یکی از سیاستهایی که دولت چهاردهم از همان ابتدا مطرح کرده و بر اجرای آن تأکید داشته، اجرای پروژههای نیمهتمام و جلوگیری از تعریف پروژه جدید بوده که این موضوع در استان تهران نیز از همان روز معرفی استاندار جدید به عنوان یک سیاست اصلی از سوی معتمدیان عنوان شده است.
بدون تردید اتمام این پروژهها در استانی نظیر تهران که سالها به دلیل مشکلات مختلف در اولویتبندیهای اجرایی نیمهکاره مانده بودند نقشی کلیدی در توسعه زیرساختهای شهری، بهبود زندگی شهروندان و حل مشکلات ترافیکی و محیط زیستی آنها ایفا خواهد کرد.
اولویت دولت چهاردهم
معاون عمرانی استانداری تهران در گفتوگو با خبرنگار قدس از حدود هزار و ۴۰۰ پروژه نیمهتمام در این استان خبر داده و بیان میکند: این پروژهها در حوزههای مختلف آب و فاضلاب، بهداشت و درمان، تقویت زیرساختهای حمل و نقل و... هستند که اولویت دولت چهاردهم و استانداری تهران بر تکمیل این پروژهها در دو تا سه سال آینده خواهد بود.
سید کمالالدین میرجعفریان با بیان اینکه فعلاً بنا بر این است که پروژه جدید عمرانی تعریف نشود، میافزاید: در سفرهای شهرستانی استاندار به تفکیک هر شهرستان پروژههای نیمهتمام و همچنین پروژههای اضطراری شناسایی و هدفگذاری شدهاند تا نیازمندیهای هر پروژه احصا و اولویتبندیها مشخص شود.
وی در مورد میزان تخصیص بودجه به پروژههای عمرانی استان تهران نیز خاطرنشان میکند: تاکنون حدود ۲۵درصد از این بودجه تخصیص داده شده و انتظار میرود تا پایان سال مالی این عدد تا ۷۰درصد نیز افزایش پیدا کند.
سهم تهران از نهضت ملی مسکن
میرجعفریان در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت پروژههای نهضت ملی مسکن در استان تهران نیز میگوید: سهم استان تهران در پروژه نهضت ملی مسکن ۴۹۵هزار واحد در قالب شرکت عمران، بنیاد مسکن و اداره کل راه و شهرسازی استان تهران است که در این راستا ۱۲۰هزار نفر برای دریافت واحد مسکونی نامنویسی کردند که فعلاً ۴۵هزار نفر شرایطشان برای دریافت این واحدهای مسکونی مورد تأیید قرار گرفته است.
وی ادامه میدهد: اما از این تعداد تاکنون تنها ۲۶هزار نفر واریزی اولیه را انجام دادند که تخصیص پروژه برای آنها صورت گرفت و در حال اجراست اما از این سهم ۴۹۵هزار واحدی، مواردی نیز در قالب بافت فرسوده و خودمالکی نیز در حال اجرا هستند که موارد خودمالکی از نظر اجرا وضعیت مناسبی دارند به طوری که افزون بر ۱۲۰هزار واحد در زمینه خودمالکی در حال ساخت هستند که انتظار میرود سال آینده حدود ۵۰درصد آنها تکمیل و به بهرهبرداری برسند و حدود ۱۱۰هزار واحد نیز در قالب بافتهای فرسوده در حال اجرا هستند.
معاون عمرانی استاندار تهران با اشاره به اینکه بازدیدهای میدانی در زمینه وضعیت پروژه نهضت ملی مسکن در سطح استان را شروع کردهایم، تصریح میکند: در برخی از این بازدیدها در شهری مثل پرند در قالب شهرهای جدید و همچنین نهضت ملی مسکن، ساخت حدود ۳۵هزار واحد مسکونی شروع شده است و طبق جلسهای که با مدیریت شرکت عمران شهر پرند و مسئولان وزارت و راه و شهرسازی داشتیم، مقرر شد مشکلات پیش روی توسعه و کار این پروژه در شهرستان مورد بررسی قرار گیرد تا اقدامهای لازم برای سرعتبخشی به خانهدار شدن مردم انجام شود.
وی در ادامه میافزاید: زیرساختهای برخی پروژههای مسکن در شهر پرند که در قالب نهضت ملی مسکن در دولتهای قبلی انجام شده بود تکمیل نبود که با تلاشهای صورت گرفته حدود ۴هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در این شهر آماده افتتاح و بهرهبرداری است.
میرجعفریان البته توصیهای به متقاضیان داشت و تصریح کرد: انتظار ما این است که متقاضیان آورده درخواست شده را به موقع پرداخت کنند تا در شهرهای مختلف که متولیان پروژه آنها فرق میکند ساخت واحدهای مسکونی سرعت پیدا کند به طوری که مثلاً در «نصیرشهر» متولی این پروژه بنیاد مسکن است و درخواست ما این بوده که همزمان با پرداخت وجه از سوی متقاضیان، اجرای پروژه نیز سرعت پیدا کند و راکد نباشد.
وی خاطرنشان میکند: البته سرعتبخشی به اجرای این پروژه تا حدودی به نحوه پرداخت تسهیلات بانکی در سال آینده نیز مرتبط است زیرا در شرایط فعلی بانکها در این زمینه با محدودیت پرداخت مواجه هستند اگرچه اخیراً بانک مرکزی در این راستا جلساتی با بانکهای مختلف برگزار کرده که انتظار میرود مساعدتهایی برای سال آینده در این زمینه صورت بگیرد.
پایتخت بافتهای فرسوده
معاون عمرانی استاندار تهران در مورد بافت فرسوده این استان نیز میگوید: استان تهران در حالی که ۰/۸درصد از مساحت کشور را داراست، دارای ۱۴ هزار هکتار بافت ناکارآمد بوده که در این زمینه رتبه نخست را در کشور به خود اختصاص داده و این مسئله منشأ بسیاری از آسیبهای اجتماعی در این استان نیز است.
میرجعفریان میافزاید: در شهر تهران ۴هزار و ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده نیز وجود دارد که شورای عالی معماری و شهرسازی در این زمینه ابلاغهایی ارائه داده و افراد با در نظر گرفتن شاخصهایی میتوانند از مشوقهایی در زمینههای مختلف نظیر صدور پروانه، خدمات مهندسی از بخش نظام مهندسی و همچنین تسهیلات ارزانقیمت استفاده کنند.
وی همچنین با بیان اینکه تدوین سند بازآفرینی شهری استان تهران به عنوان ضرورت و نقشه راه ستاد بازآفرینی استان خواهد بود، ادامه میدهد: همه شهرداریهای استان باید تا انتهای سال جاری محدودهها و محلات هدف بهسازی، نوسازی و بازآفرینی شهری را شناسایی کنند و همچنین شهرهایی که تاکنون نسبت به تهیه این نقشه برای نوسازی محلهای در بافت ناکارآمد اقدام نکردهاند باید حداکثر در یک ماه مستندات لازم را به دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ ارائه کنند.
میرجعفریان در مورد موضوع انتقال پایتخت که مدتی است زمزمههای آن از سوی دولت مطرح میشود نیز بیان میکند: این موضوع مرتبط با سیاستهای کلان دولت بوده و هر گونه اظهار نظر غیرکارشناسانه ممکن است چالشهایی را در این زمینه ایجاد کند.
نظر شما