تحولات منطقه

۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷
کد خبر: ۱۰۵۱۹۳۱

از جمله مؤلفه‌هایی که نقش تأثیرگذاری را در توسعه محلی به ویژه توسعه صنعت گردشگری برعهده دارد، صنعت حمل و نقل هوایی است. از این رو توجه به سیاست‌های فرودگاهی در استان‌های مختلف می‌تواند زمینه رقابت‌پذیری و شکوفایی اقتصادی آن‌ها را فراهم کند.

واگذاری فرودگاه زنجان به بخش خصوصی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

از جمله استان‌هایی که در زمینه حمل و نقل هوایی طی سال‌های گذشته با چالش‌های مختلفی مواجه بوده، استان زنجان است که به گفته مسئولان مربوط این فرودگاه در حال حاضر به تجهیزات ۱۰ تا ۱۲ میلیاردی برای افزایش پروازها به ویژه پروازهای باری در راستای صادرات محصولات کشاورزی نیاز دارد.

هزینه‌های نگهداری بالا
از طرفی مدیر فرودگاه شهدای زنجان معتقد است با توجه به بالا بودن هزینه‌های نگهداری، این فرودگاه در حال حاضر ضررده است.
محمدجواد یگانه با بیان اینکه با توجه‌ به ظرفیت‌های موجود، فرودگاه این آمادگی را دارد که در صورت درخواست به انواع پرواز مسافربری و غیر مسافربری تا رده پهن‌پیکری خدمات ایمن ارائه کند، می‌افزاید: مردم از نبود پروازهای پرتقاضا از جمله تهران، استانبول، حج و عتبات نارضایتی دارند و نیمه‌کاره ماندن پایانه فرودگاه با پیشرفت ۲۰درصدی، نبود سالن تشریفات و نداشتن تجهیزات کافی از جمله مشکلات فعلی فرودگاه زنجان است.

نسخه شفابخش
نماینده مردم ماه‌نشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی نیز تنها نسخه شفابخش رونق حمل و نقل هوایی در استان زنجان به منظور افزایش رقابت‌پذیری و شکوفایی اقتصادی را واگذاری مدیریت فرودگاه به بخش خصوصی می‌داند.
سیدجمال موسوی نقیصه ساختاری فرودگاه زنجان و ادامه مدیریت دولتی با محدودیت‌های مالی را از جمله عوامل مؤثر در عدم بهره‌برداری مطلوب از فرصت‌های بازار هوانوردی داخلی و منطقه‌ای دانسته و می‌افزاید: نبود یک راهبرد جامع برای افزایش بهره‌وری عملیاتی و تجاری‌سازی خدمات فرودگاهی موجب شده این فرودگاه از جایگاه خود در شبکه هوایی کشور فاصله بگیرد.
وی ارتقای بهره‌وری اقتصادی در بهره‌برداری از زیرساخت‌های کلیدی را از مهم‌ترین مزایای واگذاری فرودگاه‌ها و خصوصی‌سازی دانسته و می‌گوید: بخش خصوصی با منابع مالی و تکنولوژی نوین، توانایی به‌کارگیری مدل‌های کارآمد مدیریتی و فناوری‌های پیشرفته را دارد که می‌تواند بهینه‌سازی ظرفیت‌های فرودگاهی و تسهیل فرایندهای عملیات هوایی را به دنبال داشته باشد.
عضو مجمع نمایندگان زنجان ادامه می‌دهد: فرودگاه‌های غیرکلانشهری از جمله فرودگاه شهدای زنجان به دلیل محدودیت‌های اقتصادی و حجم پایین پروازهای تجاری قادر به ایجاد تعادل بین هزینه و درآمد نیستند و همواره با زیان عملیاتی مواجه می‌شوند.
موسوی استمرار مدیریت دولتی فرودگاه را چالش برانگیز عنوان کرده و تصریح می‌کند: بهره‌برداری از فرودگاه زنجان به سرمایه‌گذاران توانمند بخش خصوصی زنجان محول گردد. همچنین در راستای تکمیل زنجیره ارزش‌افزوده هوانوردی و افزایش جذابیت اقتصادی این فرودگاه برای شرکت‌های هواپیمایی، پیشنهاد می‌شود تأسیس یک ایرلاین منطقه‌ای تحت عنوان زنجان‌ایر در دستور کار قرار گیرد.

شاخص توسعه
استاندار زنجان نیز فرودگاه را از شاخص‌های اصلی توسعه استان دانسته و بر این باور است فرودگاه زنجان زیرساخت‌های قابل قبولی دارد ولی نیازمند توسعه است.
محسن صادقی با بیان اینکه در دوره‌های مختلف اقداماتی برای توسعه پروازها در فرودگاه زنجان انجام شده ولی متأسفانه استمرار نداشته و بستری که باید سودآور باشد، زیانده شده است، اظهار می‌کند: حوزه هواپیمایی توجیه اقتصادی بالایی دارد از این رو بخش خصوصی می‌تواند با آورده بالا و بدون تکیه بر تسهیلات بانکی در این زمینه سرمایه‌گذاری کند و در این زمینه اولویت با سرمایه‌گذاران بومی است.
وی همچنین برای پیگیری و تسریع در روند توسعه فرودگاه از تشکیل دو کارگروه تخصصی خبر داده و می‌افزاید: کارگروه نخست به ریاست معاون عمرانی استاندار، با هدف تکمیل بسته توسعه فرودگاه با مشارکت بخش خصوصی و دولتی و کارگروه دوم به ریاست معاون اقتصادی استاندار، با هدف جذب سرمایه و تحقق کنسرسیوم بخش خصوصی برای ایجاد زنجان ایرلاین تشکیل شود.با این حال عباسی، دادستان زنجان توسعه و تأمین زیرساخت‌های فرودگاهی را مصداق بارز حقوق عامه دانسته و اعلام کرده است که اجازه تعطیلی پروازهای فرودگاه زنجان را نمی‌دهد زیرا وجود فرودگاه، یک زیرساخت برای توسعه محسوب می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha