تحولات منطقه

۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۵۵۷۵۸

یک مترجم قرآن گفت: شمرده خواندن کلمات در آیات قرآن از جمله آداب تلاوت است. باید از خواندن شتاب‌زده پرهیز و با شمرده خواندن دل‌های مستمعان را با کلام وحی همراه کرد.

شمرده خواندن قرآن، زنگار دل می‌زداید
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

محمد فقیهی رضائی؛ مترجم قرآن کریم، پژوهشگر و مؤلف در سلسله‌مباحثی و در دوازده درس‌گفتار با عنوان «آداب تلاوت قرآن» به برخی از مسائل مهم که باید مسلمان در پیش، حین و پس از تلاوت، آن‌ها را رعایت کند، اشاره دارد تا به این واسطه بتوان از تلاوت قرآن، حظ و بهره معنوی وافری را برد. در پنجمین بخش از این سلسله‌مباحث شمرده خواندن قرآن به عنوان یکی از مصادیق آداب تلاوت بیان شده است که به همراه متن سخنان از نظر می‌گذرد.

«بسم الله الرحمن الرحیم

پنجمین ادبی که راجع به تلاوت قرآن به ذهن می‌رسد، شمرده خواندن قرآن است. خداوند در قرآن می‌فرماید: «وَرَتل القرآن ترتیلا» به این معنی که قرآن را شمرده بخوانید. در حال حاضر از کلمه ترتیل به نوعی قرائت قرآن تعبیر می‌شود، اما باید گفت که معنی ترتیل، خوانش شمرده قرآن است و از آداب خواندن قرآن محسوب می‌شود.

شخصی به نام عبدالله بن سلیمان نقل می‌کند که از امام صادق(ع) پرسیدم، منظور از این آیه که ما باید قرآن را شمرده شمرده بخوانیم چیست؟ آن حضرت پاسخ داد که جد ما امیرالمؤمنین(ع) فرمود: «بَیّنهُ تبیانا» به این معنی که باید واژگان و عبارات قرآن روشن و شفاف ادا شود.

در جای دیگری نیز امیرالمؤمنین(ع) فرمود: واضح خواندن قرآن به این معناست که نباید آن را به مانند شعر تند خواند و البته از طرف دیگر نیز باید دقت کرد در ادای کلمات فاصله زیاد نباشد و اصطلاحاً کش پیدا نکند و مانند ریگ‌های بیابان که از هم جدا هستند، فاصله زیاد در ادای آنها وجود نداشته باشد.

متن قرآن باید فاخر و زیبا خوانده شود تا بنا به فرموده امام علی(ع) بر روی قلب‌ها تأثیرگذار باشد و آنهایی را که به واسطه ارتکاب به گناه، باطنشان تیره و تار شده‌اند، زنگار شسته و موجب صفای دل شود.

در آرامش و با طمأنینه خواندن قرآن بسیار سفارش شده است و بر این امر تأکید شده که مبادا به شرط اختصاص زمان، قاری به دنبال آن باشد که حتماً به پایان یک سوره دست پیدا کند یا در محدوده زمانی مشخصی از آن جهت که قصد دارد، یک جزء قرآن را بخواند، لذا کلمات را خیلی تند به زبان بیاورد، بلکه باید در کمال آرامش هر اندازه که میسر بود در آن محدوده زمانی قرآن خوانده شود.

ان‌شاءالله سعی کنیم در رعایت آداب تلاوت قرآن کوشا باشیم.»

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha