در باب نظافت و آراستگی در روز جمعه هشام بن حکم از قول امام صادق (ع) بیان می کند که ایشان فرموده اند: در روز جمعه هر یک از شما باید خود را بیاراید، غسل کند، عطر بزند، محاسنش را شانه زند، پاکیزه ترین لباسش را بپوشد و باید خود را برای جمعه (و نماز آن) آماده نماید، و باید روز جمعه بر او روز آرامش و متانت باشد (وسائل الشیعه، ج3: 78)، و در روایتی دیگر از حضرت محمد (ص) نقل شده است که حضرت فرموده اند: روز جمعه را خداوند عزوجل برای مسلمان روز عید قرار داده است، پس هر کس بخواهد به نماز جمعه بیاید باید غسل نماید، و اگر عطر داشت خود را خوش بو کند، و بر شما باد مسواک زدن (بحارالانوار، ج 86: 276) و همچنین در باب استعمال عطر در روز جمعه از امام صادق (ع) نقل شده است که: لاتَتَرکوا الطیبَ فی کُلِّ جُمعَة؛ استفاده از عطر را در روزهای جمعه ترک ننمایید.
علاوه بر موارد فوق در روایتی عبدالله بن سنان از امام صادق (ع) نقل می کند که حضرت فرمودند: مَن اَخَذَ شارِبهُ وَ قَلَمَ مِن اَظفارِه وَ غَسَل رَأسَه بالخَطمی یَومَ الجُمعَه کانَ کَمَن اَعتَقَ نَسَمة؛ هر کس در روز جمعه سبیلش را کوتاه نماید و ناخن هایش را بچیند و سرش را با خطمی بشوید، مثل این است که بنده ای را در راه خداوند آزاد کرده باشد و در حدیثی دیگر اعمال مذکور، از بین برنده فقر و فزونی بخش روزی معرفی شده اند. (وسایل الشیعه، ج5: 69)
یکی دیگر از اعمالی که در این روز بعد از نظافت بر آن تأکید شده است، انجام غسل می باشد به نحوی که پیامبر (ص) به حضرت علی (ع) فرمودند: ای علی؛ بر مردم لازم است که در یک روز از روزهای هفته غسل نمایند. تو هر جمعه غسل نما، اگرچه غذای آن روزت را بدهی و گرسنه بمانی ولی بجای آن آب برای غسل تهیه نمایی، چرا که در میان اعمال مستحبی، عملی ثوابش بزرگتر و زیادتر از غسل جمعه نمی باشد. (مستدرک الوسائل، ج2: 503؛ آمال الواعظین، ج2: 13- 15)



نظر شما