‌کرد، باعث شد که مکان جلسه ضیف و «رافع السلامه» مسئول تیپ خان یونس، افشا و شناسایی شود.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha