تحولات منطقه

رها شدن بیماران پر خطر مانند" اچ آی وی " و عدم یاری به بیماران خاص آسیب های جبران ناپذیری را به آنان و جامعه وارد می کند در این راستا موسسه ریحانه النبی همسو با اهداف و زیر چتر حمایت دانشگاه علوم پزشکی با ایجاد بازارچه خود اشتغالی در مشهد امید را به زندگی آنان برگردانده است.

بازارچه خود اشتغالی بیماران خاص برچیده می شود/ ریحانه النبی نیازمند حمایت علوم پزشکی مشهد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر، ایجاد اشتغال برای بیماران صعب العلاج که در مسیر زندگی نیازمند حمایتند از جمله فعالیت های موسه ریحانه النبی اجرا کننده نخستین طرح اشتغال‌زایی بیماران کلیوی، سرطانی و اچ.آی.وی در کشور است که نظر مجامع بین المللی را نیز به خود جلب کرده است اما قرار است که بازارچه خود اشتغالی این موسسه از سوی دانشگاه برچیده شود .

قصه از آنجا آغاز شد که با مساعدت ریاست گذشته دانشگاه علوم پزشکی مشهد، فرمانداری، شهرداری و استانداری در سال 1380 در جهت توانمندی این بیماران در مکان بازارچه جنت ساختمانی بیمارستان 25 شهریور قدیم مشهد در اختیار آنان قرار گرفت تا بیماران خاص در آن مکان مشغول به کار شوند اما در اسفند سال 87 دانشگاه حکم تخلیه ساختمان صادر می شود و تنها فضای جلوی ساختمان به این افراد اختصاص پیدا می کند که حکم تخلیه این مکان نیز هم اکنون صادر شده است.

این در حالی است که سرپرست دفتر امور حقوقی وزارت بهداشت اجرای حکم را دارای اثرات و تبعات منفی در جامعه دانسته و طی نامه ای خواستار توقف حکم شده است.

اهالی این بازارچه نیز خواستار توقف اجرای حکم هستند و امیدوارند که با مساعدت مسئولان این نهاد بساط کار و امیدشان جمع نشود.

مسئولان استان حمایت کنند

مدیر مرکز توانمندسازی و کارآفرینی بیماران کشور از صدور حکم تخلیه این بازارچه خبر داد و اعلام کرد که با وجود دستور مقام عالی وزارت مبنی بر مساعدت دانشگاه علوم پزشکی مشهد مسئولان بهداشت و درمان خراسان رضوی همچنان اصرار به اجرای حکم قلع و قمع بازارچه را دارند.

عصمت شیخ مومنی با بیان اینکه ریحانه‌النبی الگویی است که در دنیا شناخته شده است می گوید: در این بازارچه 40 نفر به صورت مستقیم مشغول بکار هستند و این افراد هزینه های زندگی خود را از طریق تولید و فروش پوشاک تأمین می کنند.

مدیر مرکز توانمندسازی و کارآفرینی بیماران کشور گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد دستور مقام عالی وزارت بهداشت و درمان را مبنی بر توقف حکم تخلیه و تخریب بازارچه خوداشتغالی بیماران سرطانی و کلیوی و اچ.آی وی اجرا نکرده است.

وی در توضیح اهداف این موسسه بیان می کند: حمایت از تولیدات و اشتغال بیماران کلیوی و سرطانی که به زندگی بازگشته بودند از جمله اهداف راهبردی مؤسسه خیریه ریحانه النبی (س) می باشند.

شیخ مومنی می گوید: اخیراً به رغم تاکید و دستور وزیر بهداشت و درمان به دنبا درخواست دکتر قاضی زاده نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی مبنی بر توقف حکم تخلیه و تخریب اقدام به اجرای حکم نموده است.

وی می افزاید: وزیر بهداشت در جلسه حضوری دستور کتبی صادر کرده و با نامبرده تلفنی گفتگو و خواستار عدم اجرای حکم در مرداد ماه سال جاری شد.

شیخ مومنی تاکید می کند: این موسسه و بیماران تحت پوشش آن هرگز ادعایی نسبت به سهم در آن مکان ندارند بلکه فقط به علت بی‌استفاده ماندن مکان تا اجرای طرح آینده دانشگاه اجازه ادامه فعالیت در آن بازارچه را خواستارند با توجه به اینکه وزیر بهداشت وقت اجازه داده تا از این فضا استفاده شود اما مکاتبات با دانشگاه علوم پزشکی به نتیجه نرسیده است.

وی می افزاید: دولت روی هر کدام از بیماران اچ.آی.وی سالانه دو تا سه میلیون تومان سرمایه‌گذاری می‌کند، اکنون که با همکاری این بیماران بهداشت و سلامتشان حفظ شده است مسئولان نیز باید از آنان حمایت کنند.

بیماران موسسه ریحانه النبی حمایت و امید می خواهند

نماینده بیماران سرطانی در این مرکز که پانزده سال است با سرطان لنفاوی مبازه می کند؛ امروز به همت مدیر این مرکز نشاط در او موج می زند؛ او به بسیاری از بیماران سرطانی مشاوره می دهد و در این گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: تقاضا داریم از دولت تدبیر و امید که ما را یاری کند.

وی با بیان اینکه شعار ما این است "بگذار من زنده بمانم" می افزاید: یک بیمار سرطانی با حمایت و امید است که می تواند به زندگی اش ادامه دهد.

وی به اقدام دانشگاه مبنی بر تخلیه بازارچه اشاره می کند و می گوید: حرکت موسسه ریحانه النبی الگویی است که توانسته نگاه مجامع بین الملل را به خود جلب کند و افراد بهبود یافته در این موسسه الگوهای زنده هستند برای سایر بیماران که امیدی به زندگی ندارند و خوب است که مسئولان همچنان از آنان حمایت کنند.

اهالی بازارچه نیازمند چتر حمایت دانشگاه

امید می رود که دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به فعالیت های موثر موسسه ریحانه النبی در راستای توانمند سازی و اشتغال آفرینی بیماران خاص و تاکید مسئولان وزارت بهداشت مبنی بر مساعدت با مدیر مرکز توانمندسازی و کارآفرینی بیماران کشور، اهالی این بازارچه را همچنان زیر چتر حمایت خود نگه دارند.

 

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha