به گزارش قدس خراسان، در سالهای گذشته کمبود شیرخشک و حتی نایاب شدن برندهای مختلف این محصول در برخی بازههای زمانی سبب شد سهمیههایی در این خصوص برقرار شود و با این توجه ویژه مشکل کمبود این کالا تا اندازه زیادی رفع شد و تنها در برخی از اقلام شیرخشکهای خاص کمبودهایی وجود داشته است. با وجود این در تعطیلات نوروزی با افزایش ورود زائران به مشهد، شاهد کمبودهایی در این زمینه بهویژه در مناطق پر تردد زائران؛ یعنی داروخانههای اطراف حرم مطهر هستیم.
برای اطلاع از آخرین میزان سهمیه اختصاصی شیرخشک به مشهد در ایام نوروز به سراغ جواد دانای باغکی، رئیس اداره داروهای طبیعی سنتی و مکمل و شیرخشک معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد رفتیم. او درباره سهمیه شیرخشک اختصاص یافته به این دانشگاه میگوید: برای تأمین شیرخشکهای معمولی با توجه به مکاتبه و پیگیری که از سمت سازمان غذا و دارو انجام دادیم، به شرکتهای تأمینکننده گفتهاند که به استانهای مسافرپذیر همچون مازندران، گیلان و خراسان رضوی بهویژه شهر مشهد سهمیه ۱.۵ تا ۲ برابری الگوی مصرف آن دانشگاه اختصاص دهند.
رئیس اداره داروهای طبیعی سنتی و مکمل و شیرخشک معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد میافزاید: از شرکتهای پخش نیز پیگیری کردیم و گفتیم تا پیش از ۲۵ اسفند این شیرخشک را از شرکتهای تأمینکننده تحویل بگیرند و میان داروخانهها توزیع کنند. برای تأمین شیرخشکهای رژیمی و آلرژیک که بهصورت پستی برای شرکتهای توزیع ارسال میشود نیز اقدامهای لازم را انجام دادهایم.
شیرخشکهای رژیمی و آلرژیک تأمین میشوند
دانای باغکی با بیان اینکه پیشبینیهای لازم به منظور تأمین شیرخشک برای داروخانههای اطراف حرم مطهر را نیز انجام دادهایم، خاطرنشان میکند: در این خصوص به شرکتهای پخش گفتهایم برای داروخانههای اطراف حرم مطهر رضوی ۲ تا ۲/۵ برابر داروخانههای دیگر سهمیه شیرخشک در نظر بگیرند؛ به عنوان مثال اگر به شرکتهای پخش گفتهایم سهمیه داروخانههای شبانهروزی در ایام سال دو تا سه برابر داروخانههای روزانه باشد، در این ایام خاص میگوییم ۱/۵ تا ۲ برابر دیگر سهمیه بیشتر برای آنها در نظر بگیرند.
او متذکر میشود: با توجه به هماهنگیهایی که با داروخانههای دولتی انجام دادهایم، گفتهایم شیرخشک از همه برندها و انواع شیرخشکها از جمله شیرخشکهای رژیمی و آلرژیک را حتماً تأمین کنند که در مواردی که نیاز بود، زائران را به این داروخانهها ارجاع دهیم.
راههای پیدا کردن شیرخشک موردنظر
رئیس اداره داروهای طبیعی سنتی و مکمل و شیرخشک معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره مسیرهایی که مردم میتوانند به شیرخشک مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند نیز توضیح میدهد: همه مردم میتوانند از چند مسیر داروخانههایی که شیرخشک مورد نیازشان را دارند، در نزدیکترین منطقه اطراف خودشان پیدا کنند؛ یکی از این راهها نرمافزار موبایلی تیتک(TTAC) است که میتوانند در این نرم افزار در قسمت کمبود دارویی و بخش کمبود شیرخشک را انتخاب کرده و مختصات مکانی خودشان را تأیید و اسم شیر خشک را وارد کنند. سپس مشخصات نزدیکترین داروخانه بر اساس مکان و آخرین باری که آن شیرخشک توزیع شده است، برایشان نمایش داده میشود و برای اطمینان تماس بگیرند و به داروخانه مراجعه کنند. آخرین مسیر نیز سامانه ۱۹۰ است که میتوانند با این شماره تماس بگیرند و کمبود دارو و شیرخشک را پیگیری کنند. همچنین اگر تخلفی از داروخانهها از جمله گرانفروشی مشاهده کردند یا از هر حوزه نظام سلامت شکایتی داشتند، به این شماره گزارش دهند.
دانای باغکی درباره میزان سهمیه در نظر گرفته شده برای کودکان نیز بیان میکند: در حال حاضر سهمیه هر کودک زیر دو سال که نیاز به شیر خشک دارد، ۱۰ عدد قوطی در ماه به صورت یارانهای و ۱۰ قوطی شیرخشک هم بهصورت آزاد است. همچنین سهمیه شیرخشک برای کودکان دو تا شش ساله نیز ماهانه ۱۰ عدد قوطی شیرخشک آزاد و برای کودکان بالای ۶ سال نیز ماهانه یک عدد قوطی شیرخشک آزاد در نظر گرفته شده است.
او متذکر میشود: برای هموطنانی که مسافر هستند یا افرادی که از کشورهای دیگر به مشهد میآیند نیز پیشبینی شیرخشک را داشتهایم که البته میتوانند با مراجعه به داروخانه با قیمت آزاد ۲۵۰ تا ۳۵۰هزار تومان آن را تهیه کنند.
نظر شما