تحولات منطقه

اظهارات روز گذشته سیدمحمود نبویان، نماینده تهران و عضو جریان پایداری و تشر وی به برخی تندروها و تأکید بر عدم دوقطبی‌سازی جامعه به بهانه حجاب به شدت مورد توجه قرار گرفته است.

ایستادگی پای همبستگی ملی / اهمیت اظهارات اخیر نبویان و انذار او برای پرهیز از دوقطبی‌سازی
زمان مطالعه: ۵ دقیقه


قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» معروف به عفاف و حجاب، در شهریور ماه ۱۴۰۳ پس از چند مرتبه رفت و برگشت میان شورای نگهبان و مجلس، تأیید شد. با این حال به سبب تبعات اجتماعی، برخی از همان ابتدا ابلاغ قانون مذکور در مقطع کنونی را به صلاح ندانسته و سرانجام در ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۳، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با مکاتبه با مجلس خواستار توقف ابلاغ این قانون شد.

هر چیزی که موجب تضعیف نظام شود، باطل است
دستور توقف اجرای قانون عفاف و حجاب، به مذاق برخی خوش نیامده و آن‌ها با بست‌نشینی روبه‌روی خانه ملت در یکی دو هفته اخیر، مخالفت خود را با این روند اعلام و ضمن به راه انداختن موج رسانه‌ای علیه رئیس مجلس، خواستار ابلاغ آن از سوی قالیباف بدون در نظر گرفتن دیدگاه و ملاحظات دولت شده‌اند.
برگزاری چنین تجمعات غیرقانونی آن هم در شرایطی که دولت ترامپ همه تلاش خود را برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی و ایجاد دودستگی در کشور به کار گرفته با انتقادهای زیادی روبه‌رو شده است. در این مسیر روز گذشته سیدمحمود نبویان با انتشار ویدئویی در فضای مجازی به این اتفاق‌ها واکنش نشان داد و به موضوعاتی همچون حجاب، دوقطبی‌سازی در جامعه و اولویت حفظ نظام جمهوری اسلامی پرداخت.
عضو جبهه پایداری با اشاره به مصوبه مجلس درباره حجاب گفت: ما این مصوبه را در شرایطی تصویب کردیم که کشور با چالش‌های مختلفی مواجه بود، از جمله تحولات منطقه‌ای و شهادت سیدحسن نصرالله. در آن زمان تصمیم گرفتیم این قانون را به تصویب برسانیم، اما اجرای آن باید با در نظر گرفتن شرایط کشور و جلوگیری از سوءاستفاده دشمنان انجام شود. نبویان با انتقاد از برخی رفتارهای تندروانه در جامعه، ادامه داد: دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به این نتیجه رسیده است که فعلاً اجرای این مصوبه به تعویق بیفتد تا مانع از ایجاد دوقطبی در جامعه شویم. این تصمیم بر اساس مصلحت کشور و جلوگیری از بحران‌های داخلی گرفته شده است ولی متأسفانه برخی افراد تندرو در حال ساماندهی تجمعات و ایجاد بحران‌های مصنوعی هستند. این افراد در موضوعات مختلف از جمله عملیات نظامی، واکسیناسیون کرونا و حتی محدودیت‌های حرم‌ها، اقدام‌های نادرستی انجام داده‌اند. برای مثال، در جریان عملیات وعده صادق، برخی از این افراد به فرماندهان نظامی تهمت‌های ناروا زدند و ادعا کردند آن‌ها عافیت‌طلب شده‌اند. این ادعاها کاملاً دروغ است و رهبر معظم انقلاب نیز به این موضوع پاسخ دادند.عضو جبهه پایداری با بیان اینکه این افراد با اقدام‌های تندروانه خود موجب ایجاد بحران و بی‌اعتمادی به نهادهای نظام می‌شوند، تصریح کرد: اقدام‌هایی از این دست نه تنها کمکی به حفظ نظام نمی‌کند، بلکه سبب تضعیف آن نیز می‌شود. دوقطبی‌سازی در جامعه ممنوع است و نباید به بهانه‌هایی مانند حجاب یا معیشت، اختلافات را دامن زد. حفظ اصل نظام از هر چیزی مهم‌تر است. اگر نظام حفظ نشود، نه حجاب می‌ماند و نه نماز. هر چیزی که سبب تضعیف نظام شود، باطل است. وی در پایان این ویدئوی کوتاه با تأکید بر ضرورت جلوگیری از اقدام‌های تندروانه و بحران‌ساز، از همه خواست به حفظ نظام و وحدت جامعه کمک و از دوقطبی‌سازی پرهیز کنند.

کیست که به حجاب اعتقاد نداشته باشد؟
سیدمحمود نبویان چهارشنبه هفته گذشته نیز با انتشار متنی در کانال ایتای خود در واکنش به تجمعات مقابل مجلس نوشته بود: ابعاد برنامه‌ریزی جریان تندرو برای بحران‌سازی بر سر مسئله حجاب در کشور: ۱. ایجاد دوقطبی و تشدید لجاجت اجتماعی بر سر حجاب در دستور کار جریان‌های تندرو قرار گرفته است. ۲. فراخوان تجمع سراسری درباره حجاب تکمیل‌کننده برنامه دشمن برای ایجاد ناآرامی در کشور است. ۳. کشاندن اعتراض مستقیم به سطح رهبر معظم انقلاب در شبکه‌های اجتماعی برنامه دیگر این جریان است. ۴. طرف خارجی با استقبال از این دوقطبی درصدد ایجاد یک رخداد امنیتی و به دنبال آن موج جدید برهنگی در کشور است.اما واکنش تند دوباره عضو جبهه پایداری به رویکرد برخی افراد که بر ضرورت اجرایی شدن قانون عفاف و حجاب بی‌توجه به نظر دستگاه‌های مسئول و به ویژه نظر شورای عالی امنیت ملی تأکید دارند در شرایطی است که این مسئله انتقادهای زیادی به دنبال داشته است. به طور نمونه معاون حقوقی رئیس‌جمهوری شامگاه شنبه از تدوین اصلاحیه قانون حجاب در دولت خبر داده و تأکید کرده: قانونی نوشته شد، اما بخش‌هایی از آن غیر قابل اجراست و بنا بر مصلحت کشور، مرجع قانونی بالادستی تصمیم گرفته موقتاً از ابلاغ آن جلوگیری شود تا اصلاحیه این قانون توسط معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری تهیه و به مجلس ارسال شود. مجید انصاری با بیان اینکه ما هم مشغول این کار هستیم خطاب به معترضان به عدم اجرای قانون عفاف و حجاب گفت: چرا هر روز آرامش و اعصاب جامعه را به هم می‌ریزید و اقدامات نفرت‌برانگیز انجام می‌دهید؟ اکنون زمان این کارها نیست‌. سربسته می‌گویم که عزیزان! بیش از هشت ماه از انتخابات گذشته، ستادهای خود را تعطیل کنید. چرا در شرایطی که دولت با پشتیبانی رهبر معظم انقلاب در پی حل مشکلات است، عده‌ای حاشیه‌سازی می‌کنند؟ کدام ‌یک از مسئولان این کشور هستند که به حجاب اعتقاد نداشته باشند؟
این در حالی است که رهبر معظم انقلاب نیز روز چهارشنبه در دیدار هزاران تن از دانشجویان سراسر کشور، با اشاره به برخی انتقادات فعالان فرهنگی و دانشجویان در مباحث مهم کشور مانند مسئله حجاب، آن‌ها را به برگزاری جلسات هم‌اندیشی و مباحثه در این زمینه‌ها دعوت کردند و فرمودند: در قضایای گوناگون مراقب باشید با تحلیل‌های مختلف رسانه‌ها دچار سردرگمی و تردید نشوید و با تحقیق صحیح، بر حرف‌های غلط غلبه کنید. ایشان منشأ برخی انتقادها و ایرادهای دانشجویان به مسئولان را بی‌اطلاعی از ابعاد گوناگون مسائل دانستند و با اشاره به نمونه‌ای از این انتقادها درباره زمان اجرای عملیات وعده صادق ۲ گفتند: اینکه گفته شود چرا عملیات در فلان وقت انجام نشد و اگر می‌شد از فلان حادثه جلوگیری می‌کرد، صحیح نیست؛ چرا که عشق و دلبستگی متصدیان این امور به انقلاب، کمتر از من و شما نیست و نمی‌توان آن‌ها را متهم کرد. آن‌ها با محاسبه عمل می‌کنند و اگر شما هم جای آن‌ها بودید همین کار را می‌کردید. بنابراین با پرهیز از متهم کردن دیگران، احتمال بدهید در تصمیم‌گیری‌ها، محاسبه درستی در جریان است.
انذار رهبر معظم انقلاب به پرهیز از دودستگی درباره مسائل مختلف و اعتماد به مراجع تصمیم‌گیر به جای به راه انداختن سر و صدا و تجمعات غیرقانونی دشمن شادکن را به مقوله عفاف و حجاب هم می‌توان تعمیم داد. اجرایی شدن یا نشدن قانون مذکور مسلماً موافقان و مخالفان زیادی دارد و هر کدام دیدگاه و نقطه نظرات خاص خود را نسبت به آن دارند. با این حال مسئله مهم در این زمان پرهیز از اختلاف و دودستگی بر سر چنین روندهایی و ایستادگی پای همبستگی ملی است. این نکته‌ای است که حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای نیز به آن اشاره کردند و در دیدار اخیر خود فرمودند: «پرهیز از اختلاف‌افکنی، ناامیدسازی، دوقطبی‌سازی، بدبین‌سازی مخاطبان به مسئولان تصمیم‌گیر و بن‌بست‌نمایی از دیگر چارچوب‌های نقّادی است. گاهی اشکال‌ها به نحوی بیان می‌شود که شنونده احساس می‌کند مسیر پیش رو بن‌بست است که این کار غلط باعث ناامیدی مردم می‌شود و باید جداً از آن پرهیز شود».


خبرنگار: جاوید

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha